Tăşuleasa Social

0 Flares 0 Flares ×

afish Tasuleasa

A fost o mare bucurie invitaţia venită de la Elena Stancu de a însoţi – ca blogger şi voluntar – un grup de ziarişti şi voluntari la o campanie de împădurile organizată de asociaţia Tăşuleasa Social în acest week-end în judeţul Bistriţa.
Cu laptopul şi camera video în rucsac voi pleca vineri seara cu gândul să cunosc cât mai mulţi dintre acei entuziaşti despre care auzisem anul trecut în urma campaniei Verde 003.

Din Comunicatul de Presă:

4 000 de puieţi vor fi plantaţi în data de 17 octombrie lângă Pădurea din Şes de la Orheiul Bistriţei, iar evenimentul, organizat de asociaţia Tăşuleasa Social, va fi urmat de un recital Alexandru Tomescu şi de expoziţia fotografului Cosmin Bumbuţ.

Împădurirea va începe la prima oră a dimineţii, iar cei aproximativ 300 de voluntari din Bistriţa, Bucureşti, Piatra Neamţ, Bacău, Galaţi sau Cluj vor planta 4 000 puieţi de stejar. De asemenea voluntarii participanți vor ecologiza cele 80 de hectare a pădurii din șes.

Iniţiativa îşi propune să atragă atenţia asupra efectului negativ al despăduririlor şi al depozitării deşeurilor în natură şi este susţinută de o puternică latură culturală. Violonistul Alexandru Tomescu şi fotograful Cosmin Bumbuţ sprijină acest eveniment şi încearcă să sensibilizeze opinia publică asupra problemelor de mediu. După încheierea acţiunii de ecologizare, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie Portrete pe stejari, semnată de Cosmin Bumbuţ. Evenimentul va avea loc în Pădurea din Şes de la Orheiul Bistriţei, la ora 15.00, şi va fi acompaniat de un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu. Fotografiile au fost făcute de Cosmin Bumbuţ în timpul acţiunilor desfăşurate de Tăşuleasa Social în ultimii patru ani şi vor fi prezentate de Voicu Bojan. La eveniment va participa şi actorul Marcel Iureş. [link]

„Noi, la Tăşuleasa, nu plantăm doar copaci. Puieţii noştri sunt, de fapt, aceşti tineri, noi plantăm oameni.” – Alin Uhlmann Uşeriu, Preşedintele Asociaţiei „Tăşuleasa Social”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “Tăşuleasa Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *