Oraşul pe bicicletă – etapa Iaşi

11 Flares 11 Flares ×

Toate iniţiativele care cuprind un vector de schimbare se întâmplă pentru că există un public îngrijorat, pentru că există oameni preocupaţi de o viaţă mai bună în comunităţile proprii. Toate aceste acţiuni de responsabilitate socială în care sunt implicate companii şi autorităţi publice sunt un răspuns oferit publicului care a transmis prin toate canalele şi mijloacele posibile îngrijorările sale.

Dacă oamenii îşi doresc piste de bicicletă, dacă publicul cere colectare selectivă, companiile – în programele lor de CSR – vor iniţia asemenea proiecte care vin în întâmpinarea publicului. Orasul pe bicicletă – iniţiat de Raiffeisen – este un astfel proiect care a apărut firesc pentru că există un public doritor de veloturism şi de piste de biciclete care să unească obiectivele turistice dintr-un oraş.

Vineri, m-am bucurat ieri să regăsesc Iaşul turistic alături de alţi 100 de biciclişti pe un traseu care a cuprins Palatul Culturii, Casa Dosoftei şi Mănăstirea Golia, Teatrul Naţional. Mă plimbasem joi prin Iaşi, însă obiectivele mi le-am păstrat pentru turul oficial  unde am fost uimit să descopăr adolescenţi care apreciau mersul de bicicletă într-unul din oraşele unde atât spaţiile, cât şi obiectivele sunt destul de generoase.

M-am bucurat să regăsesc o tânără generaţie mai receptivă la plimbările pe două roţi decât era cea de acum 10 ani şi, mai ales, m-am bucurat să revăd un Iaşi unde pot închiria oricând o bicicletă, unde mă pot face veloturism regăsind un public la fel de plimbăreţ pe două roţi ca cel din Bucureşti. Când voi reveni, în primvara anului viitor, ştiu deja cum mă voi plimba prin Iaşi.

O ştire pe larg despre eveniment o găseşti pe Green Report: Biciclistii au redescoperit farmecul Iasiului

Foto: Toni Salabasev

Caravana Oraşul pe bicicletă continuă cu oraşul Cluj unde, marţi, 27 septembrie, colegul Chinezu va face onorurile. Urmează apoi Braşov şi Bucureşti, iar la final se pregăteşte o frumoasă şi utilă surpriză.

11 Flares Twitter 0 Facebook 11 11 Flares ×

8 thoughts on “Oraşul pe bicicletă – etapa Iaşi

 1. Nebunia

  Foarte faina inititative 😀 la noi, in Craiova, s-a facut ceva pe plan local pentru piste de biciclete in oras 🙂

  Rezultatul: primaria a interzis bicicletele si in parc, cu toate ca, numai cu cateva luni in urma, facusera o pista de biciclete in acel parc… mda, gandire de roman la conducere…

  Reply
 2. Pingback: Campaniile saptamanii 19-25 septembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

 3. Pingback: Ioi, fain o fost la Cluuuuuj… | Chinezu

 4. Pingback: Campaniile saptamanii 26 septembrie – 2 octombrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

 5. Pingback: Ghiduri turistice in format audio

 6. Pingback: Ghiduri turistice in format audio | Turism 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *