Invitaţie la plimbare prin Iaşi cu bicicleta

0 Flares 0 Flares ×

Am ajuns joi dimineaţă după un zbor lin de o oră, am luat de la aeroport singurul taxi hibrid din România (un Prius) şi am găsit un Iaşi însorit.

Prietenii îmi ştiu afinitatea pentru acest oraş unde mi-am petrecut studenţia şi care poartă – pentru mine – multe amintiri frumoase, iar proiectul Orasul pe bicicletă mi s-a părut o bună ocazie de a redescoperi Iaşul într-un mod pe care nu l-am mai încercat până acum: pe bicicletă. Proiectul – a cărui miză este veloturismul – începe abia astăzi, însă având o zi la dispoziţie m-am gândit să profit din plin de timpul liber.

M-am dus la centrul de închiriat I Love Velo situat lângă Râpa Galbenă, am luat o bicicletă pentru trei ore (doar cu buletinul!) şi am pornit cu gândul să vizitez câteva locuri dragi din Iaşi. Recunosc n-a fost uşor să urc Copoul cu o bicicletă simplă, fără multe pinioane, însă odată trecut de Universitate, lucrurile s-au aranjat cât de poate de bine.

Am redescoperit Parcul Copou plin de viaţă, invadat de adolescenţi (era ora când liceele de pe Copou se golesc de elevi, iar trotuarele şi parcurile devin aproape neîncepătoare), am urcat către Super Copou, apoi în parcul de lângă Grădina Botanică. Din păcate, n-am putut intra în gradină pe bicicletă şi nu n-am lăsat inima să cobor din şa pentru o vizită rapidă.

Coborârea Copoului – atât pe trotuar, cât şi pe stradă – merită tot efortul iniţiat de a-l urca. M-am plimbat apoi prin centru, către Palat, iar la final către Podu Roş pentru a testa pista de bicicletă.

Deşi nici Bucureştiul nu e iadul de pe lume pentru biciclişti, Iaşul are totuşi mai multe argumente pentru plăcerea plimbatului pe două roţi: trotuare şi străzi mai largi, un trafic mai puţin aglomerat şi mai puţin zăpăcit decât în capitală şi, mai presus de toate, pe bicicletă, Iaşul îţi arată în câteva ore de ce este un oraş atât de apreciat, atât pentru frumuseţea, cât şi pentru istoria locurilor.

Astăzi începem prima etapă de veloturism în Iaşi. Ne vom aduna cu bicicletele şi vom vizita câteva obiective turistice. Invit pe oricine doreşte o plimbare pe bicicletă să ni se alăture într-o experienţă care poate fi neaşteptată chiar şi pentru cineva născut aici.

Vom pleca din faţa Agenţiei Raiffeisen situată în Ansamblul Palas (Corp E2, Str. Palat nr. 3E, parter si etaj 1), ne întâlnim la ora 14:00, iar la 15:00 pornim pe traseu. Dacă vii fără bicicletă, vei primi una din partea organizatorilor, iar toată plimbarea va dura maxim o oră şi jumătate. Te aştept!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

1 thought on “Invitaţie la plimbare prin Iaşi cu bicicleta

  1. Pingback: Oraşul pe bicicletă – etapa Iaşi | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *