“There are some awesome problems to solve”

0 Flares 0 Flares ×

There are some awesome problems to solve.  Este o frază auzită într-un clip publicat de Facebook și mi-a rămas în minte.

Am încercat să-mi imaginez starea de spirit din spatele acestei fraze. Este destul de ciudat. Ce înseamnă să te bucuri de provocarea rezolvării unor probleme? Să te minunezi de existența unor provocări? Care ar fi opusul acestei stări? Tristețea faptului de a nu găsi nimic de rezolvat? Drama epuizării tuturor problemelor?

Practic, având acest mindset, nu ai cum să te plictisești. Nu ai cum să te plângi că nu e nimic de făcut. Uite, sunt o mulțume de probleme dintre care poți alege. Sunt o mulțime de provocări.

Problemele nu sunt necazuri, nu sunt piedici, nu sunt obstacole puse în calea împlinirii proprii. Problemele sunt o parte integrantă din viața noastră și au devenit situații de îmbogățire. Dați-mi o problemă ca să arăt de ce sunt în stare. Dați-mi o provocare pentru a nu rămane în afara unui proiect de sine.

Awesome problems to solve are a fact o life. De vreme ce nu există lipsă de probleme (poate doar într-un paradis al plictisiților), celebrarea lor are legătură cu o sărbătorire a simplului fapt de a fi în viață. Cine crede că există awesome problems to solve își trăiește viața ca o sărbătoare. Totul are sens, te simți conectat cu ceilalți.

E greu să-ți imaginezi experiența sensului fără sentimentul de a fi conectat cu ceilalți. Sensul este o chestie umană, care se întâmplă numai printre oameni. Das Ganz Andere (modalitatea lui Rudolf Otto de a interpreta Sacrul) este mysterium tremens.
Nu e nimic îmblânzit aici. Singura lume domesticită se află printre oameni.

“There are some awesome problems to solve” implică o provocare adresată mai multor oameni. Este o provocare globală, a omenirii. Adică, nu e nimeni singur în rezolvarea acestor probleme care ne privesc pe toți.

There are some awesome problems in my life too. Dacă le dau jos aura dramatică, lucrurile deranjante şi problemele din viaţa mea devin simple cuburi Rubik.
Problem solving. Nu e nimic prăpăstios aici, it’s just a fact of life.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *