Îmi doresc cursuri de prim ajutor în școli

33 Flares 33 Flares ×


Zilele trecute, asistând la un curs de prim ajutor organizat de React cu ajutorul SMURD, prima întrebare a fost de ce aceste lucruri nu predau și la școală. Sunt lucruri utile care uneori – chiar prin schimbarea poziției cuiva inconștient, de exemplu – pot salva o viață.

Acum câțiva ani, mi-a fost atât de rău încât am căzut pe jos în stația de metrou Titan. Ce îmi aduc aminte este un grup de doamne care au început să se contrazică despre cum să mă ajute.

“Să-l ridicăm”
“Să-i dăm apă”
“Să-l scoate afară la aer”
“Să nu-l scoatem afară, aici e mai răcoare”
“Să-i tamponăm fruntea”

Situația nu s-a terminat dramatic, însă sunt destule cazuri în care câteva noțiuni de prim ajutor pot face o diferență majoră.

Proiectul se numește salvez.ro (găsești aici o mulțime de “tutoriale”) și susține campania Fii responsabil când suni la 112! cu un spot destul de elocvent:

Despre cursul de prim ajutor la care am participat au mai scris AndraDanRadu și Manafu.

33 Flares Twitter 0 Facebook 33 33 Flares ×

10 thoughts on “Îmi doresc cursuri de prim ajutor în școli

 1. tudor CeMerita

  habar nu am nici eu de prim ajutor dar vazand filmuletul tau am “rezolvat” sa facem cursul si aici la sibiu. deci peste cateva saptamani puteti sa va innecati linistiti cu mancare cand sunt eu prezent :))

  Reply
 2. Edward

  Sunt tare curios care este parerea ta vis a vis de componenta “legala”(si de responsabilitate morala) a primului ajutor.
  In momentul in care cineva avizat (de ministerul sanatatii, de ex) ar trebui sa acorde acest prim ajutor unui accidentat, de exemplu, iar viata respectivului depinde exclusiv de actiunea ta, care ar putea fi implicatii legale in cazul unui “malpraxis” neintentionat?

  Multumesc anticipat.

  Reply
 3. Pingback: Cum poti salva o viata | M A N A F U *

 4. Pingback: azi e o zi tristă pentru România. Ziua care anunţă revenirea comuniştilor şi ahtiaţilor după putere şi bani la putere | Pinguinul

 5. Pingback: Campaniile saptamanii 31 octombrie – 6 noiembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

 6. Pingback: azi e o zi tristă pentru România. Ziua care anunţă revenirea comuniştilor şi ahtiaţilor după putere şi bani la putere | Pinguinu

 7. Moshu

  Initiativa e laudabila, ideea asta am spus-o demult, dar cine sa auda in MSan sau MInv ?!
  Un ungur si un aroman nu vor face NIMIC pentru cei din POPOR ajunsi in necaz !!!
  Ciuhandrule, spunei lui Raed asta !

  Reply
 8. Pingback: În atenția cititorilor blogului meu | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *