Muzica anilor ’90 între amintire şi filosofie

0 Flares 0 Flares ×

Anii’ 90 au început pentru mine cu un casetofon rusesc maro şi 10 casete AGFA, negre pe care le cumpărase tata de la un coleg de serviciu. Am ascultat prima dată Beatles, Elvis, Smokey şi alte ciudăţenii (Ricchi E Poveri, Hari Krishna de la Boy George sau Adriano Celentano).

Erau primii ani după ’89 şi deja intuiam un Occident muzical care mi se contura în primele videoclipuri apărute atunci. Roxette – Joyride (cântau la o chitară pe un autobuz în viteză), R.E.M. – Shinny happe people (un moşuleţ pedala o bicicletă ce mişcă un decor), Scorpions – Wind of change (cu brichetele şi Zidul Berlinului distrus) sau Mc Hammer – I’ve got to pray.

Primele casele mi le-am înregistrat prin vecini. Gipsy King, London Beat – Thinking About You (o fredonam fără să ştiu ce înseamnă) şi senzaţia de atunci, Suzanne Vega – Tom Diner.

Prima casetă “originală” mi-am cumpărat-o din piață, de la tarabe. Un album Technotronic care conţinea hitul Pump Up The Jam. Un coleg a ținut să mă enerveze și mi-a spus că Technotronic sunt deja depăşiţi. “Ascultă Take That” Primul album de care m-am îndrăgostit a fost Happy Nation de laAce of Base. All that she wants. Vara lui ’93, muncitorii care lucrau în curte la noi au ascultat încontinuu acel album. Wheel of fortune. 

Această pasiune pentru Ace of Base a durat până când au apărut cei de la 2 Unlimited cu hitul lor pur şi simplu demenţial No limit. Auzeam melodia peste tot, am auzit-o şi la cineva la ţară, undeva în fundul satului şi nu ştiam cine o cânta până când am văzut-o pe MTV, la Euro Top 20. N-am reuşit să găsesc albumul, însă am găsit melodia pe o selecţie târzie în care apăreau şi cei de la East 17 cu hitul lor de atunci – It’s Alright – când dansau pe scenă cu acele căciuli în formă de burlan.
Acel top de pe MTV era sfânt pentru mine. Dacă pierdeam vreo ediţie, simţeam că s-ar fi rupt legătură cu lumea și muzica adevărată. Acolo am descoperit Culture Beat – Mr Vain, Haddaway – What is love, Prodigy – No good sau DJ Bobo – Love is All Around.

Deoarece nu mi-au plăcut, am sărit peste Vanilla Ice, Marky Mark, Milly Vanilly şi alţi balauri. Descoperisem muzică techno-dance al cărei tempo rezona minunat cu o pubertate precoce din punct de vedere cultural. Eram prin clasa a 7-a sau a 8-a când am început să dansez pe DJ Bobo (pronunţat atunci Diji/Digi Bobo) – There’s a party, Master Boy, Fun Factory – Love of my life, Celebration, Don’t go away, Close to you şi, evident, Dr. Alban – It’s my life (despre care toţi spuneau că vorbeşte sau înjură în română în melodie).

Ultimul an de generală a fost boom-ul meu social-erotic şi afectiv și s-a petrecut pe Mc Sar & Real Mc Coy – Another night şi Love & Devotion (exista pe această melodie un dans în grup pe care-l exersam la petrecerile din sala de sport). Tot la acele petreceri auzisem pentru prima dată revelaţia acelei toamne Rednex – Cotton Eye Joe, iar mai târziu Old Pop în and Oak.
La banchetul de atunci se auzeau Take That – Back for good, East 17 – Stay another day (videoclipul cu pianul), Wet Wet Wet – Love is all around, Boyzone – Love me for a reason, Boyz II Men – I’ll Make Love To You, Bon Jovi – Always sau (ceea ce doar fetele gustau pe atunci) Celine Dion – Pour que tu m’aimes encore.

Mă îndrăgostisem de o fată pe Love is all around de la Dj Bobo  şi ne spărgeam în figuri de dans pe Real 2 Reel – I like to move it. Relight my fire – Take That şi Scatman îmi aduc aminte de zilele când mergeam pe deal cu casetofonul şi jucăm cărţi.

La Bouche – Sweet dreams sau Be my lover
Corona – The rhythm of the night
Capella – Move on baby sau You got to let the music
2 Brothers on the 4th floor – Dreams (de ascultat şi acum)
Toate îmi aduc aminte de o excursie Cheile Bicazului şi Lacul Roşu.
Snow – Informer mă trimite cu gândul la campionatele de fotbal ce le făceam între clase.

Techno-dance. Atât ştiam pe atunci. Un coleg a început să-mi explice ce beat-uri geniale au cei de la Depeche Mode sau ce frumoase şi profunde sunt baladele rock, însă eram pe altă frecvenţă. Îmi imagineam că fac parte dintr-o Europa tânără, barbară, germanică și plină de viață. Fun Factory, Master Boy, Scooter erau nemţi, 2 Unlimited erau din Olanda, DJ Bobo era elveţian, Roxette, Ace of Base şi Dr. Alban erau din Suedia.

Tot pop dance-ul ăla britanic (Take That, East 17) mi se părea prea subţire şi dulceag pe lângă agresivitatea germanică secondată de cea latină (Corona, Capella erau din Italia, iar Paradisio – Bailando era din Spania).
De la înălţimea gumei Turbo, a adidaşilor FILA şi a tunsorii bross nu puteam gusta Blur, Duran Duran sau Youssou N’ Dour & Neneth Cherry – 7 Seconds (care a stat şi tot a stat în topurile de atunci).

Muzică ascultată la dublu-casetofoanele alea mici şi negre (care se defectau des), când mingile de 35 începuseră să se rărească şi când bicicletele Pegas nu cred că se mai fabricau a configurat destule fantasme colective ale acelei generaţii clădite la grămadă.
Prin acele hituri am început să avem amintiri comune cu ceilalţi europeni şi (de ce nu) americani; un american venit în România în 1996 era entuziasmat de Be my lover, când deja noi ne plictisisem de ea şi ne reorientam pe atunci către No Mercy, Backstreet Boys (de care ei nu auziseră), N’Sync şi (puţin mai târziu) C-Block – So strong out sau Solid Băse – Mirror, mirror (însă de aici începe alt puls al epocii).

Când America a început să-şi facă simţite exporturile muzicale “populare” (2pac & Dr. Dre – California love, Da luniz – I’ve got 5 on it, TLC), Europa dance începuse să se tempereze (doar un Scooter – Back în the UK a rămas izolat în aceleaşi bpm-uri alerte) lăsând loc puţin mai târziu unui curentul latin în plină ascensiune (de la Paradisio, Macarena, Ricky Martin etc).

Nimic nu mi se pare întâmplător aici. Când Fun Factory s-au despărţit, Tony Cottura (unul din foştii membrii) a început să slăbească tempo-ul hiturilor, simţind trendul acelor ani (1997-1998).  Nana deja putea fi dansat mai lejer, Papa Bear, Down Low la fel etc., însă deja vorbim despre altă generaţie.

Mereu m-am întrebăm despre relevanţă sociologică şi culturală a acelei muzici comerciale, un fel de fast-food culture al cărei ecou efemer a trebuit să rezoneze undeva: în inconştientul colectiv al unei generaţii a cărei spumă s-a configurat dincolo de Sandra Brown şi B.H. 90210. Deşi gusturile s-au schimbat şi formaţiile s-au perindat una după altă, pulsul acelor timpuri a rămas constant: o tinereţe haotică ce deborda de energie.

Un exemplu îmi rămâne No limit: l-am găsit pe un CD şi l-am pus la un Revelion târziu în liceu (1998-1999). Deşi lumea a gustat melodia, nimeni nu a mai ştiut să danseze pe acel ritm extrem de alert, tonul se temperase deja prin invazia unui hip-hop şi r’n’b mult mai lent şi mai leneş şi parcă Europa pierduse gustul acelui techno ameţitor exportat din cluburile nemţeşti, olandeze etc.

Un mare cărturar al cărui nume niciodată nu l-am ţinut minte a spus că secolul XVIII poate fi mai bine cunoscut prin almanahurile populare decât prin operele iluministilor. Din această perspectivă, mă întreb dacă se poate cunoaște tonul sfârșitului secolului XX fără această muzică prin care prima generație europeană fără cortină s-a căutat pe sine.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

139 thoughts on “Muzica anilor ’90 între amintire şi filosofie

 1. luiza

  sunt de acord cu tine . mie imi place foarte mult muzica anilor 90 , din pacate nu mai avem parte de muzica de dans chiar asa de buna .Eu acum sunt in spania si sunt destul de dezamagita de muzica care o au aici. imi aduc aminte de zilelel cand impreuna cu fratii mei ascultam top-ul la radio , nu ne pierdeam nici o emisiune si niciun videoclip.melodia mea preferata era it,s all right (east 17), desi mi-au placut foarte mult si paradisio, c-block, ace of bace.

  Reply
 2. dani

  daca ai o oarecare parere despre muzica, daca ai trait, iubit, dansat cu adevarat, daca ai simtit fiecare vara ca fiind unica in felul ei, atunci cu siguranta ca ai ascultat muzica anilor 90…acea muzica absolut incantatoare, cu ritmuri dementialr, acea muzica pe care din pacate n-o mai gasim pe asa numitele poturi mari de radio sau tv. e trist, foarte trist ca s-au uitat artisti si formatii carora le datoram mare parte din ce se produce azi in materie de muzica. e trist ca un dj bobo nu mai e ascultat decat pe vechile casete…oare cine si cand vom intelege adevarata notiune a muzicii?????????? oare va mai incerca cineva sa readuca marile hituri din nou in discoteci, la radio sau tv? eu, unul, cred ca nu. dar nimic nu ma poate impiedica sa astept…poate-poate….

  Reply
 3. DJ FBIProQ

  da este adevarat ca acea muzica este de neuitat dar sinceri sa fim nu cred ca tineretul din ziua de azi mai intra intr-o disco cand tu bagi ex. Masterboy este adevarat? Si normal ca acesti copii imaturi ce sunt acum nu vor intelege acel stil care era adevarata muzica in fine misto site si daca va intereseaza muzica acelori ani face-ti un bip pe mail……………

  Reply
 4. diana

  wow ..muzics din anii 90 …super super…asa muzik nu mai este si nu cred k o sa mai fie .acea muzica e unica ..am 16 ani dar vreau sa spun k eu ascult muzik veche de prin 90 e frt frmoasa….imi place mlt…Nana,Mariah Crey,Bad Boys Blue,Madonna,Kylie Minogue,Dr Alban …frt frm……muzik de atunci e originala si unica !!!!!!

  Reply
 5. cioby

  Nu am vazut eu sau nu s-a zis nimic de nebunia de prin ’96 creata de cei de la Mr. President (Coco Jambo). Si parca nici de Captain Jack (Captain Jack; Soldier, soldier; etc.) nu s-a zis nimic. Mie mi se par destul de reprezentative pentru anii ’90. Oricum chiar imi plac si le reascult cu mare placere, si uhhh, ce batran ma simt la 25 de ani.

  Reply
 6. drskit

  Cateva precizari despre DR. ALBAN:

  – in primul rand, nu canta nimic in limba romana in It’s my life, desi are legaturi destul de puternice cu tara noastra;

  – Alban inca mai compune, va scoate un nou album in acest an;

  – a fost in Romania de 2 ori in ultimii 2 ani;

  DRSKIT@YAHOO.COM

  Reply
  1. Lau

   It’s My Life – pozitia 1:31 aprox., la vremea respectiva puteam sa jur ca spune “take a trip to p##da ma-sii”, sigur la asta se referise autorul 😀

   Reply
 7. roxana

  N-as fi crezut ca poate descrie cineva atat de perfect ceea ce am simtit si eu de-a lungul anilor in legatura cu muzica. Incantata de cunostinta. Inseamna ca mai exista oameni care apreciaza adevarata muzica. Am descoperit insa mult mai tarziu muzica celor de la Blue System si Bad Boys Blue, care se canta in acea perioada(’80-’90) dar care era probabil prea subtila pentru a cuceri si Romania.
  Salutari tuturor!

  Reply
 8. marius teodoru baiatu

  doresc mult muzica anilor 90 so ascult si mai ales so trag pe cd. tot asa vreau si un prieten de virsta mea ca sa vorbim mai multe. va multumesc mult de tot cu stima si respect marius

  Reply
 9. adi cj

  salutare,
  gind la gind cu bucurie, am citit si eu cele de mai sus, si ma regasesc 100%. Adevarul e ca anii 90 au fost anii tineretii, si aia nu se uita niciodata, si o data cu ei, nici muzica, de aceea amintirile sint atit de placute. Mi-ai lansat o provocare sa iau si eu putin la rind vremurile alea. He-he, imi vine putin sa rid, multe din titlurile pieselor si numele artistilor de mai sus sint scrise gresit, dar inteleg foarte bine chestia asta si nu te condamn, ca si eu faceam la fel pe vremea aia. De exemplu (sa nu rizi!) ascultam prin 89-90 la Europa Libera, era simbata de la 14 top 10 din SUA si Marea Britanie. Ascultam cu sfintenie, ca doar unde mai auzeam eu cea mai noua muzica? si mai mult, imi si notam topul, si cind cintau UB40 (n-auzisem de ei niciodata, habar n-aveam cum se scrie), eu scriam ‘Youbeforty’ he-he…
  Cu muzica am inceput devreme, vorba ta, cind ne puneau parintii acasa o caseta cu Al Bano si Romina, de stiam toate cintecele pe de rost. Normal, am trecut si prin Ricchi e poveri, Toto Cutugno, apoi, dupa 84 a venit invazia Modern Talking, CC Catch, Bad Boys Blue, Joy, Fancy si remixurile acelea de italo disco pe care le aveau toti cei care aveau magnetofoane. Eu n-am avut, asa ca ii vizitam des, si inregistram cu casetofonul meu de la ei prin microfon, iti dai seama ce calitate avea. Da’ le ascultam oricum. Am avut un pic de noroc ca ai mei cumparasera un pick-up, si cumparam aproape tot ce aparea, multa muzica romaneasca, si din pacate foarte putina straina. La romani le stiam toate melodiile, incepind cu celebrele piese de la Compact, Iris, Holograf, pina la Hrusca, Stela Enache, Carmen Muresan (care ne facuse o bucurie imensa, avea pe disc citeva coveruri de la Modern Talking!). Fiind mic, n-aveam voie la discoteca pe vremea aia, insa cind treceam pe linga discoteca, intotdeauna imi faceam de lucru sa zabovesc un pic acolo ,sa aud si eu MUZICA! La radio ce mai scapa putina muzica straina, mai ales pe la revelioane, si in nici un caz cind era ziua tovarasilor sau pe la congrese. Mai dadeau Jennifer Rush – The Power Of Love (aveam o vecina iinebunita, o imita pe osoasa aia si zicea ca si seamana cu ea, cind de fapt nici vorba!, da’ o iert, ca ea a fost prima cu care…stii tu). Pe la mijlocul anilor 80 mergeam in tabere, in special la Navodari, si la discoteca nu pierdeam o melodie. Mergea atunci tare de tot Eddy Grant, cu Gimme Hope, Jo’Anna, Desirelles cu Voyage Voyage, care nu mi-a placut niciodata, si normal, Europe – The Final Countdown (sor’mea era fana lui Tempest, avea o poza cu el pe perete, intr-o zi i-am colorat aluia un dinte si sora-mea a facut ca toti dracii, hehe!).In fine, au trecut si astea rapid, iar dupa 90 am scapat pe bune la muzica. Aoleu, era jale, dar din pacate singurele surse de muzica erau in primii ani radioul (in special Radio 3, acum Romania Tineret) si TVR-ul (veneam acasa de la scoala in pauza sa ma uit la clipurile de pe Super Channel, le-am vazut cred pe toate de sute de ori! – acolo era si nefericitul ala de clip de la REM cu nenea cu bicicleta, care ma termina pus si simplu, nu-mi placea de nici un fel). Iti dai seama ca muzica circula doar pe casete, pe care le copiam la o vecina la cestofon din ala dublu, International. De CD-uri habar n-avem cum arata, iar de mp3 nici nu se auzise.
  Ma facusem fan London Boys, imi scrisesem pe geanta de scoala cu hirtie fosforescenta numele lor (aveau hitul ‘My Love’, asta ma innebunea de tot!). Pai cind au aparut Roxette (primul hit ‘The Look’ din 89 il stiam deja de la Europa Libera), parca a innebunit lumea, toti erua fani Roxette, si eu printre ei, si pe geanta de scoala iti dai seama ce scria ascum. Wind Of Change de la Scorpions a stors de sentimente romanasii in 91, ma dadeam bun la fete ca aveam verusrile, si ele trageau de mine sa le dau si lor, si tot atunci Roxette cintau oriunde mergeai ‘Joyride’, clipul cu autobuzul. hehe! Tot atunci am prins si London Beat – ‘I’ve Been Thinking About You’, era durere, o cinta toata clasa, si nu lipsea la nici un chef. Technotronic era la mare moda, faceam prin clasa, linga soba (ca era iarna) figuri din alea de rapperi, mureai de ris ce ne ducea mintea. Ma incerca un coleg sa ne povesteasca de Dire Straits pe la chefuri (ma gindesc ca fusese si el influentat de cineva la rindul lui), insa nu s-a prins nimic de noi. Ce sa mai zic de dirigu’, prof de mate, un tip slabut si cirliontat, cadeua hainele de pe el, ne tot zapacea si el la chefuri cu Pink Floyd, asta avea piese cu nume ciudate (Capra, Vaca, Calul, Oaia), care noua nu ne ziceau absolut nimic!. APoi cind intrau bluzurile pe la chefuri, tine-te frate! Mergea atunci Shakin’ Stevens cu ‘Because I Love You’, Samantha Fox cu ‘True Devotion’, e-he, alea piese. N-apucam prea mult sa ne ‘romantizam’ cu fetele, ca treceam pe rock. A fost perioada in care rockul a fost la mare putere. Aparuse tot in 91 albumul ‘Use Your Illusion’ de la Guns n’Roses. Iti zice ceva ‘Dont’Cry’? Era rupere de utere si asta (hehe, asta era expresia unui amic de prin Tecuci, cu care corespondam pe vremea aia pe teme muzicale, Horinceanu Vasile il chema, rocker era, o prietena Adriana avea, si Dr Hetfield iti zicea, ca fan Metallica era!). Piesa asta o aveam pe o caseta primita tocmai din Italia, de la o tipa care imi scrisese dupa ce dadusem un anunt intr-o revista italiana. Mare noroc am avut cu ea, ca mi-a trimis biata casete, postere si tot felul de minuni rockeresti. De la ea am invatat eu de Guns la greu. Prietenul surorii mele, metalist is el, era fan Iron Maiden, si cu ocazia asta am facut cunostinta si cu haiducii astia din Marea Britanie. Beton! Se deschisesera rockotecile, puneam blugii rupti pe noi, ne luam manusi cu lanturi si alte magarii, imi lasasem parul sa tot creasca…Atunci am cumparat primele casete: Metallica, vreo trei albume, Helloween (uai ce faceam pe Future World!), si ca sa ma dau tare, Sepultura… Era perioada aia de nebuneala cu lupta dintre rockeri si depeshari (depesistii, aia ce ascultau Depeche Mode). N-aveam mare treaba, ca mie imi placeau si astea, si alea…
  2 Unlimited si No Limit l-am vazut intr-un restaurant, era inregistrare de pe VIVA, am ramas prost, si m-am tot uitat. Era prin 93, si tot atunci am mai vazut prima data Inner Circle. WOW! Un vecin isi bagase parabolica, si ne lasa si pe noi sa ne uitam pe MTV, era simbata dupa-masa top 20 Braun, si ce vedeam prosti ne lasa: Culture Beat – Mr Vain, Beloved – Sweet Harmony, Dr Alban – Sing Hallelluhaj, de Ace Of Base nu mai zic, etc etc. Prin septembrie 93 ne-a bagat si noua cablu, am intrat in rind cu lumea, MTV non-stop. Le stiam si la astia play-listul pe de rost, ca doar mergea toata ziua: Freddie Mercury – Living On My Own, asta stiu ca a dat-o de o si traznit-o (probabil fiindca murise acela). Mergea apoi UB 40 – Higher Ground mai tin minte, Haddaway – What Is Love?, Cpt Hollywood Project cu More And More si Only With You, iar 2 Unlimited erau deja peste tot, ca scosesera o gramada de piese. Anii aia erau anii Caritas, am reusit sa smulg vreo 30 de mii de lei de la ei, ca n-ama vut curaj sa arunc mult in lupta. Nu-i vorba, ca nici n-aveam de unde…Anul 95 a venit cu La Bouche si Be My Lover, ajunsesem dj la o discoteca, mergea de 10 ori pe seara, cel putin. Intrasera la greu deja DJ Bobo (Love Is All Around) si Fun Factory (I wanna Be With You, Love Of My Life, Pain, Take Your Chance etc). Insa adevaratul boom muzical a fost prin 96, pai cind incepea discoteca cu ‘Lonely’ de la Nana, urla toata lumea. Mai erau Fugees cu Killing Me Soflty, aparusera Backstreet Boys cu ‘We’ve Got It Going On’, mergea multa muzica de pe VIVA, ca asta mergea pe cablu: N Sync, World Apart, Caught In The Act, Scooter, No Mercy. Si, minue mare, incepuse sa intre muzica romaneasca in discoteca. In 96 am auzit prima data BUG Mafia: Pina cind moartea ne va desparti, iar cind a intrat in 98 Genius, a rupt tot: Chefu’, Vara si Macho Man, astea se auzeau si din radio, si din disocteca, si din masini. Inceputul fiind facut, ploaia de trupe romanesti se pornise: K1 (Fata verde – asta mergea la Costinesti la ProFM prin 97 sau 98), 3rei Sud Est (De cite ori – stai ca am si pus-o la calculator sa retraiesc vremurile alea). Apoi, Double D, N&D, As XX, Valahia, Andre. In primavara lui 99 s-a deschis Atomic TV, mergea de 100 de ori pe zi N5 – Iti vei aminti (am aflat ca tipul de la N5 e acuma in Crush, aia de cinta cu Alexandra Ungureanu). Si daca tot am ajuns in 99, s-au pornit atunci manelele, mama, la greu. L.A. bagau la greu cu ‘Femeia’ si ‘Ochii tai’, erau Sing Sing BB, care cintau un fel de manele mai dance, mergea chiar si la radio toata ziua. Atomicul lansase priam emisiune de manele, Orient Express, era vineri seara de pe la 10, dadeau pe acolo tot felul de treburi slabe, insa printre ele se mai strecura cite una care-mi placea. Minodora la Maxim (Asa sintem noi femeile, De ce pleci de linga mine, aste-ami placeau!). Dupa anii 2000 s-a cam stricat treaba cu muzica. Am impresia ca deja s-a intrat intr-o perioada de consum maxim, piese care dureaza citeva saptamini-luni, si s-a accentuat fenomenul de furat piese vechi. De 2007, daca ma intrebi, poate iti zic vreo 5 piese care merita atentie, foarte putine, oricum. Am avut noroc cu Youtube-ul, ca am revazut acolo multe din clipurile de pe vremuri, de fapt aproape toate. Am pus si eu pe-acolo citeva din trupele despre care am vorbit azi cu mare placere.
  Inchei melancolic povestea asta: e-hei, ce vremuri!

  Reply
 10. MC Dany

  imi place tot ce am citit pe site am 19 ani si sunt pasiunoat de old musik incepand cu ani 60 continund cu 80,90 stau noprile si caut muzika descarc vreau a imi fac o discografie cu muzika buna sunt si DJ si MC si vreau sa pun muzika asta in clubul in care lucrez momentan desi nu sunt mari sperante eu raman la fel de optimist si cred ca va merge si vor fi clienti ce am citit acum apropo e ora 4:40 am si vreau sa va spun ca ma inmuiat si sincer nu stiu dc ma atrage muzika asta dar ma atrage si in fiecare seara descopar alte piese noi hituri de de mult prafuite si le sterg ascult europa fm si scot piesele de pe net poate daca treceti prin oradea si aveti timp sa treceti prin club manga eu sper ca patroni for fi deacord sa pun genul asta de muzica disco tehno sa veniti sa dansati sa va distrati si sa faceti consumatie ca clubul sa mearga si sa pot continua cu muzika de calitate cu o armonica acustica extraordinara care ma poarta in alta lume cel putin pe mine pe voi va duce inapoi in timp pt mine e doar o lume imaginara care a fost reala am prins si eu putina muzika din 90, mergeam in excursie cu ai mei prin tara si aveam 2 casete Ace of Base si Michael Jakson si ce am mai vazut si auzit la radio. va salut cu stima si respect MC Dany.

  Reply
 11. danyell

  2 Brothers on the 4th Flour, 2 Unlimited, AK Swift, Ace of Base, Alexia,BG the Prince of Rap, C&C Music Factory, Capella, C-Block, Captain Holywood, Culture Beat, DJ Bobo, Down Low, Dr. Alban, E-Rotic, E-Type, East 17, Fun Factory, Garcia, Haddaway, Ice MC, Jessica Jay, Klf, La Bouche, Loft, Loona, Magic Affair, Real Mc Coy, Nana, Snap, Solid Base, Sonic Dream Colective, Young Deenay asta da muzica fratilor, ascultati ca merita .Toata stima pt muzica din ’90.

  Reply
 12. emi

  aveti mare dreptate despre muzica anilor 90.imi aduc aminte ca primul casetofom pe care l-a luat taicamiu era din ala de masina.si primul album a fost ace of base Happy Nation aveam vreo 6-7 ani pe atunci si dansam ca nebunul de unu singur pe melodia asta in casa :).super tare spre deosebire de muzica de acum care nu sta pe tarabe ca sa zic asa decat cel mult un an dupa care uita lumea de ea si trece la altceva.

  Reply
 13. drskit

  Ceea ce este cu adevarat important este ca anumite formatii si interpreti care au fost pe val in anii 90 nu s-au pierdut. Ma refer aici la Ace of Base, Shaggy si, favoritul meu, Dr. Alban.

  Daca vreti sa auziti cum suna noul album Dr. Alban, aparut de vreo luna, va invit sa dati o tura pe la: http://www.dralban.com

  Reply
 14. Tudor

  Sa imi aduc si eu contributia la acest post : remember Tehnotronic – “Pump up the jam”? Aveam o caseta doar cu cantecul asta.
  Apoi Neneh Cherry – “Buffalo stance”
  KLF – “The white room” – album de 5 stele pe care il ascult si acum cu mare placere.
  Intr-adevar muzica comerciala atunci chiar era ascultabila…

  Reply
 15. suzy

  eu nu stiu cum se numea sau cine o canta…dar a fost o mel ceva de genu” u’re my liiaaar,liar,liar,liar/baby why u’re braking my heart…”…ma innbebuit:)

  Reply
 16. KELARU12

  bai,fratzilor avetzi dreptate! eu aveam pe atunci vreo 10 ani shi fratmeu cumparase un casetofon marca Maiak super stereo shi a inceput nebunia:) dar ash mai mentiona citeva trupe shock care merita toata atentia:U 96,MAXX, MO-DO,Jam&Spoon,Ardis,PHARAO, ME&MY, ARMY OF LOVERS, PET SHOP BOYS, RUN 4 FUN,N-TRANCE,WHIGHFIELD,THE FREE,TIGGY…Ash incheia doar ca nu numai generatzia acelor ani este pasionata de aceasta muzika dar shi generatziile urmatoare!!!
  In citeva cuvinte aceasta muzika a fost, este shi va ramine vie pentru totdeauna
  TECHNO DANCE OF 90’s THE BEST FOREVER

  Reply
 17. Dan

  chiar nu s-a gasit nimeni sa mentioneze the cure (mai exact albumul desintegration)… sa nu mai zic de nirvana, la fel absenta in preferintele de mai sus. totusi VH1 a ales nirvana – smells like the teen spirit ca fiind meoldia reprezentativa a anilor 90. personal mi se pare pe buna dreptate.

  Reply
 18. george

  mai uite ca am gasit pe cineva care inca isi mai aminteste vremurile acelea , :(( , frumoase amintiri , nu imi explic nici acuma cum e posibil sa mi se fi imprimat in minte toate melodiile astea cu toate ca atunci aveam dor 3 ani ‘
  oare mai exista cineva ca si mine … nici nu vorbeam bine si cantam tot felu de melodii , stie cineva cum se numeste o melodie in limba engleza cantata prin 93 in care aparea in videoclip ceva oameni cu coifuri inalte , in mars , seamana putin cu melodia rise up , va rog daca stie careva sa-mi spuna id mesenger giani_anaconda

  Reply
 19. razvan

  bai nene au trecut anii,,,,am 29 ani 1 fata de 4 ani,,si o gramada de bairame si petreceri incepand din 1995 cand am facut rost de o combina raritate pe vremea aceea de afara,sanyo SIMPLUCASETTE RADIODIGITAL..PICKUP SI 2,,50 W MUZICA,,CUMPARAM CASETE NEINREGISTRATE RAKS CATE 10 DEODATA SI STATEAM SERILE DE WEEKEND SA PRIND DE LA RADIO MUZIKA BUNA,,DAR BULANGIOI NU LASAU MELIODIA TOTTA SI ERAM NEVOIT SA O FAC DIN 2 BUCATI,,NU MA APUC ACUM SA LISTEZ TOATE MELODIILE SI FORMATIILE K NU CRED K AS PUTEA TERMINA PREA CURAND,,O ADRESA DE MESSENGER..SI POATE NE VEDEM LA 1 CHEF DE ZILE MARI PE NISTE MUZIK ADEVARATA CHIMISTU_H2SO4@YAHOO.COM,,..ORICAND,,PS,,STATEAM SA TRAG D LA RADIO DEOARECE ERA VCALITATEA MAI BUNA SI SEMNALUL STEREO SPATIAL MAI PRONUNTAT PE RADIO ,,SUNT DIN BUCURESTI,,MILITARI

  Reply
 20. George

  Caut un clip ce aparut in anii 90 , il vedeam des la SuperChannel, din pacate nu am prea multe detalii 🙁 cred ca e o formatie britanica, dat cam in acelasi timp cu Black-Wonderful Life, are peisaje filmate din avion, cu nordul Marii Britanii (sau Irlanda, apare faleza aia tare) Stiu, putine detalii .. dar poate cineva are un flash 😀

  Reply
 21. Ioana

  Va rog mult, aveti cumva melodia Piata Mare cantata de Carmen Muresan? O ascult pe a lui Dalla, stiu ca e cea originala, dar mi-a ramas atunci in minte..demult. Si nu exista pe nicaieri.

  Reply
 22. Sylver Cheetah 53

  Mi-a mers la suflet acest articol. Felicitări, Adriane! 🙂
  Prima casetă audio mi-a cumpărat-o taică-meu din Bulgaria: “Happy Nation” – Ace of Base. Am ascultat acel album pe un casetofon “Mekosonic” de sute de ori. Mă culcam cu el pornit… Apoi bineînţeles am devenit fan 2 Unlimited. Am toate albumele lor, cu exceptia primului. (“Get ready”) Albumul ce includea mega-hit-ul “No limit” se numeşte “No limits” şi a fost al doilea.
  Am ascultat şi eu în draci Fun Factory, Masterboy, Cappella, Maxx, Real McCoy, DJ Bobo, 2 Brothers on the 4th Floor, Ice MC, Magic Affair, E-Type ş.a.m.d.
  Uitaţi aici un topic despre muzica anilor ’90: http://www.friendsforever.co.cc/viewtopic.php?t=79
  R’n’b-ul ăsta de acum, nu mă încîntă… Păcat că nu mai există euro-dance…

  Reply
 23. Micu Lucian Ionel

  Muzica anilor ’90…disco,rap, tehno, blues…a fost sublima, minunata…alta stare de spirit dadea fata de ce este azi in muzica, majoritatea panarame. Am colectie de hituri din ’90 si rememorez destul de des acele vremuri.

  Reply
 24. carmen

  nu imi spune si mie careva cateva formatii din perioada comunista dar din Romania…
  pls pls pls :D:D

  Reply
 25. jez

  Rosu si Negru, Phoenix, Olympic ’64, Metropol, Celelalte Cuvinte, Semnal M, Mondial si sigur am uitat pe multi..
  pe majoritatea ii gasesti pe you tube,
  pe altii…pe LP-uri 🙂

  de Iris, Contact si Holograf nu iti zic, ca sunt si post ’89

  Reply
 26. jez

  eu nu prea mai pot sa ascult fara sa ma buseasca plansul (amintiri despre oameni care s-au dus: tata, niste copii omorati intr-un decembrie, intr-o mineriada, sau pe pamant strain)

  Reply
 27. x

  minunat de adevarat… si postul, si comentariile. cam asa a aratat un fel de soundtrack si pentru filmul meu din anii astia. si mai sunt si altele. tot din topul MTV, Sparks – When Do I Get To Sing “My Way”, 1994… Here comes the hotstepper/I’m the lyrical gangster – 1995…

  si mai e Lambada, care mie mi se asociaza intr-un mod cu totul sfasietor cu primele zile dupa Revolutie.

  Reply
 28. dea21

  caut un clip de prin ani 90′ ..i muzika rap si i super tare clipu ..da nu mai tin minte cine il canta…stiu doar k scenariu seamana a evu mediu si k este o tipa legata cu lanturi…dc stiti careva….

  Reply
 29. Andrei

  Ai scris foarte frumos si ai exprimat toate gandurile posibile care imi trec si mie prin cap.Pace tie

  Reply
 30. Corina

  salut tuturor, sunt o mare fana de-a lui DJ BOBO il stiu de la Eurovision din 2007 a cantat piesa Vapmires Are Alive, de atunci numai pe el il askult is obsedata de el,pe kolega mea am inebunit-o cu DJ BOBO, imi plac toate melodiile lui jy le jdiu aproape pe toate,cine ma poate ajuta SA-I GASESC ID-UL???CINE JDIE ID-UL LUI SA MA KONTAKTEZE LA ID-UL MEU mgk_23 VA ROG CINE II JIDE ID-UL SAU MA POATE AJUTA SA MA AJUTE JY SA INTRE PE ID-UL MEU,ASTEPT ORIKE RASPUNS DE LA ORIKINE KARE JDIE ID-UL LUI DJ BOBO!!! VA MULTUMESC JY VA AJTEPT PE ID-UL MEU mgk_23.Va rog sa-mi skrieti pe ID JN JIE ID-UL SAU MA POATE AJUTA K UN SITE PE KARE POT GASI ID-UL LUI.MULTUMES EMANCIPAT ORIKUI MA AJUTA!!!

  Reply
 31. sparks

  sal! frumosi ani, frumoase comentarii! nu ai km sa-ti aduci aminte de toate formatiile si toate melodiile de atunci, dar sa mai adaug si eu o cateva formatii pe care cred k le stiu toti: ice mc, double you, 20 finger*s, mark*oh, marusha,(ca tot vb de tehno dance)s.a. apropo am vazut k intreba cineva de un videoclip, cred k e vorba de pet shop boys-go west!ala k marsu si coifuri in cap. misto site!

  Reply
 32. charun79

  “eu nu stiu cum se numea sau cine o canta…dar a fost o mel ceva de genu” u’re my liiaaar,liar,liar,liar/baby why u’re braking my heart…”…ma innbebuit:” -suzy-

  BLUE SYSTEM-you are lying

  Reply
 33. S O R ! N

  SALUTARE ! CE AR MAI FI DE SPUS… CE VREMURI… CE MAI DANSAM DUPA: LA BOUCHE – BE MY LOVER, FUN FACTORY – I WANNA BE WITH YOU, JESSICA JAY – CASABLANCA SAU MR. PRESIDENT – COCO JUMBO, MAI TARZIU PRIN ’97 – ’98 IMI PIERDEAM NOPTILE DE SAMBATA ASCULTAND EMISIUNEA “TOP DANCE 100” LA RADIO 3 ROMANIA TINERET…
  SINCER AM TRAIT VREMURI FRUMOASE DIN ACEST PUNCT DE VEDERE…
  POSTEZ UN TOP CU CELE MAI ASCULTATE MELODII “IN MY NEST”

  MOST PLAYED ON THE ’90’S:
  1. REAL MCCOY – ANOTHER NIGHT
  2. FUN FACTORY – I WANNA BE WITH YOU
  3. HADDAWAY – WHAT IS LOVE
  4. LA BOUCHE – BE MY LOVER
  5. JESSICA JAY – CASABLANCA
  6. ACE OF BASE – ALL THAT SHE WANT’S
  7. CULTURE BEAT – MR. VAIN
  8. REEL 2 REAL – I LIKE TO MOVE IT
  9. SIR PRIZE – LOVE IS THE ANSWER
  10. MR. PRESIDENT – COCO JUMBO
  11. DJ BOBO – LOVE IS AL AROUND
  12. BACKSTREET BOYS – GET DOWN
  13. SOLID BASE – MIRROR MIRROR
  14. C-BLOCK – TIME IS TICKIN’ AWAY
  15. NANA – LONELY
  16. ATB – 9 PM… TILL I COME
  17. 2 UNLIMITED – NO ONE
  18. 2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR – COME TAKE MY HANDS
  19. BLUE SYSTEM – ONLY WITH YOU
  20. URBAN COOKIE COLLECTIVE – THE KEY, THE SECRET

  Reply
 34. avu mit

  Asa este. Anii 90 sunt anii copilariei si ai adolescentei noastre. Pe atunci net nu era. Si atunci… TV. La inceput a fost doar MTV, si sa nu uit, dimineata era un program nbc super chanel. Eu de acolo ascultam muzica. In anul 1993 a ajuns si tv cablu la mine. Aveam video recorder, iar pe casete video inregistram clipuri (si azi le mai am pe vhs). Ascultam tot ce era dance. Dr. Alban, O-men, KLF, 2 Unlimited etc. Interesant a fost ca s-a lansat si programul german de muzica Viva, inrodus de compania de cablu in 1996. Atunci am facut la inregistrari. Pacat ca a durat numai vreo 4 luni si la insistentele unui sef au introdus Viva 2 (un fel de radio romatic azi). Suparat impreuna cu vreo doi preieteni am organizat o ampla campanie de reintroducere a postului respectiv. A durat 1 an. A meritat. L-au reintrodus dar parca nu mai era la fel de bun.
  Azi mai ascult uneori un post de radio de pe net cu respectiva muzica. Noroc cu netul ca descarc tot ce mi-a placut si imi place si azi. Favoritii mei sunt MASTERBOY, SCOOTER, IMPERIO, 2-UNLIMITED, FUN FACTORY, MARK OH, 2 BROTHERS ON THE 4 FLOOR, ACE OF BACE, CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT, MAXX, SOLID BASE, LE CLICK, TWENTY FOR SEVEN, RESET, DJ BOBO, ICE MC ETC.
  Azi sunt istoric de profesie si poate am sa reusesc sa scriu un articol despre muzica anilor 90 si tot ce a insemnat, progrese iar apoi regrese si apoi din nou progrese catre muzica hoouse. Cred ca merita. Asa cum americanii trateaza epoca hippy la fel si noi europenii, mai ales, trebuie sa aratam nitel respect fata de muzica din 1990 – 2000, chiar daca ea este comerciala.
  Bafta tutror!

  Reply
 35. CSG

  Salutare! se pare ca muzica care se asculta astazi in cluburi nu are prea mare succes deoarece pe foarte multe forumuri observ ca lumea inca prefera muzica retro 90s eurodance. Intr-adevar si eu personal sunt inebunit dupa muzica acelor vremuri si de fiecare data cand ascult un “hit” de exemplu , “La Bouche -Be my lover” sau “Culture Beat-Mr Vain” inca simt energia si acelor piese iar dupa aceea am o mparere de rau pentru ca stiu ca marea majoritate dintre trupe nu mai exista si chiar unii solisti din pacate cum ar fi Melanie Thornton (La Bouche),John Scatman (Scatman),Mark Spoon (Jam & Spoon).., nu mai sunt printre noi- R.I.P.!
  Sper ca intr-o buna zi muzica moderna sa recapete dinamica si si feeling-ul pieselor de atunci prin remixuri si piese noi.
  Va salut pe toti! Love the 90 s, the Bands, the singers, and the music!!!! They R 4ever!

  Reply
 36. tudorel

  S O R ! N
  ‘te rog frumos sa imi trimiti si mie melodiile pe care le ai tu pe bubu_iri@yahoo.com

  1. REAL MCCOY – ANOTHER NIGHT
  2. FUN FACTORY – I WANNA BE WITH YOU
  3. HADDAWAY – WHAT IS LOVE
  4. LA BOUCHE – BE MY LOVER
  5. JESSICA JAY – CASABLANCA
  6. ACE OF BASE – ALL THAT SHE WANT’S
  7. CULTURE BEAT – MR. VAIN
  8. REEL 2 REAL – I LIKE TO MOVE IT
  9. SIR PRIZE – LOVE IS THE ANSWER
  10. MR. PRESIDENT – COCO JUMBO
  11. DJ BOBO – LOVE IS AL AROUND
  12. BACKSTREET BOYS – GET DOWN
  13. SOLID BASE – MIRROR MIRROR
  14. C-BLOCK – TIME IS TICKIN’ AWAY
  15. NANA – LONELY
  16. ATB – 9 PM… TILL I COME
  17. 2 UNLIMITED – NO ONE
  18. 2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR – COME TAKE MY HANDS
  19. BLUE SYSTEM – ONLY WITH YOU
  20. URBAN COOKIE COLLECTIVE – THE KEY, THE SECRET
  multumesc mult

  Reply
 37. Buzoianu

  Intr-adevar, aerul boem al acelor vremuri s-a dus destul de brusc. Ca si om care lucreaza in radio, sunt surprins cum marii directori de programe si playlisteri ai marilor retele de radiouri care promoveaza la greu gunoaiele comerciale care ies in ziua de azi, au uitat despre tehno-dance-ul si eurodance-ul din anii ’90.
  Pentru cei care nu stiau, muzica eurodance nu a murit. Ea exista in continuare, dar a suferit o transformare extrem de hidoasa, zgomotoasa si de neinteles.

  Ca si om care a investit bani intr-un radio comercial online si a patit-o, m-am gandit sa il redeschid si sa dedic acestei muzici coltisorul pe care il merita. Spun coltisor pentru ca, din pacate nu pot lansa un radio in FM. Daca as putea as dedica o retea cu acoperire nationala muzicii dance din anii 90.
  Asadar, cel tarziu in luna decembrie, la http://www.playradio.org veti putea asculta toate piesele care ne-au bucurat tineretea, acele ritmuri si acorduri care ne-au facut sa vibram, sa simtitm ceva unic. Vor fi difuzate atat piesele consacrate dar si cele mai putin cunoscute. care merita sa fie auzite sau reauzite.

  Respectele mele Adrian penru articolul asta. Este fenomenal. Imi pare bine sa vad ca este multa lume care iubeste in continuare muzica tehno-dance din 90 dar in acelasi timp imi pare rau sa vad nepasarea si indiferenta pe care o manifesta radiourile mari din tara fata de ea.

  Bafta!

  Reply
 38. adi toma

  salutare.am fost si voi ramane innebunit dupa muzica anilor 80.din 1983 pana in 1989 ascultam mai toate emisiunile muzicale de la radio europa libera.sambata andrei voiculescu difuza primele 10 locuri din topul american si britanic.ascultam cu mare placere radio romania tineret.cei drept pe vremea aceea muzica straina era interzisa.dar existau posturi radio occidentale.dupa 1990 mi-a dat cineva revista bravo originala din germania.eram foarte mandru ca aveam asa ceva in mana.in 1992 mi-am cumparat un casetofon.tin minte ca a costat enorm.si toti banii mei se duceau pe casete raks cu fel de fel de albume sau selectii.le-am pastrat din fericire.sunt vreo 200 de casete.imi amintesc cu placere de super chanel.dar acest post a fost inchisce furori au facut new kids on the block,falco,phil collins,rick astley,kylieminogue,sabrina,samantha fox,pet shop boys si as mai scrie vreo cateva zeci..in 1995 am avut norocul sa ajung dj la un post local de radio.se lucra pe casete,deck-uri si cd playere.abia in 1997 postul a inceput sa difuzeze muzica de pe mp3.in 2005 m-am retras dar am strans peste 400 GB de muzica.e normal ca acum tinerii sa nu mai asculte technotronic sau master boy.vremurile sunt in permanenta schimbare.dar acum am impresia ca europa furnizeaza doar house-trance iar america hip-hop.acum am inceput sa caut pe torente videoclipuri cu titanii anilor 80-modern talking,cc catch,bad boys blue,sandra etc.viva muzica veche!!!!

  Reply
 39. remus

  mai oameni buni,,,,,in sfarsit de cand caut prieteni k voi….oameni care apreciaza adevaratele sounduri din 1990-2000,,,,,tot respectul pt voi,imi aduc si eu contributia cu o lista a melodiilor eurodance ale vremii…..nu sunt neaparat cele mai tari dar……merita ascultate:
  SASH-TOGETHER AGAIN
  SARINA PARIS-THIS IS MY LIFE
  NO MERCY-MISSING
  HEATH HUNTER-REVOLUTION IN PARADISE
  GG D’AGOSTINO-THE RIDLLE
  BLACK ROSE-MELODY
  AQUA-BARBIE GIRL
  AQUA-MY OH MY
  ASTROLINE-CLOSE MY EYES
  BLUE SYSTEM-YOU ARE LYIN’
  BLUE SYSTEM-LAILA
  CAPITAL SOUND-IN THE NIGHT
  CARTOUCHE-MIRACLES
  CORONA-BABY BABY
  DAISY DEE-HEADBONE CONNECTED
  DARKNESS-IN MY DREAMS
  si cea care mi s-a parut chiar mortala melodia in 1998 este DAZE-SUPERHERO…….DDR-BUTTERFLY…………si o alta piesa superba……..GARCIA-BAMBOLEO………….SABRINA-BOYS BOYS
  cu acestea inchei in speranta k vom reauzi aceste ritmuri extraordinare si in vremurile noastre……din pacate slabe sperante…….ne-au acoperit tziganii astia de manelisti………..salutari si tot respectul meu….mai colaboram…poate facem schimburi de piese pt k si eu am ceva la colectie………v-am lasat…..cu stima…..remus

  Reply
 40. marcela

  Da! Muzica care nu va muri niciodata. Si eu sunt mare fana si am sute de melodii. Daca vreti va dau adresa de mess si va dau pe muzica: luna_m2003

  Reply
 41. Mihai

  Omule, esti GENIAL ! Ma regasesc 100% in articolul tau, am 28 de ani si am trait aceleasi experiente ca si tine. INCREDIBIL ! Toti ne indragosteam pe aceleasi melodii. Merci pentru articol, mi-ai pus un zambet LAAAAARG pe fata !

  Reply
 42. Cristi

  Tocmai am citit articolul, cautam sa imi fac un cd cu muzica mai veche si l-am gasit (articolul) la un search pe google. Ce mai vremuri, pacat ca s-au dus. Printre primele mele casete cumparate de la taraba din piata (inregistrate, nu originale) au fost SNAP – Colour of Love cu hit-ul Rhythm is a dancer, a mers caseta aia pana a prins banda casetofonul INTERNATIONAL, daca il mai tineti minte. Au mai fost un hit-uri tari, Whitney Houston – I will always love you si Whigfield – Saturday Night – una ce canta numai in prosop.
  Maxim respect pentru cei care au trait acele vremuri.

  Reply
 43. coco da mc

  Bah, m-io dat un refresh si mie Cris-t . P’atunci ascultam Haddaway , dj bobo la greu, fun factory, captain H project,mr president ( dupa numele meu si-o facut melodia coco jambo) si hoho multe altele, da astea erau pe la radio , pah vivatv in discoteci si pe creioanele care le foloseam sa derulam casetele. Da pe langa astea toate, am fo privilegiat sa ascult atunci prin ’96-’97 Ciuraru cu ale lui versuri prea “reale” incat sa le inghita vreo casa de discuri
  daca amu ar parea reale ( ca tare se mai potrivesc si amu)
  dati o cautare
  http://www.myspace.com/ciuraru
  peace man

  Reply
 44. mojo jojo

  Zilele trecute am vazut pe VH1 un videoclip care mi-a adus aminte de vremurile bune cand aveam 14-15 ani si umblam cu prieteni prin discoteca de la noi din comuna si prindeam fetele de fund dupa cateva “sute” de lichior eftin….
  Da, era Culture Beat, iar azi am dat o cautare pe Google pentru genul asta de muzica si astfel am ajuns aici.
  Dementa pe care a produs-o aceasta muzica la noi in ani 93-97 aete intradevar remarcabila si in mai mica sau mai mare masura toti am fost afectati.
  Chear daca in aceeasi perioada ascultam cu sufletul la gura Pink Floyd sau Led Zeppelin formatii care au ramas preferatele mele pana in ziua de azi si chear daca a prins adanci radacini in sufletul meu Heavy metal-ul ori de cate ori ascult muzica dance a anilor 90 ma cuprinde o nostalgie placuta. Nostalgia copilariei si a vremurilor fara griji si a noptilor de distractie cu prietenii prin discoteci.
  Pacat ca a trecut asa repede…!!!
  Mojo jojo – Oradea

  Reply
 45. prisacianu

  Cine stie cum se numeste si cine canta o melodie difuzata la radio prin anii ’90 la emisiunea ,, Mai mult de 200 de minute..live ” , o melodie care incepea asa : ,, dear Watson , kissis on the buther ; dear Watson , kissis on the buther… ” apoi spre jumatatea melodiei este un pasaj in care cineva tuseste puternic , iar dupa aceea cineva spune ,, sorry baby ” ? Sunt obsedat de gasirea acestei melodii…O CUNOASTE CINEVA ?

  Reply
 46. sparks

  pt prisacianu… cred k e vorba de scotch
  si altceva ai facut parte din fan clubul …mai mult de 2oo min live?
  lasa un pm!

  Reply
  1. Smara

   Hello! Mai exista oameni care au facut parte din acel dan club? ☺ Eu si sotul meu acolo ne-am cunoscut, la o intalnire de la Sinaia…..

   Reply
 47. fabian

  noi toti nostalgicii astia ai muzicii anilor 90 suntem cei cu varsta intre 20 – 30 ani, iar muzica acelor ani este muzica cu care am copilarit deci prin deductie copilaria si adolescenta este cea mai frumoasa perioada din viata! Amin.

  Reply
 48. Rahan`Is`Back

  Va salut pe toti, referitor la muzica anilor `90 , prin 93-94 era o emisiune pe mtv prezentata de Ray Cokes era un fel de emisiune in direct cu accente comice , VA MAI ADUCETI AMINTE???? Era super emisiunea daca nu ma insel s-a difuzat 9 ani cred ca la mtv. SUPER EMISIUNEA!!!!!

  Reply
 49. Rahan`Is`Back

  Din pacate Ray Cokes , daca nu ma insel, a fost dat afara de la MTV , el enervandu-se in timpul prezentarii unui concert MTV, aruncand in public cu o cutie de bere! In urma acestui incident sefii MTV simtindu-se amenintati de popularitatea lui Ray Cokes au profitat de aceasta ocazie si l-au dat afara!

  Reply
 50. Rahan`Is`Back

  P.S. Am uitat sa spun ca emisiunea prezentata de Ray Cokes la MTV se numea MTV`s MOST WANTED. supeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!

  Reply
 51. Ionut

  Fratilor, m-ati terminat! Tot ceea ce am citit aici este 100% adevarat. Eu pe vremea aceea (’92) eram prin a 9-a, la liceu, si rupeam discotecile si Super Channel-ul. Mai era ceva super pe MTV noaptea de la 1 pana dimineata pe la 5, se numea BLUE NIGHTS. Va amintiti?
  Ehe, ce timpuri! In vacanta de vara, mergeam la tara la bunici in Moldova si tin minte ca vorbise tata cu primaru’ de pe acolo(a se intelege la o damingeana de vin) si ne daduse cheile de la caminul cultural(cortural).Intr-o saptamana l-am facut cata de cat acceptabil si ne-am apucat de treaba. Adica eu am cumparat o statie Vermona de la un tigan ce a cantat pe la nunti, da acu era prea batran cu 25.000 de lei adica vreo 250 de RON azi, un prieten de-al meu a gasit nus’ pe unde 2 Boxe de vreo 80 W sparlite de prin Ungaria de un prieten de-al lui, un cas International si in fiecare sambata seara, duminica dupa – amiaza si cand mai era sarbatoare religioasa speriam vrabiile si vecinii caminului cu No Limit, Love Message,Baby D – Let Me Be Your Fantasy, Prodigy – No Good.
  Plus piese care mergeau de cel putin 10 ori pe seara: Coco Jamboo, Macarena, Casablanca(pe piesa asta am facut-o prima data!)si Rednex – Wish You Were Here(pe asta m-am indragostit prima data). Dragii mei nu va mint, dupa vreo 3 saptamani se adunau in jur de 100 – 120 de oameni la discoteca noastra care, culmea rupeau dusumeaua si ridicau praful in tavan de ziceai ca avem instalatie de aburi ca-n Occident, ca alea 3 becuri (rosu, verde si albastru) de abia faceau fata. Si asa am tinut-o vreo 4 ani, adica pana am dat BAC-ul. Dupa aia, vorba cuiva de mai sus, beat-ul se mai inmuiase, lipsea verva si nebunia ai de la inceput.
  Timpuri frumoase, cand diminetile de vara mirosea frumos a fan proaspat cosit, intodeauna altfel in fiecare an, iar roua era mai dulce si soarele parca ne mangaia protector.
  Dupa BAC, m-am angajat la un post de radio local vreo 2 ani pana m-am dus la facultate, dar i-am disperat pe aia cu muzica veche. Si acuma mai am deck-ul Pioneer si Equalizer- ul Technics, pe care le-am cumparat cu greu prin ’94 de la bisnita din Iasi. Culmea, functioneaza super! Mai am casete audio cred ca vreo 150 si ceva de la discoteca. Le mai ascult din cand in cand, cu toate ca am vreo 20Gb de eurodance, techno, si dance in PC. Daca vreti ceva muzica adevarata dati un mail la yonootzb@yahoo.co.uk.
  A, si sa nu uit,
  [George
  Mar 13th, 2008 at 1:14 am
  Caut un clip ce aparut in anii 90 , il vedeam des la SuperChannel, din pacate nu am prea multe detalii cred ca e o formatie britanica, dat cam in acelasi timp cu Black-Wonderful Life, are peisaje filmate din avion, cu nordul Marii Britanii (sau Irlanda, apare faleza aia tare) Stiu, putine detalii .. dar poate cineva are un flash ]

  E vorba de The Christians – Words (piesa de rupt inima fetelor)
  EURODANCE 4EVER!

  Reply
 52. Eurodance Lossless

  Daca sunteti interesati de muzica 80-90 in format lossless, de pe cd mele originale, astept email la eurodancelossless@gmail.com, pentru lista sau discutii.
  Orice, de la discografia Modern Talking, Bad Boys Blue, CC Catch, Ken Laszlo, Fun Fun, la Masterboy, Culture Beat, ICe MC etc etc
  Toate de pe cd originale proprietate persoanala.

  Reply
 53. dan

  sal, scuze de deranj dar daca puteti sami ziceti si mie numele la o melodie as fi ffff fericit, nu ii stiu numele 🙁 dar pot sa va zic cateva cuvinte din ea :
  please don t leave me… baby i need you i love you……va r mult daca aveti macar o parere desi e ff putin dar mai mult nu am habar , daca e va r mult asta e id puiadaniel333

  Reply
 54. prisacianu

  pentru sparks..nu am facut parte din fan club , dar eram un ascultator fidel al emisiunii..Bogdan Crutescu si Stefan Naftanaila erau nemaipomeniti…intre timp am gasit si melodia care ma interesa..e vorba de Right Said Fred cu Kisses on the bottom….Dar mai caut una difuzata tot la ,, Mai mult de 200 de minute..live “..Bogda Crutescu a prezentat-o My name it’s Cody cu formatia One Million Dollars dar nu dau de ea..Stii tu ceva Sparks ?

  Reply
 55. radu77

  Eu am sesizat o diferenta intre muzica dance de pana in ’92 si cea de dupa, care e deja techno dance. Asa mi-am organizat-o si in calculator, prima, in Dancefloor ’90’s, cealalta am numit-o Eurogroove. In primul fisier sunt pese precum Snap – The Power, The KLF – Last Train To Transcentral, BG The Prince of Rap – This Beat Is Hot, Adventures of Stevie V. – Dirty Cash, C&C Music Factory – Gonna Make U Sweat,etc. La techno-dance mai pot fi amintiti Cool James & Black Teacher ( To The Max), Basic Element (The Promised Man), E-Type (This Is The Way), Melodie MC (Give It Up) sau K Da Cruz (Push)…
  Eu datorita acestei muzici am ajuns profesor de engleza. Faine vremuri, anyway!

  Reply
 56. Gogumosutare

  salut,acel casetofon rusesc era”Elektronika 307″ si eu ascultam aceea muzica,aveam un magnetofon rusesc “Majak 205” super adevarata scula.Stateam in fiecare seara de vineri dupa ora 23 si trageam cu magnetofonul de la radio romania actualitati (emisiunea “vineri noaptea in direct”)muzica acelor ani,se auzea mono,dar alte pasibilitati nu aveam, in aceea perioada asa procuram muzica.Vreti un pont de a asculta aceea muzica splendida,intrati pe http://www.playradio.org ,este fenomenal acel post online,se asculta cu Winamp,auditie placuta tuturor.

  Reply
 57. zizou

  Felicitari, in primul rand, tie si apoi tuturor care se regasesc in acest articol. Mi-ai rascolit simturile si parca am retrait fiorii din acele vremuri. Mi-e atat de dor de casetofoanele alea, de sunetul acela al casetelor derulate cu creionul cand se strica mecanismul casetofonului, de refrenele reproduse fara sa stiu pronuntia corecta, de cum mi-au umplut verile prin tabere scolare si prin discotecile acestora. Apropo, tin minte ca, dupa un blues pe care nu mai stiu cine-l canta, si putin aburit de vreo doua-trei beri(la varsta aceea era deja…!!!), i-am spus unei d-soare profesoara ca m-am indragostit de ea. Va dati seama, tocmai terminasem clasa a 8-a. Cand ne-am intors, i-a spus mamei. Ce mai mi-a facut atunci!!!Am ramas si fara mingea( de 35) promisa si fara portia zilnica de ciocolata snickers(atunci aparuse).
  Oricum, ce vremuri, ce muzica, ce distractie! Parca eram doar eu si muzica aceea, nimic nu ma mai interesa. Sublime melodii! Sublim articol! Respect tuturor celor ce-ati scris mai sus!

  Reply
 58. marian stoica

  Salutare!ma bucur ca am dat de forumul vostru!eu sunt Marian Stoica si sunt un mare fan al muzicii anolor 80 si 90!Hai s-o lasam balta fratilor ca anumiti solisti ca Dr alban sau Captain Jack au avut numai muzica buna!eu ascult muzica techno dance inca din 1990 si astia de care spuneti voi aveau pe un album 4-5 melodii bune,mai de doamne ajuta,restul melodiilor de pe albumele lor erau numai house adica numai refren!bubuia calculatorul si canta solista respectiva!ori cu asemenea muzica nu ne putem lauda…au scos si ei cate 4-5 melodii pe an la un album si imi spuneti mie ca au facut muzica!hai sa fim realisti ca eu am ascultat toate albumele lansate de dr alban ,c,jack,mr president,e-rotic,culture beat,snap,etc,etc in anii 90!aveau numai cateva melodii mai bune ,in rest multe dintre ele erau varza!

  Reply
 59. marian stoica

  daca vreti muzica euro-dance,techno adevarata ascultati:Corona,Alexia,Double You(in special albumele lui din anii 90), si preferatul meu este Ice MC!Ice MC s-a lansat in muzica in anul 1989 cu melodia Easy,deci inaintea asa lui Dr Alban ,mr president si captain Jack!astia au aparut pe la mijlocul anilor 90,exact cand eram eu in ultimul an de liceu,mai real in anul 1995!:)
  eu am acasa toate pe cd toate albumele lansate de ice mc si alexia si am si melodii cantate de ice mc impreuna cu alexia!si multe materiale despre ice mc si alexia!
  acum in 2009 eu de exemplu ascult Eliza G – Summer Lie,este compusa tot de producatorul care i-a lansat pe ice mc si alexia!astia fun factory,captain jack,mr president ,daca sunt asa mintosi si geniali producatorii lor de ce nu mai lanseaza melodii?ca astia sunt din Germania!
  Ice MC si Alexia au producator italian si ,alexia is ice mc isi imprima muzica in Italia!

  Reply
 60. marian stoica

  Eu am 32 de ani si cred ca am foarte multe hituri dance in calculator(magic affair,mr president,twenty for seven,culture beat,capella,etc,etc
  si am si multe casete cu albume eurodance acasa!De exemplu cu Dr alban,am doua albume pe casete si anume Born in africa(1996) si I believe(1997).cine este interesant sa lase un mesaj pe acest site(forum) si ii dau casetele acelea cu Dr alban,le dau gratis,numai sa scap de ele,ca sunt satul de ele.

  Reply
 61. marian stoica

  Dragilor muzica anilor 90 mergea ca selectii ascultata,cu alte cuvinte 3 melodii cu fan factory,3 cu snap ,3 cu dr alban,etc,etc…astia nu au avut majoritatea albumelor bune,cel mai rasarit era Masterboy,Dj Bobo si Snap si cu alte proiecte ale lui Turbo b si mai era bineinteles techno din Italia!restul erau varza!aveau cateva melodii bune,restul…nu mai vb!

  Reply
 62. marian stoica

  eu din 1990 pana in 2000 am avut niste prieteni care lucrau in germania si cand veneau in tara imi aduceau albumele lui @ Unlimited,Culture beat si alte nume din astea si m-am lamurit de atunci!
  va doresc numai bine!
  cu respect,Marian stoica

  Reply
 63. marian stoica

  salut!pai da-mi o adresa de e-mail sau trimite-mi un mail la adresa aquilani2000ro@hotmail.com si sa-mi spui cum fac sa ti le trimit!eu am pe cd-uri multa muzica!Tu vrei albumele cu Dr Alban – Born in Africa si Dr Alban I believe?Ok astept un raspuns de la tine!
  best!
  marian stoica

  Reply
 64. marian stoica

  a si inca ceva.mai am o caseta cu un album BG the prince of rap – the power of rhytym 1991 si mai este si o caseta cu niste selectii cu Technotronic!Daca te mai intereseaza mai am si niste Cd-uri de vanzare: C & C Music Factory – Gonna Make You Sweat (1990), Real Mc Coy – One More Time (1997) si N-Trance – happy Hour (1998).Pretul cd-urilor este negociabil.si daca te intereseaza trimite-mi un mail la aquilani2000ro@hotmail.com si iti dau pe mail nr meu de mobil si vorbim!OK???
  numai bine!

  Reply
 65. marian stoica

  mesaj pentru Eurodance Lossless…
  ai specificat ca ai si discografia lui Ice MC…ma intereseaza si pe mine ce albume cu Ice MC ai…eu am toate albumele cu ice mc ,dar sunt copiate dupa niste cd-uri bulgaresti.le-am copiat cu ani in urma de la un basarabean.Cd-urile tale cu Ice MC sunt originale???
  poate se aud mai bine decat cele copiate dupa cd-uri bulgaresti.
  astept raspunsul tau!

  Reply
 66. marian

  Salut!Mai Iuliane am primit e-mail-ul tau si ti-am si raspuns!ti-am lasat in acel mail si numarul meu de mobil!ok o sa mai scriu cateva articole in curand!mine voi scrie sigur!Apropo stia ca Nana cel care canta melodia “Lonely” din anul 1997 stiat ca inainte de rap si hip-hop a cantat si techno?Proiectul se numeste Darkness iar melodia “In my dreams” si e aparuta in anul 1995.o canta in duet cu solista de la Fun Factory!
  Uite ca pun si linkul de pe youtube ca sa vezi videoclipul.
  http://www.youtube.com/watch?v=zgII4-MEcR4

  Reply
 67. marian

  salut Iulian!ti-am trimis pe mail cate ceva,insa am mai multe…ma am si albumele lui ace of base si un album cu bakstreet boys!
  astept!

  Reply
 68. Julian R.

  salut Marian! de la Backstreet Boys am 3 albume iar de la Ace Of Base am albumul ” The Bridge 1995″ si inca unul cred ca e primul lor album lansat “Happy Nation”

  Reply
 69. marian

  seara buna!ok o sa ma uit si pe celelalte albume de la Ace Of Base si iti spun cum se numesc!cele 2 casete cu dr alban (born in africa 1996 si i believe 1997) le mai iei???iti raspund si la mail!
  best!

  Reply
 70. metesant

  eu am trait vremurile alea si cred ca in ziua de azi nu sunt melodii care sa ajunga la acel nivel. dj bobbo,haddaway,culture beat,rednex,aqua,masterboy,funfactory si multi altii ii ascult si acum dupa 15 ani si la videoclipuri ma uit. Cred ca asa ceva nu o sa mai apara curand.

  Reply
 71. marian

  pai nu mai apar stiluri din astea,dar intrebarea intrebatoare care se pune este:de ce s-a trecut pe la sfarsitul anilor 90 de la techno-rap la house?adica astia canta numai refernul si in rest bubuie boxele si calculatorul?pai aia mai este muzica?nu mai au versuri si canta refrenul,de fapt il repeta!asa au vrut producatorii germani.ei cica spun ca stilul snap sau culutre beat s-a invechit,cica sa incerce si ceva nou!si uite dovada:la inceputul anilor 2000 au scos numai melodii house de mana a doua!:(.Parerea mea una este tehno-dance sau rap(hip-hop) si alta este house!:(

  Reply
 72. marian stoica

  pentru Julian R.

  iti raspund ca vad ca ai lasat pe forum un mesaj pe data de 12.11.2009.te rog foarte frumos sa nu mai ma contactezi,nu mai am nici un fel de muzica din anii 90,daca nu ai vrut sa cumperi atunci casetele si cd-urile alea e problema ta…eu de 3 saptamani am aruncat toate casetele audio la gunoi si toate cd-urile,am sters si multa muzica din anii 90 din calculator(am sters toate colectiile) ca astia fac controale in calculatoare si pe mine in fond nu ma mai interesesaza muzica aia.cauta si tu pe google ca gasetsti diferite informatii,eu nu mai sunt asa pasionat de muzica cum eram inainte…te rog foarte frumos sa nu mai ma cauti!
  multumesc!

  Reply
 73. Pingback: Guilty Pleasures la Radio Guerrilla | Adrian Ciubotaru

 74. dj_nozzy

  pot spune ca este si va ramane ce-a mai buna muzica anii 90 pt mine au fost super tin minte ca stateam si ascultam sambata seara la Radio 3 romania tineret era o emisie radiodiscoteca in blue jeans(pe urma un top 100)tinea de la 22 la 5 dimineata acolo am auzit practic piesa care o ascult si astazi mereu este si favorita mea Samira-The Rain,sunt si voi ramane mereu adeptul eurodancelui,poate intr-o zi se va gandi cineva prin FM sa faca un gen de radio cu muzica anilor 90,pacat ca unii uit de ea,pt mine e nemuritoare.

  Reply
 75. Andreas

  Interesant….sa vad…ca anii 90…sunt adusi in actualitate.Am prins acestia ani ca student si fara falsa obiectivitate pot sa spun ca atat pentru mine cat si pentru “gasca” de rock-eri au cei mai frumosi ani. Erau ani imediat urmatori “epocii de aur” in care muzica si videoclipurile erau un vis. Si acum dupa atatia ani …rad de mine si colegii mei cind…stateam cu gurile cascate in primele seri dupa 22 decembrie la televizor si nu ne venea sa credem ca TVR transmite VIDEOCLIPURI …straine (binenteles printre reprizele de transmisiuni directe …cu “revolutia”).Si azi dupa 20 de ani…acele 3 videoclipuri au insemnat un semn clar ca societatea se va schimba in cea ce cu mandrie credeam atunci ….”capitalism”. stiu ca primul videoclip a fost Black cu Wonderful Life…celelalte doua …si azi caut sa aflu care au fost…Cine poate ..si isi aduce aminte …sa posteze….si raman dator…

  Reply
 76. madu

  mi a placut mult articolul, am ascultat toate mel propuse pe youtube…fara cuvinte sunt, acum o sa dschid tv si iar house de ala imputit de ma doare capu de la el si tipe gen gaga pe toate posturile…mi e dor de anii 90… Mai exista vreun local club ceva///discotecile de o data in care se asc muzik asta ? si aia romaneasca din anii 2000 gen valahia, andre?

  Reply
 77. Diana

  buna…ma poti ajuta si pe mine?
  Cand eram mica aveam o caseta video cu muzica anilor `90 si nu`mi mai aduc aminte toti artistii…
  tin minte cateva melodii…
  ace of base-happy nation
  freddy mercury-linving on my own
  madona-frozen
  4 non blondes-what`s up
  pet shop boy-go west
  eros ramazzoti-se bastasse una canzone
  culture beat-mr.vain
  de restul nu`mi aduc aminte dar as putea sa le descriu ma poti ajuta?

  Reply
 78. irr87

  Ce vremuri!la noi NKOTB-sau New Kids On the Block au intrat mai tarziu pe piata prin aug 90–e atunci am devenit eu fanu lor!ce vremurI..ma repet..ne intalneam l metrou la aviatorilor si 2-300 din toata tara duminica la 12 si faceam schimb de tricouri,insigne ,CASETE VIDEO..VEDEAM CONCERTE CARE IN AFARA ERAU rasuflate de mult..pt noi erau mina cereasca..apoi revista SALUT!-respect george mihaita!etc..apoi aveam newkidsoteka!:)) ce mai dansam cu samponu in mana ..:))si pe MJ-se dansa la nebunie..simteaik traiesti!nu ca acum:manele-niste porcarii- muzica la computer si playback non stop!long live nkotb-long live 90’s!PEACE OUT!

  Reply
 79. daniel

  marian stoica .ori esti dobitoc ori esti prea fudul.muzica anilor 90 nu o sa o mai cante nimeni.existau blues-uri unde puteai dansa in pereche cu o fata te puteai indragosti pe acea muzica .acum ce e?bubuiala si cercei in toate locurile droguri si etnobotanice si toti cei care au varsta intre 15 20 ani sunt albi ca nu ies pe afara sai mai bata soarele.face book,hi5 si nu stiu sa faca o declaratie de dragoste unei fete.muzica anilor 90 a fost si inca ramane o muzica foarte buna si o muzica unde se canta cu formatia in spate nu cu o “scula” si “playback” asa ca te-as sfatui sa scrii pe alt site care e pt “tine.ne faci de rusine

  Reply
 80. Julius

  @mojo jojo: singurul lucru pe care INCA nu l-ai invatat, este limba romana. “chear” asa cum ai auzit, este vorba “chear” de limba romana. :)))

  Reply
 81. gigi gigi

  am toata muzica anilor 70,80,90.tot ce a iesit in acea perioada.toate hiturile care au fost in topurile americane si britanice.din pacate nu sunt in tara acum.dar ma delectez mereu cand vreau sa-mi aduc aminte de hiturile anilor 80 si 90.

  Reply
 82. strigoi

  O tempora… Atat pot sa spun. Eu am fost “infectat” de pe atunci cu morbul Modern Talking si asa am ramas pana azi.:)) Dar cum stateam si ii bifam, apoi, pe toti astia enumerati aici… Ce nebunie a fost cu Roxette, apoi cu Ace Of Base. Cand a rasunat pentru prima oara What is Love, am invatat ca “head away” are si un alt spelling: Haddaway :)) Cum ma minunam ce barbatoasa era aia de la Masterboy, da’ ce-mi placea Generation Of Love, si ce nervoasa era aia de la Capella, da’ ce-mi placea Move It Up. Ce ma enerva Mr. Vain al Culture Beat-ilor, da’ ce mi-a placut apoi Inside Out. Ce dracesc era Flying High al lui Captain Hollywood si ce melodios Find Another Way. Cum m-au eludat East17 si in general popdance-ul britanic si cum eram fanul a tot ce era facut in Germania. Cum adunam tot ce mai scotea Bohlen pentru Blue System si ce urma dupa Never Gonna Say I’m Sorry pentru Ace Of Base… Timpuri frumoase… Din pacate, cum tot mergem “in jos”, astia de azi nu vor apuca vreodata sa stie cum a fost cand eram “sus”.

  Reply
 83. leo

  eu cand a aparut acea muzica fff frumoasa aveam 20 ani,am prins toata spuma muzicii din acea vreme,a fost un timp an care nu ne mai antalnim niciodata,eu la ora actuala am 40 de ani si ascult muzica din anii 90 aproape toata,am luat de pe net cu 320 kps,se aude beton,si ami aduc aminte de copilarie,cateva formatii care ami plac anafara de cele scrise de voi,asculr LE CLICK,MAXX-GET AWAY,YAKIDA,SAMIRA,MELODIE MC,CAPTAIN JACK-SOLDIER.SOLDIER,JESSICA JAY,si multa multa muzica fff buna,pe care numai noi o antelegem,eu acum ascult cu plyerul AIMP3 care se aude o fidelitate maxima si nu ma plictisesc,ma bucur ca cineva ,adica voi ce ati scris,,,nu ati uitat aceasta muzica.tot ce ati enumerat voi am tot,si ma bucur sa citesc amintirile voastre,va respect pe toti pt cuvintele voastre frumoase despre acea muzica fff frumoasa ,si sa nu ancetati sa scrieti.frumossss.

  Reply
 84. leo

  eu am an prezent 25giga de muzica din anii’90 pe 256 respectiv 320kbs,adica sunet perfect,si acum cand va scriu ascult alexia-summer is crazy dk va mai amintiti,noi ave-am vara discoteca an aer liber era super,acum nu mai e,oare ce mai e an tara asta?? nimik!!

  Reply
 85. Pingback: Anii '90 in Romania - Page 190

  1. gheorghe

   cine tine minte muzica la formatia haiducii vol 1 1998 vol 2 1999 formatia codrenii vol 1997 1999 formatia romantiva vol 1998 formatia codrii is din 1991 pina la 2000 cum as putea gasi aceste muzica Acesteas formatii de la sate

   Reply
 86. Adi

  Impartasesc si eu aceleasi pasiuni si preocupari muzicale ca si voi. Inevitabil perioada adolescentei ramane cea mai puternic intiparita.
  In acea vreme ascultam radiourile sarbesti si un dj de la radio 202 Belgrad se incapataneaza sa duca mai departe acel stil de muzica si are in continuare program, il puteti asculta online miercuri seara.
  De asemenea pueti downloada niste inregistrari de mixaje si misiuni de aici: http://podcast.dance.rs/?p=archive&cat=disco_susret_old_episodes

  De fapt cautati cu atentie pe tot situl ca veti avea parte de o multime de surprize placute in plus are o arhiva cu toate topurile de cand a inceput el sa faca emisiunea in 80 si ceva. Avantajul este ca sarbii aveau acces la muzica occidentala mult mai usor ei avand voie sa calatoreasca in vest.
  Inca pastrez dublucasetofonul Sharp Twincam din anii 90 si merge impecabil 🙂
  Toate cele bune,
  Adrian

  Reply
 87. DRAGOMIR CONSTANTIN

  buna la toti,am sa fiu scurt.Da era frumos atunci dar e mare pacat ca generatia ce a venit a schimbat tot sistemul si imi pare rau de asta,dar am totusi o rugaminte,cine ma poate ajuta cu o piesa din top dance 100 de la radio in blue jeans,nu stiu cine canta dar era vorba parca de”MORLIN”

  Reply
 88. adrian

  Excelent acest text! Atrage nostalgii peste nostalgii. Lucrez la o carte despre anii 90 si ma intereseaza toate aceste retrospective. Mitologia mea personala e una nouazecista 100%.

  Reply
 89. MOROSAN

  daca ma poti ajuta! cauto o melodie din anii 80-90 italiana, refrenul incepe cu ITALIA- ITALIA. nu stiu cine o cinta si unde a gasesc. MULTUMESC ANTICIPAT!

  Reply
 90. S O R ! N

  Salut, are cineva înregistrat pe undeva promo de la emisiunea TOP DANCE 100 difuzată sâmbătă seara la Radio Romania Tineret (R3). Ar fi super sa îl mai reascult pe Bogdan Țîrlea cum prezenta topul până dimineața la ora 5.
  pfff ce vremuri…
  ce n-as da sa am tehnologia de acum sa pot sa înregistrez în format digital acele emisiuni…
  aștept cu nerăbdare un clip pe youtube cu acel promo sau un mp3 uploadat undeva. 🙂
  Baftă!

  Reply
  1. Marian

   Salut ! Nu cred ca mai gasesti undeva in formap mp3 emisunea TOP DANCE 100 , pentru ca este foarte veche , este de acum 20 de ani !

   Reply
 91. Raul

  Poate ca suna comunist, dar fiecare generatie a gustat muzica anilor respectivi. Eu sunt nascut in 1970 dar ascult cu mare placere Led Zeppelein, ACDC, Metallica, dar si Ed Sheran, Angels Attack, Portishead, etc. Poate si din pricina ca cea mai mare discografie din casa mea, in proportie de 80% este compusa din Mozart, Bach, Mahler, Verdi, Vivaldi, Handel si Stravinsky. Dar asta nu m-a impiedicat niciodata sa fiu receptiv la muzica facuta de Goran Bregovic, Emir Kusturica, la casa caruia am fost si am baut un pahar de vin impreuna, Bug Mafia, samd.
  Repet, nu sunt fan muzica comerciala, dar cateodata e foarte bine venita.
  Ca si concluzie: Muzica iti place sau nu? Daca da, poti sa asculti orice. Ca e vorba de clasica, rock, pop-rocj, samd, nu mai are importanta. Te face sa te simti bine, receptionezi un mesaj, esti impacat cu tine insuti, iti da incredere in tine? Asta este scopul muzicii, nu cenzura, nu aparteneta la o perioada din istorie. Mozart a facut muzica doar pentru anii 1756-1791, cat a trait el?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *