Bursa erotica

0 Flares 0 Flares ×

Majoritatea oamenilor inteligenti pe care-i cunosc au instincte erotice extrem de dezvoltate. Aceasta fraza ar trebui sa cosmetizeze observatia proprie ca multi oameni din jurul meu sunt obsedati sexuali, afemeiati si mari iubareti. Nimic peiorativ in aceasta enumerare. Ca inteligenta are un pronuntat substrat erotic, o stim cu totii. La fel cum toti (cel putin teoretic) sa resursele creativitatii umane sunt erotice. Insa…

Gradul de mobilitate intelectuala si sociala a unui individ se masoara in actul lui de vanatoare erotica. Gazduit de o relatie scurta sau de lunga durata sau preocupat de un freelancing erotic, sanatatea mintala la majoritatea frecventelor intalnite este la urma urmei o problema de palmares.

Daca in alte epoci era nevoie de o desfasurare concreta de forte (avere, titulatura, gesturi memorabile), acum acest capital uman s-a simbolizat la maxim. Nu e nevoie de mari desfasurari de forte monetare, mobiliare si imobiliare pentru a gasi un numar confortabil de partenere. E suficienta doar o desfasurare simbolica de penaj. In aceasta vanatoare poti plusa prin curaj, bun simt, o buna imagine sociala si… multa inteligenta. Nu-i nevoie sa porti c.v.-ul la tine pentru a agata o pustoiaca sau o consultanta in vanzari, la fel cum nici nu e necesar sa fii imbracat bine, s-ai masina, vila etc. (ma rog, toate semnele unei bunastari materiale ce-ar denota un echilibru purtator de putere). Acum apare povestea

In cadrul aceastei burse erotice mana intinsa trebuie (la fel ca in toate celelalte situatii existentiale) sa spuna o poveste. In acest caz este imperios nevoie de o poveste buna, de o poveste pozitiva, de fabula unui succes. Istoria esecurilor tale nu va impresiona decat un suflet lipsit de sani frumosi, la fel cum relatia cu mama ta nu va interesa decat fetele cu care nu te vei culca niciodata.

Cum recunosti tipul acest inteligent si predispus erotic unei vanatori perpetue?
In primul rand, vaneaza colateral. Printre alte lucruri de care este preocupat, arunca pastile de invitatie fetelor din grup (majoritatea sub aspect de gluma), vine cu alte idei de socializare in alte conjuncturi mai propice vanatorii. Cu alte cuvinte, e genul acela de tip ce nu se arata permanent disponibil, insa intotdeauna va stipula virtualitatile erotice ale unei intamplari (intalnire, conferinta, blog meeting etc.)

Ne indreptam spre o cultura a naturaletii (am sa evit referirile banale la materialism, snobism si poleiala in genere) in care iti poti gasi partenere si daca iesi la agatat in slapii de baie intr-un sort decolorat si un tricou necalcat. Nu-i necesar sa-ti afisezi masina, hainele de firma si gadgeturile aferente statutului tau de om important, ocupat si mereu cautat pentru a accede la acel pasaport catre paradis situat intre doua picioare feminine.

Ca o observatie laturalnica, partea mediocra a problemei este cand fortezi, cand esti mereu disponibil (chiar si intre pensionare la o coada la posta), cand antenele tale erotice miros imaginare cozi ridicate. O alta observatie cu acelasi iz de pertinenta, ar fi un fapt banal: intre tine si pasarica de langa tine se interpune o imagine de sine. Ea este filtrul prin care poti trece usor sau te poti trezi impingand o camila prin urechile unui ac. Si totusi…

Ne indreptam catre un stil de viata in care detabuizarea ritualurilor de imperechere este abia la inceput. Inca te izbesti de prejudecati, angoase de fata mare si dileme de salon. Vremea vanatorii in haine de sarbatoare incepe sa paleasca cu aceeasi viteza cu care servetelele de unica folosinta au eclipsat batista clasica.

Fast food, quick love, easy fuck fac parte din trendul firesc al dezvrajirii a lumii (va urma apoi o epoca in care vom mistifica in masa demistificarea etc.), insa daca tot am inceput sa prajim gogosi in uleiul din candela, sa stim si noi, sa facem si noi parte, nu-i asa?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

21 thoughts on “Bursa erotica

 1. vitalie

  dezvrajirea sexuala a lumii e insotita de o re-vrajire, zic io.
  odata cu hainele de sarbatoare va trebui sa aruncam probabil si alte atribute ale dragostei asa cum o concepem noi: privirile afectuoase (am auzit un caz al unui profesor sovietic emigrat in SUA, care a fost concediat pentru ca a privit „nu stiu” cum o doamna si a indraznit, culmea, sa-i si deschida usa) – solutia ar fi sa afisam privirile neutre, alea de manager de companie multinationala), atingerile. Disocierea dragostei de sex este un proces la faza incipienta.
  Pe de alta parte, vanatoarea sexuala, ca si protestul social, are o aura de eroism doar atunci cand presupune un efort… nimeni nu se lauda ca respira, toti fac asta, la fel, cand sexul va fi perceput doar ca un act biologic, pe biletele, cum zice un Zamiatin sau Houllebecq, povestea erotica va fi cea in care doi insi au reusit sa nu se cupleze desi au innoptat undeva impreuna…

  Reply
 2. jez

  foarte misto. insa cand ma uit din an in pasti pe discovery pe la documentare care il demitizeza insusi pe dumnezeu si toata poezia vietii in general, constat ca de la cave man pana colea in doomiisapte toate-s vechi si noua toate. poate ar trebui sa mai umblam pe la gene sa mai schimbam ceva… noi fomeile vom alege tot pe virtualii tati ai copiilor nostri (puternici si inteligenti sa asigure un viitor fameliei si sa transmita gene bune puiului) chiar daca ei saracii n-au nici un gand sa procreeze, iar dansii saracii vor alege tot tzatzele si sholdurile, dragele semne ale fertilitatii, chiar daca sarmana fata va face cariera 25 de ani in multinationala numa sa nu creasca plozi vreunui dement.
  asta-i via, asta-i gara. conditiile de vrajeala sunt mereu altele statistic vorbind, dar cred ca practic se va gasi in orice epoca un baiat cu balls caruia sa i se falfaie de avere si alte alea si va cuceri fete doar in itzari, asa cum se va gasi si prin zilele noastre specimene izolate de cavaleri pe cai albi, zisi porsche care sa incerce metode mai old fashion. 😀

  Reply
 3. Artistu'

  Ca cica din cauza ca avem prea mult testosteron si ne “aprindem repede” la intalnirea cu “o sursa de energie feminina”. Andrei… 😉

  Reply
 4. jez

  :-)))) “mereu” da, dar “nu numai”!!! cred ca le e mintea la placerile vietii in general, iar “fuckingul”, ma scuzi, dar ar cam fi una dintre ele!! nu crezi? si daca nu, putem face ceva in sensul asta pentru tine? :-p (cred ca si fetele stiu cateva trucuri :-p, iar baietii nu se supara deloc :-p)

  si de ce “adrian c.” = “barbatii”? you have some issues…..

  si-apoi nu toti cainii care latra musca. dar poate adi face exceptia. cheers! 🙂

  Reply
 5. Tudor Mateescu

  Nu sunt de acord cu vizunea ta.

  Pune un singur cadru al unui mod de viata pe n miliarde indivizi.

  Pai daca toti vor iesi in slapi si simbolurile puterii precum masina etc nu vor mai conta atunci toti vor fi la fel si nu mai este interesant.

  Nu este vorba ca lumea se va vraji si se va dezvraji. Cel in slapi traieste datorita celor cu masini, imobiliare, etc/simboluri ale puterii sa zicem unanim recunoscute. Fiecare pentru a exista are nevoie de celalalt.

  Reducand totul, simbolul puterii noii specii sunt tocmai slapii.

  Si nu inteleg sfarsitul. Pleci de la ideea de erou erotic, de personaj inteligent, sa spunem un zburator, un Casanova si inchei cu totul in alt specimen.

  Reply
 6. jez

  Dangerous Liaisons vesnic “in tendinte” pana la urma 😀

  amuzant e faptul ca autorul- in pozele postate cu atat de multa generozitate -aparea cu ceva firma pe el (nike), cu ceva snikers probabil tot de firma, ca sa pastreze linia, iar bobby era destul de “modest” ca aparitie si tinuta, cred ca erau si niste slapi pe acolo :-D.
  In ce priveste contul in banca ma intreb cine il are mai gras? 😀

  La un moment am vrut sa port si eu blugii rupti si tata mi-a zis sa nu ma chinui sa par ceea ce nu sunt (julia roberts chiar avea bani sa-si ia duzine de jeans, rupti sau nu, si nu statea sa ii jumuleasca ca mine :-D). in timp ce eu as fi parut extrem de rupta-n cur, ea nu putea sa fie decat …very very tall …and very very cool 😀 cred ca pana la urma rar decodificam gresit mesajele 🙂 detabuizare? nu. doar o adaptare la cererile din piata. se doresc fete dezinhibate? – hai sa fim mai dezinhibate decat baietii. se poarta virginile? hai sa murim fete batrane. se poarta naturaletea? hai sa fim flower power. se poarta sofisticaraia? hai sa mergem pe stiletto. whatevaaaaaaaa :-))

  Reply
 7. Adrian Ciubotaru Post author

  jez, incercarea ta de decriptare (folosind niste tinute in niste poze) nu stiu cat e de inspirata. Tu vezi o moda a blugilor rupti, a tenisilor simplu, eu vad o tendinta catre o anumita naturalete ce e in stransa legatura cu evolutia culturala a lumii. Desi aparent, toti n incurcam in decodificare (dezvrajire sau e vrajire?), din ce in ce mai multi invatam sa vedem dincolo de invelisul primar al lucrurilor/oamenilor (vrajire sau e dezvrajire?).
  Spre curiozitatea ta, n-am nici un ban in nici o banca:)

  Tudor, e si normal sa fie doar o viziune. Vechile simboluri “tari” s-au fluidizat in sensul ca nu mai sunt extinse la alte virtuti.

  Uite doua exemple:
  Un tip cu o masina sport nu e neaparat un armasar, atlet sau genul de tip cu care poti discuta despre orice etc.

  Imi povestea la un moment dat Catalin ca in centrul in Tokio intr-o zona rezidentiala oamenii ies in pijamale la cumparaturi, aratand astfel ca locuiesc in centru (rezultand de aici un anumit statut social)

  Reply
 8. ioana

  Draga “Mama lui Ioana”,
  Gramatica limbii romane s-a suparat pe tine,Din mai multe motive.In ceea ce priveste dilema,era o intrebare retorica…

  Reply
 9. jez

  sunt de acord. dar sunt destul de limitata sa inteleg asta(gramatical, filosofic, metafizic):

  Gradul de mobilitate intelectuala si sociala a unui individ se masoara in actul lui de vanatoare erotica. Gazduit de o relatie scurta sau de lunga durata sau preocupat de un freelancing erotic, sanatatea mintala la majoritatea frecventelor intalnite este la urma urmei o problema de palmares.

  oricum, textul per ansamblu este delicios, mai putin stilul asta axiomatic.

  multumim ca ne provoci spre (o mai buna auto)cunoastere ;-p

  Reply
 10. vorbaretu'

  “…Ca inteligenta are un pronuntat substrat erotic, o stim cu totii. La fel cum toti (cel putin teoretic) sa resursele creativitatii umane sunt erotice. Insa…”

  Aha, te dai cu Freud? 🙂

  Reply
 11. Nerd

  ” Mai Draga ” autor al articolului daca vorbesti din experienta incep sa te iau in seama, iar daca ne iei pe toti cititorii cu expresii de genul exista indivizi care pleaca in cautare de sau la regulat folosindu-se de CV esti un PROST sau preiei ideile unor PROSTI ( poate si complexati) !
  Ca de obicei blogurile sufera de multa “intelectualitate” sau pretentia intelectualitatii, macar ca putini stiu sa defineasca un “intelectual”- un cuvant inventat de complexatii in ale inteligentei si ale altor calitati umane ca sa se deosebeasca de restul “prostimii” , ” badaraniei”, si “nepotismului” unora .
  Se aplica si celor ce au postat inaintea mea :)P) !!!!

  Reply
 12. Lucian

  Excelent Adi!Ne provoci prin articole pe teme diferite,bine scrise,pe teme atat de banale incat nici nu filosofam asupra lor.Ma intristeaza totusi ca am ajuns sa ,,prajim gogosi in uleiul din candela”.

  Reply
 13. Andra M

  ehe pai dezvolta paranteza “va urma apoi o epoca in care vom mistifica in masa demistificarea”. Daca pana acum cativa zeci de ani era chiar mintea oricui cu mai mult de 50 de carti bune in palmares sa faci profetii, acum nu as pune mana pe nimic, asa ca mistifica demistificarea? cum asa?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *