Why do drug dealers live with their mums?

0 Flares 0 Flares ×

Am pus mâna pe Freakonomics, o carte de fapte socio-economice care se citeşte ca un roman poliţist bun şi care-mi eşte tovarăş de lectură în acest week-end. Doi economişti tratează subiecte aparent banale şi oferă de multe ori explicaţii contra-intuitive şi paradoxale.

Câteva citate:

Cheating is promordial economic act: getting more for less.

An office is more honest when the employees like their boss and their work.

Employees further up the corporate ladder cheat more that those down below (overdeveloped sense of entitlement?).

We accept as a verity of capitalism that someone (usually an expert) knows more than someone else (usually a consumer), but information asymmetries everywhere have in fact been mortally wounded by the Internet.

Am căutat pe ted.com şi-am găsit o conferinţă a unui dintre autori despre problemele economice ale găştilor care vând droguri. Merită fiecare minut:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “Why do drug dealers live with their mums?

  1. max

    Nu e normal ce se intampla cu McDonald’s, cu dealerii de droguri, cu economia la ora actuala. Firmele care detin monopolul pe piata fac abuz de acest monopol prin discreditarea oamenilor care au contribuit la crearea acelui monopol. Clar, nu e normal ca directorul sau patronul unei firme sa aiba acelasi salariu ca un muncitor la banda rulanta (sau mai stiu eu unde), dar nici nu e motivant (pentru angajat) ca patronul firmei sa castige pe an cat 100 de salariati.
    Daca tot exista lege in privinta in salariului minim pe economie, de ce n-ar exista si un salariu maxim pe economie? (asa-i ca suna aiurea?)
    Prea e totul impartit in bogati si saraci. Clasa de mijloc unde dracu mai e? Incepem sa disparem asa usor (noi, astia din clasa de mijloc 🙂 ).

    Reply
  2. Sorin Manica

    E de fapt un economist, respectiv Levitt. Al doilea, un jurnalist la NY Times parca, doar l-a ajutat sa redacteze. Dar cred ca asta apare doar in capitolele urmatoare. 🙂

    Reply
  3. writeman

    @ sorin – da, Dubner e la NY si a avut sarcini ”literare” in scrierea cartii. Levitt e economistul. cartea e foarte catchy, dar e si foarte interesant daca te documentezi putin despre teoriile lui Levitt pe urma. sunt destul de controversate, e destul de citit in review-urile de pe amazon la carte si merita 🙂

    Reply
  4. Pingback: Conform unor studii | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *