Un mic training despre cocktailuri

13 Flares 13 Flares ×

Sămbătă dimineată cu noaptea în cap ( la 11:00!) am fost invitat – alături de Alexandru Negrea – de către Revista Tabu și Barmania la un mini training despre cocktailuri si bauturi. Alături de câteva câștigătoare ale unui concurs, de cățiva jurnaliști, am participat la un curs intensiv despre ce înseamnă un cocktail, despre tipurile de băuturi și istoria lor.

poze făcute cu un Sony Ericsson Vivaz

Am notat cum alegi paharul pentru un cocktail, cum gusturile diferă în funcție de cultură (în SUA sunt preferate băuturile mari și dulci, în Anglia sunt preferate cocktailurile amărui) și cum asiaticii (mai ales japonezii) devin din ce în ce mai buni pe această nișă de bartending.

Am degustat – nici nu știam că există – whiskey afumat, am aflat că single malt whiskey este blazonul oricărui fabricant de whiskey și am aflat ce beau marinarii englezi din secolele trecute, cum orice cognac e brandy, însă nu orice brandy e cognac și vodka tinde să înlocuiască ginul la baza multor cocktailuri.

De asemenea, cred că voi deveni spaima barmanilor (deși nu ies deprin cluburi), căci ieri – Mihai şi Make – ne-au arătat o mulţime de metode prin care un barman te poate înşela şi îţi poate oferi o băutură proastă.

N-aș fi crezut că meseria de barman implică atât de mult profesionalist, atât de multă pregătire și, de ce nu, creativitate, umor și capacitatea de-a interacționa cu tot felul de clienți.

În București – ca recomandare – șansele cele mai mari de-a primi un cocktail bun sunt în Interbelic.

13 Flares Twitter 0 Facebook 13 13 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *