Tipul cu cana

0 Flares 0 Flares ×

Ma fascineaza, ma obsedeaza arhetipul cultural al tipului cu cana.
Il intalnesti in filmele, documentarele si emisiunile americane.
George Clooney invitat la Jay Leno Show bea ceva dintr-o cana din doua in doua replici.
Doi detectivi discuta intr-un birou nu stiu ce caz dificil cu o cana in mana si picioarele pe birouri.
Nu stiu ce emisiune, reporterul se uita catre camera si zice:
– Let’s go now into George’s office!
Stupoare, surpriza, George este surprins cu o cana in mana.
Pitch de creatie: cel putin doi tipi beau ceva dintr-o cana.
Secventa de film artistic. Ea noapte singura in bucatarie meditand la neintelegerile cu sotul. De obicei e filmata din lateral si are in fata o cana. Apoi apare sotul in capot:
– I thought I’ve heard something…
Se duce la frigider, scoate o sticla de ceva si apoi toarna acel ceva intr-o cana.
Webcam. Tip gras cu ochelari, gras fara ochelari, tip slab cu ochelari. Daca te uiti atent, langa tastatura lui se afla sigur o cana.
Se filmeaza un birou intr-o redactie, agentie etc. Sigur se vede si o cana cu un post-it pe ea, un smiley face sau numele posesorului.
Care-i misterul?:)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

11 thoughts on “Tipul cu cana

 1. serghei

  Dude, aberezi.
  Acum stau tolanit in pat. Ma uit pe noptiera din dreapta si vad o cana galbena. Ma uit la noptiera din stanga si vad pe ea un pahar. Ma uit la poze cu biroul meu de la munca si tot timpul e si cana mea acolo. 🙂 Cana e un obiect ce ne insoteste de cele mai multe ori. Precum tigara ta. 🙂 Ori inelele si ceasurile de la maini.
  cheers,
  serg

  Reply
 2. sunhunter Post author

  salut serghei,
  pentru mine (si cred ca si pentru cei mai multi) cana face parte din registrul obiectelor mai “intime”, cum e farfuria, lingura… Inelele, ceasurile sunt in general obiecte simbolice, ce transmit doar mesaje, se incadreaza in alta categorie. Un inel, un ceas poate fi un lucru de fita, o cana… nu cred.
  Cana implineste o necesitate digestiva, la fel ca si farfuria, doar ca aceasta din urma inca n-a ajuns la moda ca s-o vedem in pozele cu biroul:)

  Reply
 3. serghei

  Dude,

  Mai putin important ce functie indeplineste. Important e ca apare in viata noastra. zi de zi. ca si alte obiecte. deci nu-mi pare nimic anormal sa apara si in filme.
  ia arunca un ochi in jurul tau. nu vezi nici o cana ?

  Cheers,
  serg

  Reply
 4. serghei

  Eu ma uit acum la mine pe birou si vad ca mai nou am trei cani. Au mai aparut doua. Primite cadou de la firme partenere. Asta pe langa cana mea cea galbena, veche de mai bine de un an.

  Cheers,
  serg

  Reply
 5. silvia

  Sunt doua cani la mine pe birou in acest moment. Una cu ceai si una cu ness, deci functionale, nu de decor. Pentru mine, care sunt atat de legata de canile mele, nu mi se pare nimic ciudat. Cred ca depinde de semnificatiile pe care le acordam canii si ceea ce credem noi ca spune despre noi cana. Poate pe unii ii face sa para oameni foarte ocupati care baga cafea dupa cafea pentru a sta la birou. Poate ca pe altii ii face sa para vulnerabili, usor bolnavi… in vreme ce pentru altii e doar o modalitate de a mai trage de timp. Mai buna cana decat paharul pentru ca paharul e transparent si in plus da senzatia de neseriozitate, de om petrecaret (iarasi, dupa cum mi se pare mie)

  Reply
 6. emily

  ajung seara acasa, istovita si pe biroul meu sunt insiruite cel putin 2 cani, de obicei 3. ca a fost ceaiul de seara, cafeaua amara de dimineata, ciocolata calda de la pranz ele sunt acolo, nelipsite ci colorate.
  petrec mult timp la birou lucrand, invatand sau la computer si “ceva” cald te mai imbie. iti mai da energie, desi adesea e doar un efect placebo.

  Reply
 7. Mihaela

  Mie cana imi da o senzatie de liniste. Daca tin o cana cu ambele maini am senzatia ca lucrurile nu sunt asa de grave precum par. Asta e!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *