Taximetristul

0 Flares 0 Flares ×

Avea vreo 24 de ani, l-am luat de la Unirii până în Titan. Dupa două minute mi-a spus că-i supărat pe prietena lui.
– Sunt cu ea de patru ani, am  luat-o de fată mare şi în iunie trebuie să ne căsătorim.
Supărarea venea din faptul că ea dorea să plece să muncească în Italia. Are un văr acolo care i-a promis că-i găseşte de muncă.
– Şi proasta vrea să se lase şi de şcoală, şi mai are un an…

Câştigă în jur de 32 de milioane de lei vechi, adică aproape 900 de euro.
– Îmi place taximetria. Uite, crezi că e mai bine de ăla care lucrează într-o vulcanizare sau într-o spălătorie auto? N-am un şef care mă fute la cap şi sunt propriul meu stăpân.
– De ce să mă duc printre străini să lucrez? Nu mi-e bine în ţara mea? Nu se moare de foame în România…
Douăsprezece ore pe zi, de luni până vineri, iar sâmbătă de noapte. Duminică liber.

– Sunt de patru ani cu ea, iar acum îmi face figuri? I-am zis că dacă pleacă, o bat de-o nenorocesc. Ce? Îi strică să termine şcoala? Eu doar taximetrie ştiu, însă nu mă plâng. Poţi să câştigi un ban frumos şi-n ţara ta…
Dincolo de salariu, îşi tragea minim 500.000 lei vechi pe zi.
– Crezi că mi-ar conveni să am un şef? Să-mi zică să mai stau peste program, să am ore neplătite, să ţipe la mine. Ţie ţi-ar conveni lucrul ăsta?

Eram îmbrăcat într-un tricou galben şi în nişte pantaloni de trening suflecaţi până aproape de genunchi.
– Câte femei bune am văzut azi pe stradă! Mamă, mamă! Îţi vine să înnebunesti…

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

11 thoughts on “Taximetristul

 1. jez

  off, doamne, cate povesti am strans si eu in 8 ani de mers cu ei…si cate or strange si ei de la clienti… franturi de viata pe trasee mai lungi sau mai scurte, uneori viata in foiletoane (“parca am mai mers cu dumneavoastra…asa, nu stiu daca v-am zis ca…eh, dupa aceea…..si apoi…”), alteori viata pe puncte, incepand din copilarie pana spre 60 de ani (“uitati, aici pe Avrig, a fost scoala germana inainte, unde am invatat si eu…aici am stat inainte de ’77, inainte de cutremur, ca dupa aia m-a lasat nevasta si a plecat in germania… am si o sora in austria”)

  cred ca sunt o serie de n mentalitati anapoda despre fetele mari. una care m-a socat prin anii ’90 era ca, intr-un oras din tara unde toata lumea cunoaste/se inrudeste cu toata lumea, o fata despre care se stia ca nu mai e virgina era agatata de smecherasi fara nici o jena, pe un principiu care m-a socat zdravan atunci: “ce, fa, cu ala ai vrut/ti-a placut si cu mine nu? te dai semeata?”

  cat despre cat castiga… nu m-as fi mirat daca ziceai ca are celular de 600E si da bip cu el..

  Reply
 2. Pingback: Today’s 10 Blogosphere Quickies : INconstantIN.ro

 3. candid

  Chestia asta cu taximetristul este induiosatoare, cred ca sunt multi in situatia data.

  Cei care nu reusesc aici, au senzatia ca in strainatate vor izbuti mai usor. Acest gen de oameni se amagesc singuri, din pacate, sau din fericire, nicaieri in lume nu izbutesti fara performante.(exceptie anumite circumstante)

  Ori sa te duci numai ca sa fii plecat si sa ai un trai similar celui de aici, e apa de ploaie, nu stiu, eu asa cred.

  Reply
 4. adriana

  uffff… taximetristii ,de fiecare data cand ies de la job la 23 ma duce un taximetrist acasa,am picat la unu de cateva ori care pune muzica foarte tare si canta si el foarte tare si pune chestii super penale ,vechi, de dragoste…un fel de mihai constantinescu si restul din vremea lui… omul a fost fenomenal… mai eram cu 2 colege in masina si ele zambeau discret,se mai ascundeau in fular dar eu (spre nesimtirea mea)m am abtinut cat m am abtinut, m am inrosit, am transpirat pana am ajuns la o criza de ras 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *