Retrospectiva ANONIMUL la MŢR

24 Flares 24 Flares ×

Pentru mine, săptămâna petrecută la Festivalul ANONIMUL s-a încadrat perfect în ceea ce aş numi vacanţă iniţiatică. O perioadă în care te simţi bine, simţi şi  înveţi lucruri noi. Zilele printre filme, actori şi regizori, atmosfera festivalului au fost pentru mine prilej de a cunoaşte oameni pe care astfel nu i-aş fi întâlnit, de a vedea filme de care altfel nu aş fi auzit şi de a-mi pune ordine în gânduri cu ajutorul unor filme pe care le-am simţit ca nişte romane vizuale.

Dincolo de toate acestea, acele zile la Sfântu Gheorghe mi-au lăsat bucuria de a fi alături de bloggeri care îmi erau dragi (Cristina, Nebuloasa) şi alţii care mi-au devenit dragi (Bogdan Besliu şi Marius Manole) şi alături de care am împărtăşit de la faţa locului poveştile şi impresiile noastre, la invitaţia Vodafone.

Începând de azi, adică în perioada 23-28 august, la MŢR (Noul Cinematograf al Regizorului Român) are loc restrospectiva ANONIMUL. Filmele care au putut fi văzute doar în Deltă au venit acum în Bucureşti. Dacă nu ai fost la ANONIMUL, dacă erai plecat în concediu şi ai citit poveştile noastre despre filme, acum le poţi vedea la Muzeul Ţăranului Român.

Dacă nu ai timp să ajungi în toate zilele şi cauţi câteva recomandari, acestea sunt filmele pe care le-aş vedea sau le-aş revedea:

  • Three Monkeys,  Nuri Bilge Ceylan – marţi, 23 august, 18:30
  • Grand Hotel Italia, Rodi Cotenescu – vineri, 26 august, 18:30
  • Periferic, Bogdan George Apetrisâmbătă, 26 august, 21:00
  • Tree of Life, Terrence Malick – sâmbătă, 26 august, 22:30
  • Scurt metrajele câştigătoare – duminică, 27 august, 21:00
  • The House, Zuzana Liova – duminică, 27 august, ~21:30

Programul complet este aici.

24 Flares Twitter 0 Facebook 24 24 Flares ×

2 thoughts on “Retrospectiva ANONIMUL la MŢR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *