Redescoperă România: ziua 2

1 Flares 1 Flares ×

Am venit de multe ori în Timișoara, n-am avut niciodată ocazia să-l bat la pas. Ieri, de dimineață, am ieșit o mică plimbare care mi-a dezvăluit o mică parte din farmercul acestui oraș.

Am descoperit Muzeul de Artă Timișoara (destul de bine pus la punct) şi am făcut o scurtă vizită la Muzeul Satului Bănăţean care mi s-a destul de modest în starea lui actuală. Multe lucruri erau totuşi în proces de restaurare, locul e destul de pitoresc şi ne-am amuzat când am aflat că ghidul nostru este… o carte.

A urmat apoi un drum pitoresc spre Deva cu opriri la Cetatea Şoimoş (nu auzisem de ea, însă locul e fantastic şi nu exagerez) şi Palatul din Săvîrşin (una din reşedinţele Familiei Regale). La acest din urmă loc am aflat că accesul publicului nu este permis, noi văzusem porţile deschise, însă apoi am lămurit situaţia. Am obţinut totuşi acordul să facem câteva poze.

De altfel, ieri am fost mai harnic cu aparatul foto şi te invit să arunci o privire (invidioasă!):

Toate pozele sunt aici.

Redescoperă România 2011 este un proiect inițiat de Petrom, împreună cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 și  Muzeul Țăranului Român.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 Flares ×

2 thoughts on “Redescoperă România: ziua 2

 1. evaziuni spontane

  Aţi ratat Cetatea Aradului, Lipova şi Mănăstirea Maria Radna?:) Nu uitaţi celelate cetăţi vechi din jud. Arad, sunt berechet…

  Castelul Regal de la Săvârşin este în renovare şi e reşedinţă privată. Nu e permis accesul, adesea Principesa find chiar la Castel. În spatele lui se întinde un parc imens, secular, f. sălbatic.

  Reply
 2. albinuta veninoasa

  Un pas asa de mare pt noi muritorii. Sunt sigur ca se poae face mai mult cu resurse mai putine, daca ne-am implica mai multi, fiecare in judetul sau. Ar fi foarte frumos sa exista in fiecare judet un grup ca si voi, indrazneti, cu idei noi si neaparat cu spirit de comunicare care sa arate si celorlalti ca se poate sa aflam mai multe despre … “Redescopera judetul tau”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *