Prima zi la schi

0 Flares 0 Flares ×

Te simți ciudat când pui pentru prima dată clăparii în picioare. Sunt grei şi au un unghi ciudat. Sunt ca nişte cizme aplecate înainte care te obligă la un mers cu genunchii îndoiţi, genul de mers în care fiecare pas îţi pare o maimuţăreală de sine.

Când pui clăparii pe schiuri începi să aluneci prin orice gest. Dacă îţi ridici o mână sau dacă îţi îndoi un picior. Începi să îţi conştientizezi orice vibraţie care îţi strică echilibrul.

Astăzi, la prima lecţie, am aflat cum trebuie să cazi de pe schiuri: întotdeauna în lateral, niciodată în faţă sau pe spate. Cum faci plugul: procedura de frânare în care schiurile sunt aproape unite la vârfuri. Cum să cari schiurile, cum să ţii beţele, cum să stai aplecat şi cum să urci pe pârtie.

Nu mă aşteptam: să îmi placă atât de mult. N-aş fi crezut: că e atât de solicitant din punct de vedere  fizic. La prima coborâre pe pârtie – ajutat de Brylu – mi-am simţit picioarele ca după o alergare sănătoasă.


foto: brylu.ro & tomanicolau.ro

#schiem – prima tabără de schi pentru bloggeri – este organizată de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinişului si Buonavista.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

6 thoughts on “Prima zi la schi

 1. Irina

  Pentru mine, prima zi la schi a fost la 32 de ani si sase luni, in ianuarie 2011. M-am incapatanat sa nu-mi iau monitor si reuseam sa cad chiar si de pe loc, in plan drept, ca in desene animate… Si da, si mie mi-a placut la fel de mult ca si tie. Asa incat mi-am luat monitor, am incercat o data si inca o data, am fost si in 2012… Insa anul asta nu cred ca ajung… Nu se aliniaza stelele, cred 🙂
  Succes!

  Reply
 2. Irina

  Da, depinde cat de sportiv esti, ca fire. Cat de repede prinzi, adica. Eu nu voi uita partia pentru copii de la Predeal, primul loc unde am facut intoarcerile… Apropo de partii: nu o recomand pe cea de la Ranca, pentru incepatori-medii, daca nu e destula zapada. In 2012 am prins acolo niste spinari de gheata de ma mir c-am ramas intreaga… :))

  Reply
 3. Pingback: Redescopăr sportul prin ei - Despre noi si lucrurile care conteaza - Toma Nicolau

 4. sebastian

  Salutari,

  Desi am aproape 40 de ani am fost de rasul copiilor pe o pista din Andorra…dar nu ma las pana nu invat. E greu al naibi si dupa cate vad nu sunt singurul care nu stiu sa schiez.

  Salutari,

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.