Omul este o opţiune culturală

0 Flares 0 Flares ×

Dan Dumitrescu şi-a cumpărat prima ediţie românească a Bibliei Vulgata.

Bogdan Olteanu şi-a făcut blog şi observ că se ocupă îndeaproape de el.

Who are you? se întreabă Alex Ciotir.

“În momentul în care îţi propui lucruri excepţionale, ajungi în scurt timp să descoperi că eşti înconjurat de oameni excepţionali, spune Andrei Rosca.
Cu alte cuvinte, începe şi lucrează asupra ta însuţi şi vei observa cum universul din jurul tău se va alinia stării tale de spirit.

La filozofie.ro am intrat într-un ritm normal. O mică şi bună echipă şi articole în fiecare zi.

The worldwide web of belief and ritual – un filmuleţ foarte bun de pe TED.
Legătura între cunoaştere şi putere nu era deloc necunoscută strămoşilor noştri şi este interesant că abia acum trăim vremuri în care această problemă devine din ce în ce mai concretă.

Citesc acum cartea lui Dan Puric. Deşi este o carte plină de pilde, deşi Dan Puric mi se pare o personalitate excepţională a culturii române, din păcate nu-l pot urma în demersurile sale creştine care, de multe ori, am impresia că iau forma unei atitudini rigide frizând dogmatismul.

Apreciez foarte mult spiritul creştin, însă există un punct dincolo de care nu pot urma pe oricine abuzează de simbolistica acestei lumi.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Omul este o opţiune culturală

 1. Andrei Rosca

  Am avut acelasi sentiment ciudat de “as vrea sa pot”, atunci cand l-am “cunoscut” pe Dan Puric. Un tip exceptional, o valoare in mod cert, insa ce pacat ca…

  De remarcat totusi ca dozeaza bine acest exces. Nu mi-a dat niciodata atat de mult incat sa zic ca nu mai pot si sa renunt la a il asculta/citi. Au fost doze tolerabile, parca perfect dozate.

  Reply
 2. I.Leru

  Dan Puric este un personaj care stie sa-si foloseasca influenta, raportandu-se la valori simple si cunoscute de mase.. probabil din motivul asta revine la crestinism atat de des, mai ales ca-l ajuta sa-si transmita mesajul si sa se faca perceput de marea majoritate. Personal il admir foarte mult, si dpdv al influentei mediatice il situez in aceeasi clasa cu Octavian Paler.

  Referitor la ce-ai spus mai sus si eu cred ca gandul este forma primara de creatie.

  Felicitari pentru filozofie.ro si succes!

  Reply
 3. Lia Vornicu

  Acele “demersuri crestine” care foarte corect ati spus dumneavoastra ca par rigide, ca sperie, ne apartin sunt in firea fiecaruia dintre noi pentru ca le mostenim prin fire de la stramosii nostri, cei care au primit botezul si credinta Sfintilor Apostoli, ramane doar sa avem curajul sa pasim pe unul dintre ele, si le vom avea pe toate si noi. De fapt acest drum atat de frumos si inaltator l-au imbratisat toti filozofii- martiri, pe el mergem toti crestinii de astazi cu vrednicia sau nevrednicia noastra dar el ne pare strain poate pentru ca ne-am indepartat putin de el. Iar acum maestrul Dan Puric ni-l face accesibil, ne arata cum sa ne intoarcem spre el. Cand vom practica ceea ce citim, vom vedea cata dreptate are si ce minunata este aceasta traire in frumusetea sufleteasca adusa de Harul care coboara peste noi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *