Deşi mi-am programat abia mâine să povestesc pe larg despre experienţa Starbucks, vreau să punctez pe scurt despre o idee mică, inspirată şi slab comunicată (din păcate).
Ieri, în prima zi, mi s-a părut ciudată grija cu care era golit expresorul şi n-am îndrăznit să întreb presupunând o rigoare de imagine (nu e bine să fii văzut de câtre clienți golind cutia la coșul de gunoi și apoi s-o pui din nou în automatul de cafea). Azi, spre surprinderea mea şi a Cristinei Bazavan, am aflat că zaţul de cafea este adunat în nişte pungi speciale şi poate fi folosit ca îngrășământ.
Mai mult decât atât, pungile cu zaț sunt oferite gratuit și oricine poate intra în orice cafenea Starbucks – sunt într-un sac lângă bar – pentru a folosi zațul ca îngrășământ în gradină sau pentru florile din ghiveci.
Știu că e un gest mic, însă de multe ori gesturile mici trădează reflexe mai mari.
Photo Album: Starbucks Experience
Update: Cu Paul Olteanu – ecologist convins – m-am întâlnit la Starbucks (el venise la o întâlnire) și a decis să încerce zațul de cafea ca îngrășământ. La final, rezultatul a fost încurajator.
Super idee… nimic nu se pierde, totul se transformă.
Dacă aude mama, sigur mă va pune să-i aduc. Şi-atunci îi voi cere taxă de transport ;))
asta pentru ca nu folosesti do good pentru mozilla 😀
http://dogoodhq.com/ :P:P
afla acolo
Foarte interesanta ideea. Detaliile fac diferenta in orice domeniu.
Astept mai multe detalii despre “experienta Starbucks”.
Marketing, dar chiar nu conteaza, ideea este buna si utila. Bravo lor!
Si Adi a fost suficient de drăguţ cât să-mi ofere o cafea din partea casei.
Luni revin la Starbucks 🙂
Pingback: Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » de la starbucks invatate
Pingback: Zațul de cafea util in casă și grădină « AV Gardening