Never underestimate the productivity of losing control

0 Flares 0 Flares ×

Am scris un articol pentru revista online cenusadetrandafir.ro, iar mulţumirile pentru invitaţia de a scrie se duc către Violeta-Loredana Pascal.

Am auzit expresia productivity of losing control în această conferinţă TED şi am reţinut-o ca un bun contraexemplu la ceea ce văd prea des în jurul meu. Oameni care se agaţă cu disperare de nevoia de control, oameni care doresc să cunoască toate variabilele unui proiect sau al unui eveniment, oameni care doresc în mod iluzoriu să stăpânească o realitate dinamică şi mereu surprinzătoare.
Ilustrative pentru mine – ca exemple – sunt două petreceri la care am participat anul trecut.

Citeşte întreg articolul pe cenusadetrandafir.ro.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

3 thoughts on “Never underestimate the productivity of losing control

  1. Micawber

    V-ati gandit ca, in realitate, s-ar putea ca de multe ori sa fie vorba de ceva mult mai prozaic? Anume, de ceea ce psihologii numesc personalitate obsesiv-compulsiva, iar anglo-saxonii de rand, ‘control freak’? Gianni Rodari, un autor pe nedrept uitat, ne istoriseste povestea unui nobil care era atat de sensibil, incat era in permanenta purtat in spinare de un servitor. Intr-o zi servitorul l-a scapat pe jos drept intr-un rahat de musca, murdarindu-i costumul alb-imaculat, iar omul a murit pur si simplu de necaz.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *