Meeting Vienna – part 6

0 Flares 0 Flares ×

A plouat de dimineata, insa intr-o ora s-a inseninat. Plan de bataie: Riesenrad si Donauturm.
La Riesenrad mi-am luat bilet combinat si pentru roata si pentru zoo. De fapt, in multe locuri din Viena poti gasi bilete combinate pentru mai multe locuri de vizitat (economisind astfel cativa euro).
La roata nu mi-a placut in mod special. Putini turisti (parcul de distractie probabil e plin vara), un mic muzeu cu machete istorice (aici sau aici) si the ride (cam 10 minute). Senzatie usoara de balci, cu atat mai mult cu cat, mai tarziu, mi-am dat seama ca Viena de sus se vede din alte parti mai bine.
Sus batea un vant infiorator, tremura cabina aia din toate incheieturile si, vazandu-ma pozand, turistul german mi-a intrebat de ce nu deschid geamul ca fac poze fara reflectia din geam. Ocheeii, am bifat-o si pe asta.

Apoi am mers la Donauturm (care e situat dincolo de canalul Dunarii) in apropierea Viena International Center (sau din alt unghi). Practic are 252 m inaltime (cea mai inalta cladire din Austria), are un lift ce ruleaza cu 6,2 m/s, iar sus un restaurant ce se roteste, iar privelistea e superba: aici, aici sau aici. Merita toti banii.

Pe seara am frecat cateva librarii, am gasit cateva carti despre Romania si, intr-un final, am ajuns si la Thalia. O librarie mare si superba. O multime de canapele pe care citeau o multime de oameni. Coltul cu cartile in engleza si franceza era destul de mare (non-fiction gaseai mai putina), literatura (s.f., fantasy, best seller) cat cuprinde. Am gasit si Rant, insa mai astept ultimele zile cand voi numara cu cati (daca) bani voi ramane.

Ce-am mai vazut? Niste jucarii (erau doua magazine), dictionarul Eliade/Culianu, o Biserica Iezuita, Donau Park si multi romani. Turisti, cumparatori, muncitori.

Mi-e dor personal de TonyBobby si de Darius (si ma folosesc de aceasta ocazie sa le pun si link pe blogul meu al carui trafic s-a triplat in ultima luna).
Pozele de la ieri (am mai spus-o si ieri totusi):

set5.jpg

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “Meeting Vienna – part 6

 1. Tony

  Unghiul ala filozoic in tine a prins o vreme favorabila.
  Poti sa te plimbi cat ai vrea pe unde ai vrea, sufletul tau e aici, si noi cu el.

  Darius tu esti mai multi ? 🙂

  Reply
 2. Oana

  Da, Donauturn e super, cu toate ca mie nu mi-a placut mancarea, dar asta conteaza mai putin. Eu am fost vara, sunt curioasa daca au impodobit orasul…

  Reply
 3. uv

  daca mai mergi la thalia vezi ca la etajul 1 e o cafenea unde poti sta si citi orice carte din librarie. iar cartile in engleza sunt la parter, tocmai in capatul opus usii, mai precis in fund de tot:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *