Meeting Vienna – part 4

0 Flares 0 Flares ×

Am pus pozele restante de ieri (aproximativ 100) cu panorama de pe catedrala si strada cu cartile mai jos:

fotoset2.jpg

Azi am avut norocul unei zile senine si-am iesit pe la 8:20 din casa. Cateva statii de metrou si-am ajuns la Schönbrunn. 14,40 euro biletul pe care mi l-am luat. Adica putea s-o frec timp de 50 de minute vizitand Palatul Imperial. Trecand pe langa vesnicul grup de turisti japonezi, era aproape gol la acea ora matinala. Ma plimbam prin camere ca printr-o istorie incremenita. Camera printului, dormitorul regal, w.c.-ul imperial etc. Mi-a placut o camera de protocol unde tocmai venise o delegatie de germani. Masa era intinsa, tacamurile frumos aranjate si in niste servetele erau niste cornuri. Totul parea extrem de realist. N-am avut voie sa fac poze inauntru, insa in parcurile si gradinile din jur n-am stat de pomana.
Multa lume care facea jogging, multi pensionari care faceau jogging (sau un fel de mars) cu niste bete ca cele de schiuri.
Multi adolescenti pe bancile de acolo, cred ca chiulisera de la scoala…

Am pierdut cateva ore bune pe acolo, pierzandu-ma prin tot felul de alei, complexe statuare, ruine romane si un obelisc.

La intoarcere, in statia de metrou tocmai sosea un tren. Farhschule. Ok, scoala, erau goale vagoanele, nu m-sm bagat. In schimb, o tipa blonda tunsa scurt, mai cladita de felul ei, nu s-a lasat. A tras cu sete de manerele alea de la usi, probabil ca se grabea. Ar fi trebuit s-o fi lamurit in engleza?

In metrou abia m-am abtinut sa nu rad. In fata mea s-a asezat o babuta tunsa bross (ca un puscas marin). Incercuia niste cifre pe niste bilete, se tot uita in jur si zambea des. I-a pipait geaca de piele a vecinului ei si l-a intrebat ceva. Acesta a facut o grimasa revoltata, i-a spus doua vorbe si s-a intors catre geam. Urmatoarele minute pe care le-am petrecut impreuna au fost umplute de nedumerirea tipului acostat. Ridica din urmeri si se stramba singur a pretiozitate, fusese deranjat intr-un mod insultator probabil.

Dupa-amiaza am taiat-o spre Museum Quartier (un complex cu mai multe muzee), am bifat Leopold Museum (cu arta /pictura contemporana austriaca). Foarte frumos, trei nivele frumos aranjate, cateva picturi care mi-au ramas in mine, la fel n-am putut sa fac poze. 9 euro biletul si 1 euro la garderoba. Garderoba unde mi-am lasat rucsacul si camera, caci geaca trebuia sa-mi tina prea cald mai apoi.

Iesind, n-am mai avut pofta de Muzeul de Arta Moderna, am trecut strada catre Naturhistorisches Museum unde chiar mi-a placut. 8 euro intrarea, 39 de sali, multe grupuri de prescolari, nici unul de japonezi (amanunt important). Roci, minerale, meteoriti, animale impaiate, cateva chestii misto: click si click. Vorbeste turistul din mine care n-a vazut Antipa.
L-am vazut tot, am rabdat cu stoicism si rocile si pestii si pasarile. Am cascat gura la filmuletele de prezentare, am vazut cat de mari erau insectele acum milioane de ani si la iesire am prins si-o poza frumoasa. Marul era default acolo, si tipa la fel.

Peste drum era Muzeul de Istorie a Artei, insa deja ma ajunsese oboseala. Am mers doar sa fac cateva poze cu cladirea. La intrare (la iesire pentru ei) dau de grupul de japonezi de dimineata, de la Schönbrunn. Ghidul era in fata destul de grabit, se uita la ceas, probabil avea un grafic strict de indeplinit. Grupul ce-l urma nu mai era format din entuziasmul de dimineata. Academic spus, abia se tarau. Erau rupti. Aparatele foto cu obiectiv care dimineata erau manipulate in orice directie, acum atarnau grele de gat. Pareau niste ghiulele.
Nici eu nu eram mai breaz. La intoarcere, cu greu am facut un ocol sa intru la The British Bookshop de unde mi-am luat Invisible Monsters. Rant, ultimul roman, nu l-am gasit inca.
Deocamdata, ma consolez cu cateva doze de bere Gösser cu aroma de lamaie.

Astfel, am reusit sa urc toate pozele de azi intr-un nou set:

set_vienna3.jpg

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

12 thoughts on “Meeting Vienna – part 4

 1. Tony

  din imaginea de aici http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=2072047532&context=set-72157603323302201&size=o mi-m dat seama ca ai inconjurat Karlskirche … incearca sa mergi la Sigmund Freud Museum .. care este in dreapta bisericii Votiv kirche unde gasesti in fata parcul care poarta numele filozofului .

  In acelasi timp poti sa iti iei bilete combinate cu roata din Prater si Turnul Dunarii (Donau Turm- nu te lasa inselat de fotografii de la turn .. vor 6 euro pe o panarama de fotografie) … unde as dori sa meditezi in restaurantul ce se invarte in jurul orasului. Nu te plimba prea mult prin zona libera seara dupa ce se intuneca… zona libera pe harta ta ar trebui sa fie pe fond portocalie unde parcarea este de multe ori gratis. Nu am reusit sa merg la gradina zoologica…. mi-a ramas ca un gand ce ma macina permanent.

  Reply
 2. Adrian Ciubotaru Post author

  Corwin, daca umblu toata ziua, seara obosit adormit instant. Astfel dimineata la prima ora sunt in picioare:)

  clau, mersi si eu

  tony, am notat. Roata o tot aman, insa de muzeul Freud nu auzisem, il caut si voi merge sigur.
  La zoo, am ezitat ieri sa intru, insa nu voi rata.

  Reply
 3. Jen

  du-te la gradina zoologica neaparat, e geniala. si incearca sa prinzi orele de hranire a animalelor (sunt trecute pe pliantul pe care ti-l dau la intrare). noi am vazut hranirea leilor de mare si a fost super misto.

  british bookshop mi s-a parut infiorator de scump – 16 euro un paperback?! thalia avea preturi mult mai ok (si personal amabil).

  si donauturm e misto, mai ales cand stai in restaurant si se invarte cu tine 😛 (numai ca e scump al naibii)

  Reply
 4. Pingback: Meeting Vienna - part 8 at Adrian Ciubotaru

 5. Pingback: Meeting Viena – part 5 | Adrian Ciubotaru

 6. Pingback: Meeting Vienna – part 8 | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *