Lucruri care nu se fac la volan

0 Flares 0 Flares ×

Luni, după o oră de plimbat – sau stat – prin traficul aglomerat pe marile bulevarde bucureştene, aveam 12 apeluri nepreluate. Când m-am eliberat într-un final, am sunat înapoi cu:
“Scuze, eram in trafic şi nu răspund la telefon când conduc”.

Şi în acest caz şi în cel al alcoolului, sunt lucruri care nu se fac la volan cel puţin dintr-un simplu calcul de risc-recompensă. Nu poate fi nimic atât de urgent (în cazul telefonului) sau de plăcut (în cazul alcoolului) pentru a risca aiurea încălcându-mi aceaste reguli.

Campania iniţiată de Asociaţia “Berarii României” este o idee bună pentru tot anul şi mai ales de Sărbători când tentaţiile sunt mai mari. În plus, îşi capătă o greutate şi mai mare când este sprijinită de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi, nu în ultimul rând, de Titi Aur.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Lucruri care nu se fac la volan

 1. EU

  ei ei ei…
  o sa mai curga multa apa pe Dambovita ,pana ce si soferii nostrii vor intelege ce se face si ce nu se face in timp ce esti la volan….toata lumea de dimineata pana seara, tarziu in noapte, daca te uiti la cei ce conduc, nu fac altceva in acest timp, decat sa vorbeasca la telefon.Ma uit la ei ingrozita cata “atentie distributiva” au… sunt atenti si la semafoare si la acordare de prioritati si la ce face vecinul lui de trafic( adica si ala scrie un mesaj in timp ce conduce) si evident si soferul anonim despre care fac discutie, scrie si el un mesaj…No pai eu am inteles ca noi romanii suntem o natie de intelighenti , da parca sutem mai intelijenti decat prevede legea…No…
  SARBATORI FERICITE TUTUROR…. si mare grija la volan
  Intelegeti ca un apel sau un mesaj inseamna viata ta si a celorlalti participanti la trafic, fie ca sunt soferi, fie pietoni…

  Reply
 2. Carmen Tanu

  Când bicicletele părăsesc bodegile, păzea! Nu știi dacă bicicliștii conduc bicicletele, dacă aburii conduc bicicliștii, dacă ei au ales mijlocul acesta de deplasare pe două roți că sunt mai puține la număr decât cele șapte cărări pe care proprietarii s-ar fi aventurat.

  Toate generațiile din Ciorani merg pe bicicletă. Rămâne să mai învețe și cum, când, unde, fără să-și facă din șosea pistă neomologată.

  http://carmentanu.ro/142/ciorani-satul-eco

  Reply
 3. marian

  Vorbesc foarte mult la telefon cand sunt la volan. Dar in 99% din timp vorbesc prin hands free. In SUA este in discutie interzicerea folosirii telefonul in masina, indiferent de ce se face cu el. Unii chiar nu se pot concentra si la trafic si la condus. II vezi ca se opresc din senin pe banda 3 sa vorbeasca la telefon, fara hands free. Nu ma dau viteaz, dar am ajuns sa conduc din reflex, fara a mai fi nevoie sa ma concentrez foarte mult la trafic. Este foarte buna campania cu alcoolul. Dar sunt sigur ca in mediul rural unde sunt cei mai multi zmei nu o sa ajunga informatia. Numai Bine va doresc si Craciun Fericit!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *