Job pentru o tipă pasionată de social media

0 Flares 0 Flares ×

Preiau de la Adrian Soare o mică leapşă în urma unui anunţ de angajare – care este încă valabil în ultimele zile din 2009 – nu înainte de-a face câteva precizări şi trimiteri.
Am citi articolul lui Cristi China despre valorile blogosferei, am apreciat replica pertinentă a lui Alexandru Negrea şi mă gândeam despre norocul celor care activează în social media. M-am gândit pentru că am fost întrebat recent despre ce înseamnă să fii blogger şi, dincolo de replicile clasice, mi-a sărit în minte dinamismul social pe care îl trăieşti o dată ce intri în această lume.
Ritmul în care cunoşti oameni, amploarea legăturilor create şi modul cum socializezi la diferite evenimente, unele business, altele casual, toate aceste te aruncă într-o provocare continuă.
La finalul articolului veţi găsi cele trei recomandări proprii pentru acest post.

Divahair.ro caută Social Media Manager, iar descrierea jobului este una neconvenţională şi creativă (ca şi jobul oferit, de atfel):

Fisa Postului
– vei stabili saptamanal impreuna cu echipa redactionala strategia de comunicare in social media

– vei intretine conturile de facebook si twitter ale divahair, publicand continut interesant si angajandu-te in discutii cu utilizatorii

– vei fi “vocea” si imaginea in online a Divahair in relatia cu utilizatorii.

Cerinte :
– sa fii activa deja in social media. Asta inseamna sa ai macar un blog, cont de twitter, facebook si sa intelegi cum functioneaza “sistemul” asta de comunicare

– sa vrei sa castigi bani lucrand de acasa, part-time, folosindu-ti inteligenta cu care esti inzestrata.

– sa vrei sa participi la intalnirile spontane care se organizeaza pe twitter, facebook, tweetmeets, facebookmeets, etc ca reprezentant Divahair

– sa fii creativa si sa ai cunostinte minime de comunicare online. Jobul asta nu e despre a publica linkuri de pe siteul Divahair pe conturile de twitter si facebook ci despre a avea o relatie cu comunitatea.

Ce se ofera:
Bani, Timp liber, Ocazia de a-ti creste Imaginea personala, Training personal si sfaturi practice din partea mea de fiecare data cand dai de bucluc.

Ce nu se ofera :
Limuzina cu sofer, manual de instructiuni.

Cat e salariul?
Hai sa stabilim un lucru : e un job unde vei castiga bani, dar e un job unde nu vrem sa aplici daca te intereseaza doar banii. Asa ca daca esti interesata si pasionata de ce am zis mai sus si vrei cu adevarat pozitia asta, vorbim despre bani cand ne cunoastem.

Vreau Jobul, cum aplic?
Dezamagire. Jobul nu e pus pe bestjobs sau ejobs. O sa aplici pe propriul tau blog sau canal unde comunici : facebook, twitter, youtube..etc.

Scrie de ce vrei jobul si de ce te-am chema pe tine la interviu . Si apoi pune un link catre articolul asta ca sa pot tine contabilitatea.

Cine poate aplica?
Oricine indeplineste conditiile de mai sus. Moda, stil, social media.

Daca doriti jobul asta aplicati la fel cum am zis mai sus : spuneti de ce te-ar selecta . Sugestiile mele sunt doar sugestii, toata lumea are sanse egale :

Magda Mihăilă: blog | twitter
Corina Anghel: blog | twitter
Simona Stănescu blog | twitter

Succes!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

14 thoughts on “Job pentru o tipă pasionată de social media

    1. VioletaV

     @adrianciubotaru ok.. nu am inteles prea bine unde trebuie si cum sa scriu de ce m-ar interesa job-ul asta.. dar sper sa ma descurc

     Reply
 1. Pingback: Job pentru o tipă pasionată de social media | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 2. Claudiu C

  Grija mare la formulariile din cadrul anunturiilor de angajare: nu poti face discriminare de gen (sex) “Job pentru o tipa …”. Foarte usor daca cineva isi pune mintea da angajatorul in judecata si-l castiga 1,2. Exista la ora precedente in justitie pe tema asta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *