Interviu despre Lecturi Urbane pentru TVR INFO

13 Flares 13 Flares ×

Am fost săptămânile trecute în studiu la TVR INFO pentru un scurt interviu despre Lecturi Urbane. Nu-mi monitorizez cu stricteţe apariţiile media, însă de data aceasta surpriza a fost – dincolo de mesajele de bine – primesc telefoane de la oameni care doresc să doneze cărţi pentru proiectul nostru.

lu_tvrinfo01

Interviul video – 13 minute – poate fi urmărit aici (primul din stânga sus).

13 Flares Twitter 0 Facebook 13 13 Flares ×

3 thoughts on “Interviu despre Lecturi Urbane pentru TVR INFO

  1. Anca

    Cand se mai face in Timisoara, aduc si eu din biblioteca. Ar fi interesanta o experienta din asta si pe tren, dar implica mult mai multe. Eu acolo devorez cartile si timpul zboara! 🙂
    Nu mai are rost sa-ti spun si eu ce initiativa grozava este asta :)Multumim.

    Reply
  2. Rudolph Aspirant (dr. Eugen Craciun)

    Am urmarit interviul. De altfel abia acum m-am uitat mai atent la C-V-ul tau (sper ca nu te superi ca te tutuiesc, nu este suprafamiliaritate nejustificata sau gratuita, ci o forma de adresare in stil american in acest moment), si, deoarece habar nu aveam ca esti un blogger “influent” si relativ cunoscut in mass-media de limba romana, pe care eu de altfel nu am urmarit-o cu prea mare atentie sau in mod constant, avand un altfel de focus in ultimii 10 ani, tin sa mentionez ca imi pare bine ca habar nu am avut de tine pana acum, deoarece pot sa imi formulez astfel o opinie relativ impartiala, punctuala.

    Apreciez competenta de interview-ator incepator al Karinei Nagy si nu pot decat sa o sfatuiesc sa continue pe drumul profesiei sale bine alese.

    Pot sa spun de la inceput ca esti sincer si auto-reflexiv, o calitate intotdeauna de apreciat. Deoarece gandesti cuvantul inainte de a-l rosti si deoarece esti bine educat, imi permit sa te atentionez in legatura cu folosirea cuvantului trigger politic “ecologie”. Nu stiu daca ai intentii de cariera politica profesionala in Romania in viitor; nu te-as descuraja, ba chiar dimpotriva, dar nu mi-as dori, (pentru Romania), sa continui sa o faci in stil amatoristic, sau imatur. Eu chiar te-as incuraja sa iei niste cursuri formale de Political Science, sau chiar sa incerci sa te educi pe gratis, deoarece ai destul bun simt inteligent de discriminare, (adica de a alege ce ar fi autentic valoric printre noiane de “junk”), din resursele larg accesibile ale universitatilor de peste Ocean.

    Iti spun eu acum in mod direct ca esti in stare si esti pregatit deja sa depasesti educatia obisnuita europeana, ba chiar ar fi de dorit pentru evolutia ta personala si profesionala intr-o directie cat mai, sincer exprimat, favorabila atat pentru tine, cat si poate pentru Romania, (daca te decizi sa ramai sau sa te intorci, dupa oarecare peregrinari necesare, acolo, pe viitor), sa te perfectionezi in discursul politic american.

    Eu te incurajez sincer sa incepi sa inveti despre SUA. Nu e nevoie sa te chinui cu lecturi complicate. Citeste si tu “Travels With Charley” a scriitorului American John Steinbeck, si “America Ogarului Cenusiu” a lui Romulus Rusan.

    (Am invatat si eu intre timp ca nu este etic si nici eficace sa recomanzi asta oricui. Exista, din pacate, EXTRAORDINAR de multi oameni din spatiul cultural al limbii romane care stau zeci de ani prin SUA si nu reusesc sa invete nimic de acolo. Te asigur, cu un semnificativ grad de probabilitate, exprimata efectiv la nivel de expert evaluator de oameni, ca NU VA FI CAZUL TAU.)

    Deoarece esti relativ matur, avand acum peste 28 de ani, si consider ca esti in stare sa primesti si sfaturi fara sa le respingi automat si incapatanat in stil adolescentin, si deoarece am remarcat, citind random cateva din articolele tale postate pe acest blog-site de la 2006 incoace, capacitatea ta autentica de EVOLUTIE si ASIMILARE CRITICA, imi permit sa iti dau sfatul sa nu pierde timpul pe Europa, ca nu mai ai mare lucru de invatat din acest spatiu referitor la discurs. Ma refer mai ales la ESTENTA discursului, nu la forma, desi SUA este extraordinar de buna si pentru forma, si chiar ti-ar prii tie personal, daca imi permiti sa fac si acesta observatie.

    Nu sunt pregatit in acest moment sa iti recomand universitati specifice, dar iti spun eu ca ai fi bun candidat pentru programe de nivel master de nivel Ivy League, de tip Harvard Kennedy School of Public Policy. Exista si programe partiale care duc doar la acumulare de credite si experienta, (nu neaparat la un degree formal de Master, daca nu ai interesul sau funding-ul necesar initial care sa iti permita sa intri direct la Master acolo, creditele putand fi apoi transferate catre un degree de Master formal, daca doresti, in viitor), in care poti intra ca Special Student.

    http://www.hks.harvard.edu/

    Ezit sa iti recomand in acest moment programele Stanford deoarece nu cred ca esti pregatit pentru acel nivel, si nu prea cred ca te intereseaza relatiile internationale, de tip Foreign Policy si Diplomacy. Plus ca te vei adapta mai usor la coasta de Est, si vei invata in mod mai eficace acolo despre Political Sciences.

    Deoarece programele Harvard sunt extraordinar de competitive, in mod etic ar trebui sa iti ofer si ceva alternative de back-up, la universitati mai mici, insa calitative si de traditie, dar nu sunt inca pregatit sa ti le ofer, deoarece nu m-am ocupat recent de evaluarea diverselor universitati americane pe aceste domenii.

    Just for fun: http://www.thecrimson.com/article/1957/2/25/elliott-announces-political-science-summer-forums/

    Disclaimer: NU SUNT AFILIAT in mod oficial cu nici un fel de agentie sau antrepriza de recrutare. Sunt doar un evaluator independent.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *