In the Mood for Movies

0 Flares 0 Flares ×

Taking Sides (2001) – este un film despre un dirijor anchetat – imediat după război – de către americani pentru presupusele sale legături cu naziştii. M-a surprins prin actualitatea scenariului în ce priveşte legătura artei cu politica.

The Caine Mutiny (1954) – deşi are complexităţile sale, nu este o capodoperă, însă rolul lui Humphrey Bogart merită cele două ore.

Law Abiding Citizen (2009) – un film slab

Rain Man (1988) – îl văzusem acum mulţi-mulţi ani, a meritat din plin să-l revăd.

Body of Lies (2008) – este  acela de film cu un scenariu complex,  o regie bună, câţiva mari actori, iar la final ai senzaţia c-ai văzut ceva slab.

The Age of Innocence (1993) – o poveste dramatică plină de culoare despre sacrificiile în numele unor aparenţe sociale. Un film atipic regizat de Martin Scorsese care se desfăşoară în înalta societate din New York la finalul secolului XIX.

Gangs of New York (2002) – îmi propusesem să-l văd pentru regia lui Scorsese, însă scenariul a fost o supriză plăcută, iar filmul neaşteptat de bun.

Există o întreagă listă de filme pe care nu le-am văzut la vremea lor şi, dincolo de criteriul valorii lor artistice, simt nevoia sa le văd pentru că s-au înscris deja în imaginarul popular şi pentru că mă fascinează (din motive hermeneutice) filmele care au succes la public.

Astfel, am văzut toate cele patru filme  în franciza Indiana Jones şi primele două filme din seria Alien: Alien (1979) şi Aliens (1986) şi intenţionez să mă apuc curând de seriile Terminator şi Die Hard.
Am revăzut acum două săptămâni tot Lord of The Rings, vreau să văd seria Harry Potter (n-am citit, n-am văzut nimic în această direcţie) şi The Chronicles of Narnia.

Alte propuneri?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

16 thoughts on “In the Mood for Movies

 1. Pingback: Tweets that mention In the Mood for Movies | Adrian Ciubotaru -- Topsy.com

 2. 1234

  antichrist, harsh times, gruz 200, urga, vozvrashcheniye, titus andronicus(1999), full metal jacket, carandiru, paid in full.

  Reply
 3. gabi

  sunt “varza” la capitolul film-cinema. N-am timp nici pentru citit si stiu in acelasi timp cat de util ar fi sa vizionez un film bun. As vrea, dar nu stiu cand o sa ma revizuiesc in acest sens. 🙂

  Reply
 4. Pinocchio

  “Taking Sides” este un film care m-a impresionat. Nu stiu daca chiar mi-a placut, dar m-a impresionat. Desi, dupa 20 de ani, filmele cu nazi m-au dus la aceeasi saturatie ca si cintecele patriotice pe vremuri. Dar are ceva in plus. Ah da, legatura dintre Furthwängler si Celibidache…

  Daca vrei cu totul altceva, ce zici de “Wild Side” al lui Sebastien Lifshitz?

  Ieri am revazut “Hello Dolly”, prima data dupa o gramada de ani… dar despre asta am scris la mine acasa 😉

  Reply
 5. chichilalescu

  in ceea ce priveste harry potter, citeste cartile. dupa, uita-te si la filme daca tii neaparat, dar filmele singure sunt cam lipsite de sens (ar fi fost nevoie cam de doua filme pentru fiecare volum de la 3 incolo).

  cu lord of the rings vad ca am ajuns deja prea tarziu…

  si apropo de filme. incearca primer (vezi http://xkcd.com/657/ )

  Reply
 6. chichilalescu

  scuze, uitai. cartile in engleza, nu am idee care e calitatea traducerilor (dar numai expresia “print semi-pur” in loc de “halfblood prince” este suficient cat sa injur traducatorii).

  si uita-te si la “fabuleux destin d’amelie poulain”. si “snatch”. si “locked, stocked and two smoking barrels”. si “I sell the dead”. samd.

  Reply
 7. diana

  “a beautiful mind”? Sunt sigura ca l-ai vazut dar merita vizionat ori de cate ori ai nevoie de o gura de aer proaspat 😉

  Reply
 8. Pingback: Filme la început de 2010 | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *