Gânduri din Komandament

0 Flares 0 Flares ×

Komandament este metafora Taberei Foto pentru Bloggeri, motivul pentru care mă aflu la Niedernsill, în Austria. Aici, alături de alţi 15 bloggeri, mă plimb, fac poze şi, în general, mă simt bine.

Ieri, am făcut la pas staţiunea vecină – Kaprun – unde am fost uimit să descopăr mulţi români veniţi aici în vacanţă. Le vedeai maşinile parcate și îi auzeai pe stradă şi prin restaurante. Un nene la 60 de ani, ne-a auzit vorbind şi a venit la masa noastră să ne salute. Azi l-am reîntâlnit în vârf de munte, la Zell am See. E plecat în Canada de mulţi ani şi are o casă în Austria unde petrece vacanţele.

Aseară, fiecare şi-a prezentat cele mai bune 30 de poze urmând să intre în furcile caudine ale lui Radu.

Cosmin s-a jucat până n-a mai putut cu efectul camerei lui.

Piticu m-a surprins în mod plăcut. Îi umblă vorba că face poze în rafală şi uneori chiar le face, dar de data aceasta selecţia prezentată de el a cuprins destule imagini bune.

După jocurile de remi din seara când am ajuns aici, ieri am jucat whist până la epuizare. Între sticle şi doze, glume de tot felul și poveşti de stătea mâţa-n coadă. Ca băieţii.

“Să spună cineva că avem o ţară frumoasă!” remarcă cineva dintre noi entuziasmat de Austria. Aici peisajele sunt fantastice, iar natura este completată de o infrastructură ireproşabilă. În vârful muntelui, la Zell am See, am numărat cel puţin 15 piste de ski lipite de fiecare versant pe care îl puteai cuprinde cu privirea.

Pe lângă Alpi, Carpaţii par fără vână.

Austriecii sunt oameni calzi. O doamnă care s-a trezit cu noi în curtea ei, pe un vârf de deal, ne-am întâmpinat zâmbind când i-am spus că am urcat până acolo doar pentru a face poze.

În telecabină, două adolescente ne priveau mirate în timp ce glumeam şi gesticulam de zor. A fost uşor să intrăm în vorbă, explicându-le:
“We are from the country side and we are easely amazed”

Am mâncat într-un loc unde chelnerul erau român, la vreo 30 și ceva de ani, iar patronul era arab, la vreo 20 și ceva de ani.

Aia care, la whist, sublicitează în disperare și joacă la 0 se numesc smochine.

Victor Kapra face poze bune.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri este un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Neola, HotelKehlbachwirtHotel ContinentalDomeniile Vînju MareOpelAnagrama.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Gânduri din Komandament

  1. Razvan

    Daca sunt asa de multi romani pe acolo inseamna ca au si semne de indicatie in romana, nu?
    Cred ca fiecare tara e frumoasa si are partile sale bune si rele. Depinde de poza pe care o faci.

    Reply
  2. Pingback: Ce au scris 16 bloggeri in #komandament, tabara de fotografie din Austria? | refresh.ro

  3. Pingback: TFB3 – raport de activitate în komandament | Foto Union

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *