Eu cred că se poate

0 Flares 0 Flares ×

În ciuda multor piedici, în ciuda multor inerţii şi vicii ale sistemului, în ciuda unor mentalităţi coapte zeci şi sute de ani, eu cred ca lucrurile şi oamenii din jurul nostru se pot schimba. Mediul din jurul nostru se poate îmbunătăţi. Dorinţa de-a ne implica, dorinţa de-a contribui cu ceva la comunitate este o constantă care se va manifesta ori de câte ori va avea prilejul. Nu-mi fac griji în aceasta direcţie.

Indiferent că lucrăm 12 ore pe zi, indiferent că n-avem resursele financiare, indiferent că suntem lipsiţi de timp şi de energie, dorinţei noastre de-a ajuta pe ceilalţi rareori i se face vreo nedreptate pe termen lung.

Grijile mele se îndreaptă către aceia care doresc să contribuie, însă nu îndrăznesc, către aceia care ascultă prea mult corul celor care cred că nu se poate. Pentru aceştia un eveniment de genul Green Conference este o gură de aer proaspăt, iar pentru noi toţi a fost un prilej de-a ne pune resursele şi poveştile la aceeaşi masă.

În cadrul Green Conference, la secţiunea Green Social Media, am vorbit despre social media din perspectiva implicării sociale alături de Cristian Manafu, Bobby Voicu, Alexandru Negrea şi Adrian Soare.
Am vorbit repede – sunt atâtea de spus!, iar spre final, la secţiunea de întebări, am fost uşor agresiv/ înflăcărat (reacţiile au fost împărţite).

Au fost prezentări bune, lumea a părut interesată, unii din sală chiar îşi notau idei de pe urma prezentărilor şi eu cel putin am plecat de la conferinţă plin de energie şi entuziasm. Ce n-am apucat să spun mai clar şi mai concis este ideea că social media este cea mai bună magistrală pe care pot merge cei care vor să se implice social. Totul e build in, e nevoie doar de pasiunea noastră. Suntem o generaţie foarte norocoasă, cu provocări pe măsură.

Partea cea mai interesanta pentru mine personal a fost workshopul Green Social Media in cadrul caruia au fost invitati Adrian Ciubotaru, Adrian Soare, Alexandru Negrea si Bobby Voicu. Oamenii sunt buni, buni rau…. pe felia lor de tort. Pentru mine a fost o revelatie si mi-a adancit increderea ca se poate face treaba in tara asta si ca freelancer daca si ai, normal, ceva de spus/comunicat.
Ma bucur ca am avut ocazia sa le ascult prezentarile si vreau sa le multumesc si pe aceasta cale pentru imput-urile indirecte pe care le-au transmis persoanei mele. Multumesc si lui Manafu…se stie.

De aici.

Mă bucur că am cunoscut-o pe Roxana Rugină, am aflat de la ea despre proiectul @hitechpedia#orasulinteligent.
Chinezu a scris despre eveniment: Despre Manafu şi urmările lui în .ro

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

13 thoughts on “Eu cred că se poate

 1. Adrian Ciubotaru Post author

  Marie Jeanne, Bobby a vorbit despre cum să găseşti/ abordezi top influencers, cum să-i găseşti pe aceia potenţial interesanţi de un anumit gen de campanie socială sau nu.

  Reply
 2. Pingback: Tweets that mention Eu cred că se poate | Adrian Ciubotaru -- Topsy.com

 3. Pingback: Green Social Media | chestiuni.info

 4. Pingback: Am fost la Green Social Media

 5. Carmens23

  Ma simt onorata sa ma vad pe un slide din prezentare 🙂 Sper ca a fost de bine :).
  Felicitari. Imi pare rau ca nu am fost si eu acolo.
  Si multumesc / multumim pentru aprecieri!
  carmen & GIA

  Reply
 6. Pingback: News din Taraland « Things for Tara (Duveanu)

 7. Pingback: Există şi ONG-uri transparente | Adrian Ciubotaru

 8. Pingback: Eu cred că se poate | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | George Fedorovici

 9. Pingback: Workshop de comunicare online pentru ONG-uri | Adrian Ciubotaru

 10. Pingback: Când critica este utilă | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *