După tabăra de schi

5 Flares 5 Flares ×

În ultima seară, pe nocturna de la Arena Platoș, când mă dădeam singur pe pârtie, unei părți din mine nu îi venea să creadă că am învățat să mă dau pe schiuri în doar câteva zile. Lecții cu cei doi instructori (Agatha și Marius) au fost intense, s-au lăsat cu febră musculară și oboseli prelungite, iar la final, fără să realizez executam anumite mișcări pe care, în primele zile, le admiram la cei care se încumetau să coboare o pârtiile care mi se păreau prea abrupte.

În ultima seară, după toată instrucția și toate grijile și frustrările, mi-am recâștigat libertatea de a schia singur. Libertatea de a alege propriul ritm și de a te goli de gânduri în timpul unei coborâri. Mai ales, libertatea de a nu te lăsa descurajat de o căzătură. Te ridici pe schiuri şi continui.

Singura mea legătură cu acest sport de iarnă fuseseră niște minischiuri galbene, de plastic, pe care le-am avut când eram mic și cu care mă jucam pe porțiunile unde ceilalți se dădeau cu sania. Am mai întrebat în stânga și-n dreapta și parcă nimeni n-a văzut pe nicăieri acele minischiuri, chinezești sau românești.

Acum, după mulți ani, când în prima zi m-am înfipt în prima pereche adevărată de schiuri (măsurate să-mi ajungă până la bărbie), abia îmi puteam ține echilibrul. Acum înţeleg că este un sport în care îţi câştigi libertatea doar după multă-multă disciplină. Aici nu poţi trişa: “Dacă faceţi pentru ochii mei, tot pe voi vă furaţi”.

După această primă tabără de schi pentru bloggeri, mă bucur că am învăţat un nou sport, că mi-am testat nişte limite şi mi-am asumat provocări care depăşesc graniţele unui sport de iarnă şi se pot transforma în lecţii de viaţă.

Sony HDR-AS15 – slowmotion from razvanbb on Vimeo.

via razvanbb.ro

Mai multe poze găseşti aici şi aici.

#schiem – prima tabără de schi pentru bloggeri – a fost organizată de Arena Platoș cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinişului si Buonavista.

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 5 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *