Cum te ajută un Ford Ranger într-o tabără de schi?

5 Flares 5 Flares ×

În tabăra de schi, Ford – unul dintre sponsori – a oferit trei mașini pentru deplasarea bloggerilor, iar tragerea la sorți a distribuit șoferii în următoarele modele: Răzvan Baciu a luat un Ford Transit Custom, Cristian Manafu s-a reîntâlnit cu Noul B-MAX, iar eu am primit cheile unui exemplar superb de Ford Ranger.

Când urci la volanul unui Ranger cu o cutie automată în șase rapoarte și 15o de cai,  în echiparea Limited, uiți că ți-au plăcut vreodată mașinile mici. E comod, e înalt (ai vizibilitate în trafic) și e plin de tehnologie (e deocamdată singurul pick-up care a luat 5 stele la testele Euro NCAP).

Este genul de model de la care nu mă așteptam să-mi câștige atât de repede simpatia, însă după aventurile de vara trecută, acum abia așteptam să-l simt din nou la drum.

Pe autostradă s-a ținut bine și a stat cuminte la 2000 de turații în jurul vitezei legale. A dansat putin pe valurile de asfalt din anumite porțiuni de pe A1, dar nu a creat emoții. S-a înfipt bine în curbele de pe Dealul Negru, i-am cuplat modul Sport pe Valea Oltului – aglomerată ca de obicei – și nici nu am simțit când am ajuns în Sibiu.

Când lucrurile mari sunt acoperite, începi să apreciezi orice detaliu care se adresează comodității din tine: încălzirea din scaun, un sistem audio comparabil cu cei găsit pe Seria 5, mufa USB sau senzorii de parcare care te ajută să manevrezi cei cinci metri de mașină în spațiile înguste.

În tabără, când nu învățam să cad de pe schiuri, l-am luat prin împrejurimi și l-am băgat pe toate drumurile și ne-drumurile posibile cu noroi, gheață sau zăpadă. A cărat în benă schiuri și bețe, clăpari și oameni. Și nu neapărat în această ordine.

Oricât de mult mi-a plăcut mie, poate de vină sunt genele rurale pe care le port cu mine, Rangerul este totuși un vechicul comercial. Cu el transporți lucruri, îți vizitezi plantațiile sau îl pui într-o flotă de mașini (cum a făcut EON). Dacă vrei să faci vacanțele cu el, te-ar ajuta ca bena să fie acoperită din simplul motiv că nu îți poți lăsa bagajele pe bancheta din spate.

De data aceasta, mi-a ieșit un consum mediu de 11 litri și dau vina atât pe cursele zilnice de la hotel la pârtie și pe coclauri, cât și pe drumul aglomerat dintre Sibiu și București.

Prețul unui Ford Ranger în echiparea Limited este de  3 1,046.77 euro fără TVA. (info)
Mai multe imagini am pus aici.

#schiem – prima tabără de schi pentru bloggeri – a fost organizată de Arena Platoș cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinişului si Buonavista.             

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 5 Flares ×

1 thought on “Cum te ajută un Ford Ranger într-o tabără de schi?

 1. Pingback: De ce recomand tabara #schiem | M A N A F U *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *