Ciobanul Blogoree

0 Flares 0 Flares ×

ciobanul.jpg

Nenea din imagine parea sa fie foarte obisnuit sa apara in poze, a vrut sa faca poze, a zambit si ne-a zis ca are cont pe forum.blogoree.ro. A sarit din dreapta drumului blocandu-ne calea cu oile lui, ne-a cerut tigari si l-am suspectat de jegmanira turistilor naivi. A pandit masinile, a pus oile sa iasa pe sosea si le-a cerut la toti tigari.
Poza e simbolica si mi se pare ca reprezinta intalnirea a doua lumi diferite si totusi coabitante. El dorea sa apara in poza (platisem aparitia lui cu tigarile oferite), iar noi eram dispusi de imortalizarea unor amintiri inedite.
Nu cred ca exista criterii axiologice ce pot fi mulate in judecarea celor doua lumi. Nu e nici una mai buna decat celalalta. Sunt doar doua lumi ce coabiteaza cultural dincolo de timp. Dincolo de timp, pentru ca ciobanul nu era contemporan cu noi, la fel cum noi nu eram contemporani cu el.  Nu suntem contemporani cu noi insine, apoi cu un cioban intalnit  (intamplator?) pe drum. De fapt, si dragostea mi se pare a fi incercarea asimptotica de-a deveni contemporan cu Celalalt, tentativa de-a dansa pe acelasi ritm cu cineva in aceasta stratificare afectiva care este lumea in care traim.
De asemenea, aceasta poza simbolizeaza deschiderea si disponibilitatea culturala de care dau dovada niste bloggeri si depune marturie despre dinamismul social de care suntem cuprinsi. Daca diferentele culturale ar totusi atat de mari, e posibil ca intorcandu-se acasa, ciobanul sa povesteasca cum a facut poze cu niste animale de la gradina zoologica?

P.S.: Poza a fost facuta de Diana

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Ciobanul Blogoree

  1. neststalker

    aaa…. da. frumos zis… da. sunt doar doua lumi si nu stiu daca e una mai “buna” decat cealalta. sunt doar altfel. si poate ca sunt puncte de vedere in care se arata superioritatea uneia sau alteia. sau poate ca daca numeri punctele astea de vedere lumea in care traiesti tu sa adune mai multe bile albe. dar asta deja suna a analiza… munca, frate. tot mai bine e sa pazesti niste oi proaste care “se tine” de turma lor.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *