Cel mai ciudat vis al lui Adrian Ciubotaru

0 Flares 0 Flares ×

Acesta este un post istoric şi fără precedent. Mi s-a întâmplat un lucru uimitor, dragă Mădălina. Mă adresez ţie pentru că încă te blestem pentru întrebarea pe care mi-ai pus-o acum câteva zile. Te blestem pentru că am avut cel mai ciudat vis, iar protagonista lui este Andreea Bălan.
Pentru că nu eu am ales visul, ci el m-a ales pe mine şi pentru că n-a ţinut cont deloc de anvergura mea intelectuală, am să-l împărtaşesc aici cu tot riscul unui penibil dezastruos pentru campania de imagine în care mă aflu de când m-am născut.

Scena I: Între blocuri, pe iarbă mă joc cu mingea cu Andreea Bălan. Aflu că e o fostă vecină din copilărie şi că e pasionată de fotbal. Pasăm mingea, glumim, râdem, ne simţim bine, începe să-mi placă de ea. La un moment dat îmi zice:
– Ştii, lumea crede că vedetele pop sunt inabordabile, însă nu e asa. Eu sunt foarte naturală, îmi place să mă simt bine.
Zic şi eu ceva, simt unde bate, mă simt atras de ea, la un moment dat ne trezim îmbrăţişaţi şi deja ştiu ce urmează.

Scena II: Nimerim într-o universitate, trecem prin aule şi holuri imense şi ajungem într-o sală de conferinţe. Mă uit în jur curios, o aulă mare, cu tablouri de lemn cu personalităţi, mobilier futurist. O îmbinare între clasic şi modern îmi zic. Andreea este îmbrăcată în pantaloni negri şi cămasă albă. Începem să ne sărutăm, face referire la o discuţie anterioară despre sex şi apoi o văd urcându-se pe o masă.

Se aşează în genunchi pe masă, îşi descheie câţiva nasturi de la cămaşă şi deja intuiesc ce doreste să facă.  Mă apropii sau mă trage, îmi deschei cureaua sau mi-o descheie ea, nu e sigur. Cert este că urmează un sex oral pe cinste.

Totul însă durează câteva minute, undeva pe unul din holurile din jurul sălii de conferinţe se aud paşi. Mă opresc, Andreea este dezamăgită, mă îndrept către una din uşi să verific dacă poate fi încuiată şi tocmai atunci intră un profesor la vreo 40 de ani.

Îmbrăcat la cămaşă cu ecuson, cu o geanta neagră, intră, se uită în spatele meu, înţelege situaţia, îmi zâmbeşte amabil şi-mi face semn că el doar va tranzita sala de conferinţe (ceea ce şi face într-un final). Deşi totul a durat câteva zeci de secunde, toată scena mi s-a părut că durează o veşnicie.

Revin către Andreea, însă iar aud zgomote. Pe uşa pe unde a dispărut profesorul, apar trei persoane. Un chinez, o femeie şi un cauzacian. Înteleg că vor să ia liftul, observ uşa unui lift la mijlocul sălii si, deşi le fac semn să plece şi să caute un alt lift, totuşi rămân să aştepte liftul ăsta.

Totul s-a petrecut într-un mod civilizat. Au observat situaţia erotică între mine şi Andreea (ea era tot pe masă, aşteptându-mă), au zâmbit, au chemat liftul şi-au plecat.
Eu deja mă enervasem şi i-am spus Andreei să schimbăm locul. Să luăm liftul, să-l blocăm între etaje şi să ne-o tragem în el. Nu vrea, insistă să rămânem acolo, mă trage iar înspre ea şi când să se întample iar fericirea mea, pe uşa apare vară-mea.

Deja nu mai pot de draci. Ştiam că vară-mea n-o suportă pe Andreea Bălan (vară-mea e o tipă inteligentă, a terminat jurnalismul, iar acum lucrează într-o firmă de PR) şi deja anticipam reacţia ei. Mă ia deoparte şi îmi bate obrazul:
– Cu asta ai ajuns să ţi-o tragi!?

În fine, vară-mea venise acolo să-mi ceară nu ştiu ce favor, îi spun că nu pot s-o ajut acum, sunt ocupat etc., însă nu înţelege:
– Tu totdeauna ţi-ai vazut de ale tale şi când îţi cer şi eu ajutorul, mă laşi baltă…

Mă simt aiurea, ştiu că vară-mea are dreptate, mă uit către Andreea (care stătea lasciv întinsă pe masă), o văd cât de plină de dorinţă e şi mă întreb dacă doar mie mi se pot întâmpla faze din astea. Să fiu întrerupt de la un sex pe cinste, să se întâmple tot felul de evenimente absurde care să mă împiedice să mă simt bine, tocmai când o vedetă pop…

Atât de revoltat mă simţeam pe de o parte, atât de jenat pe de cealaltă parte, ştiam că vară-mea are dreptate şi ştiam că într-un final va trebui s-o ajut şi s-o las pe Andreea acolo, încât mă trezesc.

M-am trezit cu sentimentul că cineva m-a lovit în moalele capului. N-am nici o treabă cu Andreea Bălan, nu mi se pare o tipă sexy, nu mă uit la tv şi astfel am fost scutit de apariţiile şi videoclipurile ei şi n-am mai avut de mult vise cu teme erotice.

Psihanalizându-mă puţin, mi-am adus aminte că citisem o ştire în care ea declara că îi place mult sexul, însă Am trecut peste o asemenea ştire cum trec pe lângă multe ştiri pe care le citesc accidental. Cui nu-i place sexul?
Aşadar, nu îmi explic cum o ştire neutră a putut să se topească în subconştient şi, prin nişte legi misterioare ale minţii, să se manifeste într-un asemenea vis, am nevoie de câteva opinii de specialist în acest caz.

Cu privire la protagonista, acest vis mi-a lăsat impresia că Andreea Bălan este o tipă ok şi simpatică şi sper ca staff-ul ei să nu se simtă insultat de acest articol, căci toată situaţia este ciudată şi pentru mine. E ca şi cum Stephen Hawking ar visa-o pe una din fetele de la Cheeky Girls.

Este stupefiant.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

31 thoughts on “Cel mai ciudat vis al lui Adrian Ciubotaru

 1. mihai

  Am impresia ca blonda usuratica si/sau nu prea sclpitoare e o tema recurenta la barbatii cerebrali ;)) .. o fi niste instincte reprimate. Intr-o perioada la mine aparea recurent Jessica Simpson :)).

  Anywayz, frustrant vis 😀

  Reply
 2. fcb

  toata cheia visului e vara-ta. scena I n-are nici o relevanta in afara de introducere. interesante sunt cele trei personaje 😀 iar comparatia cu hawking/cicigirls e cam trasa de par 😀 (nu-i frumos sa le jignesti pe cicigirls)

  Reply
 3. Adrian Ciubotaru Post author

  mihai, e posibil, însă în acest caz nu e nimic recurent şi sper să nu devină:)

  fcb, vară-mea simbolizează ceva?
  N-am intenţionat să insult Cheeky Girls, ci doar să dau un exemplu de lumi diferite.

  Reply
 4. Gabi

  O sa scriu ceva ce poate sigur stii.

  Visul este expresia unei realitati sufletesti diferita de cea externa;la baza lui stau pulsiunile, complexele si arhetipurile inconstientului.

  In vis se pot forma imagini noi din elemente disparate, dar oferite de experienta noastra anterioara;
  in vis poate sa apara “deplasarea” care consta in transferul unei incarcaturi afective a unui obiect (subiect) catre altul de substitutie (Andreea Balan :D).

  Dar, orice vis are si un rol compensator pentru ca
  reprezinta “calea regala” de sublimare a pulsiunilor refulate ale inconstientului si prin care situatii conflictuale sunt rezolvate intr-o maniera deturnata.

  Visul e benefic pentru ca ofera trairea plenara, libera a universului afectiv uman, iar pentru cineva care nu viseaza(ca traire onirica) viata afectiva are mult de suferit.

  Din cele scrise mai sus vei extrage ceea ce stii despre propriile pulsiuni (fortele aflate in spatele tensiunilor generatoare de nevoi ale sinelui), fiindca “actorii” din visul tau au cea mai mica relevanta, importanta fiind emotia scenariului.

  Reply
 5. Gabi

  E clar ca ai fost stimulat inainte de declansarea visului si ca ai si o reprezentare in subconstient a interdictiei sau dezaprobarii (tabloul oferit de spectatorii inoportuni si verisoara)

  Reply
 6. vorbaretu'

  Adi: ia aminte la ce ti-a scris Gabi, are perfecta dreptate;
  altfel, m-am distrat teribil citind si nu ma pot abtine sa te-ntreb: “s-a finalizat domnule visul ala?”; nu o sa te intreb insa ce-ai facut cand te-ai trezit…

  Reply
 7. Adrian Ciubotaru Post author

  Gabi, dincolo de rolul compensator (de care nu sunt întotdeauna convins), mai există alte mesaje în acest vis? E doar o reorganizare a unor pulsiuni disparate sau există un tipar a cărui descrifrare îmi va folosi?

  Interesantă ideea interdicţiei/dezaprobării, am să mă gândesc.

  vorbaretu’, după ce m-am trezit, mi-am notat visul.

  vară dragă, blogul meu nu constituie instrument matrimonial pentru neamuri:)

  Reply
 8. mangaloy

  moi am visat, cred que de craciunul trecut, că jucam şah cu Pepe, carele m-a şi bătut până la urmă. nu mi.a plăcut abolutamente de loc visul aista.

  Reply
 9. tuvia

  andreea balan :)) bine ca nu era si junele keo vis ca atunci chiar ca era fucked up.De mult, am visat ca Andrei Gheorghe imbracat in costum de piele roz ma servea, era ospatar.Dar cum n’am avut bani sa platesc consumatia, m’a dus in spate in bucatarie si mi’a facut..felul 🙂

  bine, parca e mai bine AG decat Balan..or not?

  Reply
 10. Aletheia

  Visul tau imi aminteste de un vis mai vechi de-al meu, cu Liiceanu, in care ii ceream un autograf intr-un aeroport… well…

  Reply
 11. Gabi

  Adi, cum spuneam,
  nu exista nici inceput nici sfarsit in povestea asta si nici mesaje explicite fiindca travaliul oniric consta in transformarile continutului latent in continut manifest. Acest lucru se face printr-o elaborare inconstienta a gandirii preconstiente.
  Si cu asta cred ca am sintetizat destul.

  Da, visul este benefic fiindca incearca satisfacerea unei pulsiuni sau lichidarea unui conflict, inlaturarea unei indoilei, noi realizari, etc.
  Daca vorbim de conflicte, dorinte, tendinte refulate, stari complexuale, atunci trebuie sa vedem dincolo de mesajul erotic al visului; sa primivim si spre viata sociala si spre ambient, fara sa complicam prea mult importanta unui vis pasager.

  Visul tau poate ca a “refacut” o situatie dezagreabila sau o experienta esuata, aducand astfel o “reparatie”.

  Sau poate ca visul tau este expresia unei situatii conflictuale legate de imposiblitatea de a te manifesta liber, sau genul de conflicte nerezolvate.

  Sau poate ca visul tau este contrar modului tau de a gandi si de a actiona in plan moral si este legat de situatii conflictuale care genereaza complexe (complexe de inferioritate sau culpabilitate)

  Cin estie ?

  Dar toate visele au rolul de a satisface Eul individual si de a descarca inconstientul de tensiunea acumulata.
  Amen! 🙂

  Trebuia sa scriu un post pe tema asta 😉
  Si…nu mai despica firul crapat in 4 🙂
  Dar, eu o sa-ti mai scriu cum pot si stiu fiindca am senzatia ca nu te-am lamurit 🙂

  Asaaaa… deci, doar visele care se repeta aproape obsesiv sunt foarte important de analizat.

  Reply
 12. Gabi

  Si ca tot m-ai provocat, hai sa-ti zic ce cred 🙂
  doresti pe cineva sau ceva la care inca nu ai acces.
  Bafta maxima si sa ma chemi la “botez” 🙂

  Reply
 13. Tudor Mateescu

  sa-mi dau si eu cu parerea.

  as zice ca inconstient crezi activitatea intelectuala reprezinta un obstacol fata de alte activitati: fizice eventual

  si poate oameni din jurul tau iti ocupa timpul, reprezentand un obstacol prin simpla prezenta, credinte emise etc

  Reply
 14. Reborn

  Foarte frumoasa prezentare Gabi, si interesant asternuta in cuvinte si te rog daca nu e prea mult sa imi zici si mie daca ceea ce ai scris se regaseste in aceeasi forma intr-un text stiintific, sau e creatia ta.
  Scuze Adrian, cat despre visul tau, pornind de la ceea ce ti-a zis Gabi, trebuie sa identifici afectele resimtite in vis cu orice similaritate din viata de zi cu zi – atentie la capcanele mecanismelor de aparare. Din punctaul asta de vedere nu sunt de acord cu ultima afirmatie a lui Gabi:
  “Asaaaa… deci, doar visele care se repeta aproape obsesiv sunt foarte important de analizat.”
  Intradevar inconstientul se descarca de tensiunea acumulata, dar asta nu rezolva si sursa tensiunii, ca dovada si faptul ca il discutam noi acum.

  Reply
 15. Gabi

  Reborn, multumesc

  ai fost atent si nu prea. Am spus “foarte important” si am facut asta cu gandul la psihopatologie, ori aici nu e cazul.In plus, am tot aratat importanta viselor asa cum am stiut si invatat eu. Am un maldar de carti pe noptiera fiindca am nevoie tot timpul sa ma informez in domeniu.
  Adrian nu cauta rezolvarea sursei de tensiune, cel putin nu asta reiesea din textul lui.
  Nu crezi ca pentru a vorbi pe larg si “ca la carte” despre acest subiect ne-ar trebui un spatiu privat ? Fiindca altfel, dam curs unor discutii fara sfarsit.

  Stii cum e? Daca aduci argumente corecte esti suspectat de plagiat; daca in schimb tratezi povestea la misto, inseamna ca stii, dar nu vrei sa spui la nimeni 😛
  N-o sa regasesti ceea ce am scris eu in aceeasi forma intr-un text stiintific; de unde ti-a venit ideea asta ? Din faptul ca am respectat notiunile definindu-le corect ? Sau pentru ca suna prea frumos pentru un “scriitor” de blog ?

  Reply
 16. Reborn

  Imi cer scuze Gabi, dar nu te-am acuzat de plagiat, numai ca mi-a placut exprimarea ca fiind un punct de vedere f. bine elaborat si exprimat, intr-adevar pentru un blog.
  Cat despre faptul daca visul tine de psihopatologie sau nu este interesant de observat trecerea lui in forma bruta in constient si tensiunea pe care o genereaza la randul lui.In principiu cand o tensiune inconstienta este eliberata prin intermediul oniricului, inseaman ca nu a gasit alte cai de eliberare.
  Acum depinde si de perspectiva terapeutica din care este privit.

  Reply
 17. Gabi

  Reborn, e okay 🙂

  E foarte frumos sa arati omului de langa tine ca usa aceea din zidul imaginar are o clanta; ramanand sa hotarasca singur daca este destul de motivat s-o foloseasca sau nu.

  Reply
 18. vorbaretu'

  reborn: gabi a inteles foarte bine mesajul… 🙂
  si o curiozitate personala: chiar ai dubii in privinta celor asternute de gabi, referitor la mecanismele de aparare?? sau o provoci nitel? 🙂

  Reply
 19. Gabi

  🙂 Mercic Vorbaretu, draguta ca de obicei.

  Si ca s-o da in gluma, stii…vorba aia…daca iti doresti o masina (spre ex.) fara de care nu-ti poti asigura venitul, degeaba faci sex in fiecare seara 🙂

  Reply
 20. äpfel und biskuits

  foarte din cer si nori este abordata teoria “psiho-patologiei” – si punctele cheie in interpretarea “visului” . mai degraba desfasurarea simplului produs imaginar . se mai numeste – fix simplist – rezultatul unui contingent inca in faza neconsumata de testosteron . nimic de-a face cu nuantzarile psiho-stiintifice . dar este amuzant efectul asupra psihicului “interlocuitorului” si emotiile care au fost prin acest mijloc non-comunicativ – declansate !

  Reply
 21. Gabi

  Biskuit,
  Visul este sanatos, insa delirul este patologic fiindca are la origine alterarea apartului logic al gandirii.
  Nu vreau sa pun monopol pe niciun fel de discutie, dar eu te invit sa gandim 🙂

  Reply
 22. äpfel und biskuits

  oh, imi cer respectuos scuze . eu credeam ca in centru patologiei sta cercetarea simptomatica si derivarea acestora (simptomelor) in stadiu maladiv .
  pe parcusul unui vis presupun ca nu poti fi logic . iar cad visezi erotic cu ochii larg deschisi nu poti trece drept tzacanit din punct de vedere patologic.

  p.s. multumesc pentru invitatia ta – pe care o primesc/accept cu foarte mare placere . am sa gandesc inainte sa scriu o singura silaba .

  sper sa nu te ofenseze prea tare raspunsul meu care se doreste a fi sfios .

  o seara frumoasa cu vise placute 🙂 si da … de ce nu chiar erotice 🙂

  Reply
 23. Gabi

  🙂 Biskuit

  Semnificatia si interpretarea viselor incearca sa descompuna sursa tensiunii, devenid astfel utila in rezolvarea problemelor conflictuale (psihanaliza). Nu a vorbit nimeni aici de bolnavi sau tzacaniti. Astfel, continutul manifest al visului apare ca un limbaj purtator de sens.Analiza viselor este incontestabil calea de acces cea mai directa pentru investigarea inconstientului si a continutului conflictual al acestuia.

  Cand visezi cu ochii larg deschisi esti in stare de veghe si asta presupune ca te lasi in mod voluntar cuprins de senzatii; deci nu-ti fa probleme 🙂

  Nu se ofenseaza nimeni. Insa ironia e uneori o ura usoara indreptata contra unor oameni pe care ii iei in serios, iar alteori oxigenul omului de spirit. 🙂
  Iti urez si tie nopti pline de vise 🙂

  Reply
 24. b0gdan

  Mie cel mai mult mi-a placat auto-flatarea de la sfarsit, ridicarea in slavi fara sa para sa fie asa…

  Ceva in genul: “Newton a murit, Einstein a murit, si nici eu nu ma simt prea bine”.

  Evident, un pic mai subtil.

  Reply
 25. jez

  eu cred ca e vorba doar de asocierea subconstienta cu o femeie celebra, puternica dar supusa,sexy- nu neaparat Balan, dar asta a cazut in carti 😉

  Reply
 26. gabi

  “E doar o reorganizare a unor pulsiuni disparate sau există un tipar a cărui descrifrare îmi va folosi?”

  Da Adi, visele pot constituie o “harta” emotionala.
  Spuneam de visele care se repeta si am in vedere faptul ca pot exprima trairi intense (uneori drame). A incerca sa gasesti mesajul visului inseamna a accesa cu mai mare usurinta conflictul/(pulsiunea); a sta de vorba cu ele “barbateste”.
  Nu m-am gandit la reorganizarea pulsiunilor disparate. Gandeste-te ca visul dureaza cateva zeci de secunde, maxim minute.

  Mi se intampla sa ma visez in locul copilariei mele, mergand pe o strada anume, dar mereu pe aceeasi strada. Era drumul intre casa si prietena mea cea mai buna.
  E nevoia mea de a ma simti iubita, care uneori ma atentioneaza. Iar acest gen de vis ma relaxeaza ca un dus scotian 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *