Câteva semne bune

0 Flares 0 Flares ×


Am văzut zilele acestea trei proiecte care, deși diferite,  par ieșite din aceeași stare de spirit. Se referă la România, la relația românilor cu alții și cu ei înșiși și, mai mult decât atât, este vorba despre normalizarea

Unul este sunteuropean.ro și își propune să strângă motive și argumente pornind de la întrebarea Ce te face să te simți european în România?

Al doilea proiect – inițiat de ROM – pare mai puțin consistent decât primul, însă dacă te gândești bine, este destul de catchy ideea. Este vorba de romaniisuntdestepti.ro și își propune la prima vedere să schimbe acele rezultate și sugestii negative care apar atunci când tastezi pe Google românii sunt.

Spun la prima vedere pentru că, după cum am văzut aici, ideea poate fi dusă mai departe și poate căpăta o oarecare consistență.

A treia idee vine de la Gerovital și se numește Hai să aducem România acasă!, iar spotul – care este emoționant – poți să-l vezi mai jos:

Spun că toate aceste idei și proiecte sunt semne bune pentru că toate trei invită la o normalizare a relației cu noi înșine ca popor, relație pe care de cele mai multe ori ne-o asumăm extrem de conflictual și cu capsa pusă. Această normalizare – din perspectiva proprie – ar trebuie să însemne ideea banală că nu suntem nici mai răi, nici mai buni decât alţii, însă avem ceva care este numai al nostru.

Care este acel ceva este o întrebare la care fiecare avem propriile îndoieli şi răspunsuri.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *