2 thoughts on “ANONIMUL cu final neașteptat

 1. Rudolph Aspirant

  WOW ! Dl. acela in varsta e dl. Rebengiuc ?

  Daca e dansul, uite-l intr-un film bulgaresc din 1967, jucand, alaturi de actrita Nevena Kokanova, rolul unui soldat britanic luat prizonier:

  http://www.youtube.com/watch?v=h2B8dbfcces

  Noroc cu filmul asta ca am mai citit si eu ceva despre Bulgaria, ca habar nu aveam nimic in afara de Nisipurile de Aur !

  http://en.wikipedia.org/wiki/Military_history_of_Bulgaria_during_World_War_II

  http://fr.wikipedia.org/wiki/Histoire_militaire_de_la_Bulgarie_pendant_la_Seconde_Guerre_mondiale

  Mie mi-e lene sa compar ce zic aia in engleza si ce zic aia in franceza. (Ca am mai avut surprize din astea pe wikipedia !). Comparati-le voi si anuntati-ma si pe mine daca gasiti vreo discrepanta semnificativa intre cele 2 versiuni.

  Intre timp, daca a venit vorba despre Bulgaria, am gasit recent pe YouTube un inceput de dezbatere al lui Tzvetan Todorov, istoric si filozof de origine bulgara devenit cetatean francez, la care eu am fost atent din cand in cand de-a lungul anilor, re. “laicitate si xenofobie” in Franta. Pacat ca nu am gasit intreaga dezbatere. Mie personal mi se pare ca francezii i-au acordat mai putina atentie d-lui Todorov decat americanii, de-a lungul timpului, dar asta este poate o parere subiectiva, si are mai mult de a face cu ce gasesc eu pe net, si orice ai zice punctele de vedere SUA sunt mult mai bine reprezentate pe net decat punctele de vedere ale Republicii Franceze.

  http://www.youtube.com/watch?v=2RIAhATw1Uk

  Reply
 2. Pingback: Ce nu înţelege Piticigratis | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published.