“Vorbește românește”

8 Flares 8 Flares ×

Acest articol are trei caracteristici: este plătit, este scurt și este primul – dintr-o serie de trei articole – care face la trimitere la campania online DERO “Vorbește românește”.

Vorbeste-romaneste

“Vorbeste românește” este o campanie care se derulează pe pagina de Facebook DERO (cu o comunitate de 80.000 de fani) unde – prin intermediul unei aplicații – se testează cunoștințele de limba română și se premiază zilnic câștigătorii.

Practic, în cadrul aplicației jocului se derulează un mesaj în care trebuie să identifici rapid englezismele și, dacă obții punctaj maxim, poți căștiga zilnic prin tragere la sorți o ie tradițională.

Acest demers online face parte dintr-o campanie națională “Spală românește” (1 octombrie – 30 noiembrie) care – citez – “își propune să readucă în prim-plan spiritul și tradițiile romanești într-o manieră inedită.”

Următorul articol din această campanie este programat pe 12 noiembrie și în cadrul căruia voi discuta despre presiunea pe care o suportă limba română (la nivel local sau nu, dacă e bine sau e rău) de pe urma englezismelor.

DERO este liderul în volum al pieței detergenților de rufe din România, o marcă românească modernă, cu o tradiție de peste 40 de ani. Lansat pe piața din România în 1966 ca produs al fabricii de detergenți din Ploiești, DERO – acum parte a Grupului Unilever – a ajuns în timp să fie marca sinonimă cu “detergentul”.

8 Flares Twitter 1 Facebook 7 8 Flares ×

3 thoughts on ““Vorbește românește”

 1. Sonia

  Adrian, imi place cum asezi de ceva timp in tablou articolele platite. Direct, sincer, fara inflorituri.
  Spun asta din prisma unui cititor al blogului tau dar si a altor bloguri din RO.

  Era un slogan intr-o campanie, care cred ca se poate aplica si in cadrul blogosferei – “Romania poate creste prin bun simt si responsabilitate”. As adauga eu – si prin creare de valoare.
  Lucruri pe care tu ai invatat deja sa le aplici. Sa le aplici in continuare!

  Toate cele bune,

  Sonia

  Reply
 2. Pingback: Problema englezismelor de toate zilele | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *