Vine un moment când o femeie ar trebui să…

0 Flares 0 Flares ×

A interacționa cu o femeie este un exercițiu hermeneutic care nu se termină niciodată. Plin de curiozitate și intrigat, am lansat provocarea din titlu pe contul meu de Facebook. Răspunsurile au fost pe măsura provocării, cu atât mai mult cu cât au venit din partea unor femei.

Prin urmare, vine un moment când o femeie ar trebui să:
– să facă ce simte, fără să se mai gândească la nimeni și nimic
– fie singură
– se reInventeze
– să se arunce înainte cu ochii închiși și cu inima deschisă
– nu mai demonstreze nimănui nimic, căci știe foarte bine cine e, ce vrea, ce poate, care-i e locul
– meargă mai departe de una singură
– să fie ea, sinceră, indiferent de gura lumii și stereotipurile societății

Citește toate răspunsurile – unele savuroase, altele mai haioase – aici.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “Vine un moment când o femeie ar trebui să…

 1. Rudolph Aspirant

  Eu, neavand cont de Facebook, nu pot citi comentariile. (In general nu cred ca e bine sa te izolezi in grupuri din astea restranse de tip Facebook daca ai ceva de comentat si crezi ca ar putea fi folositor educativ pt. publicul mai larg. Plus ca nu sunt folositoare decat la alimentarea propriului narcisism. Eu din asta am destul si fara Facebook. Mai am eu si alte motive mai simple de ce nu am cont de Facebook, cel principal fiind lenea, dar alea nu sunt asa de interesante.)

  Dar mie femeile nu mi se par de loc ca facand parte dintr-o alta specie sau vorbind un altfel de limba. Vorbesc aceeasi limba ca si barbatii, insa o vorbesc mai bine. Sunt mult mai fluente, au un vocabular mult mai larg, si sunt si inclinate sa folosesca limbajul pt. a rezolva potentiale conflicte.

  Eu cred ca Noam Chomsky, (pe care o sa ma duc in curand la Oslo ca sa-l vad cum arata din punct de vedere sanatate si ce mai are dansul de indicat intelectualilor de “stanga” majoritari norvegieni, dar mai ales ca sa vad care e reactia post 22 iulie a acelor intelectuali la ce are de zis Chomsky…desi, in mod realist, totusi cred ca este inca prea devreme pt. Q&A interesante din public, mai ales la Oslo, si cred ca publicul va fi destul de politicos-apatic), deci cred ca Noam Chomsky de aia s-a si apucat de studiat lingvistica de la bun inceput…ca sa o poata impresiona mai bine pe sotia dansului, Carol (cu care a avut de altfel o casnicie solida care a tinut 59 de ani pana cand a murit dansa de cancer in 2008), care PRECIS ca era mult mai simpatica si mult mai realista decat dansul !

  http://en.wikipedia.org/wiki/Carol_Chomsky

  Daca postul tau avea ca scop incurajarea curajului discursului public politic de tip feminist decent si democratic in Romania, eu nu pot decat sa te sustin in aceasta initiativa. Folosesc acest prilej si pt. a face o sugestie d-lui Traian Basescu sa ia in consideratie serioasa numirea d-nei Elena Udrea pe post de ambasador la Washington, D.C. (Sunt EXTRAORDINAR de SERIOS.)

  Daca postul tau avea drept scop doar asa o incercare de seductie simpla de tip intalnire initiala Gurov-Sergeyevna (in “D-na cu catelul”, de A. Chehov, 1899), pot sa iti reamintesc ca nu este cazul sa te chinuiesti chiar in halul asta, ca vine ea, daca e pregatita din punct de vedere biologic, si singura la tine, dupa cum ne invata G. Flaubert, in D-na Bovary (1856), reconfirmat si de L. Tolstoy de mai multe ori, (in “Razboi si pace”, 1869, si in “Ana Karenina”, intre 1873-1877).

  http://en.wikipedia.org/wiki/Checkhov

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gustave_Flaubert

  http://en.wikipedia.org/wiki/Leo_Tolstoy

  P.S. Reamintesc persoanelor gay, atat de sex masculin cat si feminin, ca romanul “Razboi si pace” face parte din lecturile obligatorii pt. scoala de vara pt. viitori angajati MAE, iar persoanelor transgender viitori functionari de stat le recomand “Cheri” de Colette (1920), desi nu este lectura obligatorie, ci doar pt. cursurile de perfectionare.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Colette

  http://en.wikipedia.org/wiki/Carol_Chomsky

  Reply
 2. Rudolph Aspirant

  P.P.S. SORRY pt. ca a aparut link la Carol Chomsky, din greseala, si sub P.S.-ul destinat persoanelor gay si transgender. Nu doresc sa se interpreteze in nici un fel ca acel P.S. ar avea cumva vreo legatura cu viata dansei sau cu activitatile sotului ei.

  Reply
 3. delma

  sa fie singura
  sa fie singura
  sa fie singura
  sa fie singura
  sa fie singura

  concluzia asta o trag eu din ce ai citat aici pe blog

  Reply
 4. Rudolph Aspirant

  @delma: voiai sa zici “singura” fara caciulita pe “a”, adica “unica”, sau CU caciulita pe “a”, adica “asa de capul ei”, si daca era ultima, de care tip sa fie, asa in mod ideal-dezirabil (pt. societate desigur), de tip mama singura independenta financiar, sau de tip calugarita catolica cu studii superioare ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *