Sufletul pe care reușim să îl așezăm în mijlocul privirii noastre

0 Flares 0 Flares ×

Multe lucruri bune sau rele ni se întâmplă în funcție de împrietenirea noastră cu timpul. În funcție de asumarea unor ritmuri, unele lucruri ni se întâmplă, iar altele ne ocolesc.

De exemplu, gândește-te când ai fost ultima dată grăbit și încearcă să-ți amintești ce ai văzut în jurul tău atunci când alergai în spațiul unei urgențe sau al unei întârzieri. Vei observa că atunci când te grăbești, privirea ți se îngustează și foarte puține lucruri rămân în amintirea ochilor tăi. Este ca un imens proces de selecție.

Atunci când suntem panicați devenim foarte selectivi, spectrul privirii se îngustează și ajungem să fim focusați doar pe motivul panicii. Când ne grăbim, când suntem panicați, când avem emoții, vedem foarte puține lucruri în jurul nostru și, mai mult decât atât, timpul ajunge să curgă altfel.

Timpul se scurge cu o viteză sau cu o alta, în funcție de cum alegem să privim. Când te gândești la acest lucru, realizezi că realitatea este extrem de fluidă dacă o putem filtra prin propria privire și dacă îi putem regla viteza cu care se strecoară în sufletul nostru.

Lumea ți se așează în jur în funcție de ce semnale reușești să transmiți. Dacă transmiți frică, motivul fricii îți vă ieși în față. De ce ți-e frică nu scapi, spune vorba. Dacă așezi încredere, vei găsi motive de a-ti consolida această încredere. Dacă așezi vise și idealuri la picioarele tale, vei observa cum spațiul din jur se va ordona în funcție de aceste proiecții.

Nu de puține ori am impresia că evenimentele care apar în viața mea sunt deja preselectate de starea mea de spirit. Cum și cum fericirea nu depinde de realitate, ci de regulile pe care mi le asum, de proiecțiile pe care îmi fac curaj să le risc. Lumea se împrietenește repede cu sufletul pe care reușim să îl așezăm în mijlocul privirii noastre.

Am fost inspirat de rândurile de mai sus urmărind interviul de mai jos și lăsând ca cele 7 minute să se scurgă prin gândurile și amintirile proprii:

Interviul face parte dintr-o serie de momente însuflețite de Silva Dark.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

2 thoughts on “Sufletul pe care reușim să îl așezăm în mijlocul privirii noastre

 1. Rudolph Aspirant

  Domnule, daca asa de deprimante sunt in continuare toate interviurile de la TVR, nu ma mai mir ca Ghinea, directorul CRPE, scrie ce scrie despre dezamagirile personale re. partidele politice din Romania. Zau asa. Voi chiar va uitati la TVR in mod regulat ?

  (Eu nu sunt plecat din Romania decat de 10 luni, dar la TVR nu ma mai uit in mod regulat de vreo 10 ani si mai bine ca efectiv nu zice absolut nimic interesant si/sau educativ. Ma mai uitam in 2010 la un serial turcesc, ceva cu o poveste de familie, ala mi-a placut.)

  Eu personal in momentul de fata pt. stiri recomand Al-Jazeera, pt. entertainment si chestiuni strict despre America Latina-CNN, iar pt. analiza- BBC. Re. site-uri de ziare, in ultima vreme am observat ca presa din Australia este mult mai odihnitoare si nestresanta decat astea Europeene, iar cea din SUA ramane mereu interesant de urmarit pt. dezvoltarea vocabularului.

  Nu am absolut nimic impotriva actritei din clipul de mai sus, este desigur foarte draguta, mi se pare ca are ochii expresivi. Din pacate, interviul mi s-a parut atat de monoton si de plicticos, incat efectiv stateam si ma uitam la clip, iar mintea imi zbura in alta parte, incat nu am reusit efectiv sa inteleg sau sa retin nimic din ce a fost acea actrita intrebata si care o fi fost opinia ei. Nu pot decat sa dau vina pe interview-ator, dar si pe ala de pune muzica aia somnolenta in fundal

  Reply
 2. Rudolph Aspirant

  P.S. Nu am reusit sa inteleg daca interviul respectiv a aparut sau nu pe vreun canal de televiziune in limba romana sau doar pe YouTube. Daca am zis din greseala ca a aparut la TVR, si nu a fost asa, imi cer scuze fata de cei care programeaza chestii care apar pe TVR.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *