Lecturi Urbane: Way to go, man!

4 Flares 4 Flares ×

8fc069aea733b81564af7e760e1faa4c
Ieri, la Lecturi Urbane, aveam în mână un roman de John Updike în engleză – carte donată de @British – şi am nimerit în mijlocul unui grup de turişti care tocmai coborâseră din autocar. Am oferit cartea unuia dintre ei şi am fost refuzat, însă un altul s-a apropiat şi m-a întrebat despre ce-i vorba.

I-am pus că încurajăm lectura, i-am arătat oamenii care citeau pe trepte şi i-am oferit cartea. Totul a ţinut mai puţin de un minut, s-a uitat în jur, a luat cartea şi mi s-a imprimat pe retină imaginea sa cu degetul mare ridicat, spunându-mi:
“Way to go, man!”

Tot ieri – au fost destui turişti prin zonă – cineva întrebase cum se spune Lecturi Urbane în engleză, iar acum i-aș spune că am aflat: Lecturi Urbane is the way to go și, vorba Ilenei, se poate caracteriza drept legendary.

9232b3519eda0779ec5b4ee959a3029e 1d425e806ad7d4d466ffb8b466623a0e e9f81e0a1555d3f7730494066e144a49

E greu de descris ce poți simți când vezi aproape 200 de oameni (să menţionez şi acea familie care si-a adus copilul să participe la Lecturi Urbane) citind și oferind cărți în Piata Universității spre surpriza trecătorilor și a turiștilor, iar eu nu pot să fiu decât recunoscător că sunt contemporan cu un proiect de implicare socială care inspiră asemenea atitudini şi stări de spirit.

via Dan Dumitrescu

Galerie foto: Stelian Pavalache
Pentru alte reacţii la cald, urmăreşte #lecturiurbane sau grupul Lecturi Urbane pe Facebook.

4 Flares Twitter 0 Facebook 4 4 Flares ×

26 thoughts on “Lecturi Urbane: Way to go, man!

 1. A.Dragos

  Din fotografii si filmulete se pare ca a fost foarte misto ! 🙂 Felicitari Adriane incaodata pentru organizare si pentru initierea si mentinerea acestui proiect de succes !

  Reply
 2. Nona

  exagerezi putin cand spui ca esti mandru ca esti contemporan cu ceva ce tu ai generat… hai lasa modestia falsa. proiectul e tare. place tuturor. e util. e bun. si a strans oameni frumosi care il perpetueaza. dar e totusi initiat de tine.

  felicitari oricum!

  Reply
 3. Pingback: la noi cand veniti? « notele lui Vulupe

 4. Pingback: Câteva sugestii pentru Lecturi Urbane | Titus Blog

 5. Pingback: Orașul a citit în Piaţa Universităţii | Oraşul citeşte

 6. Pingback: Suflete vii

 7. Ceochy

  Excelenta ideea! Si faptul ca ai reusit sa o si pui in practica, sa creezi deja un trend. Ai entuziasmul atat de necesar pentru a putea duce la indeplinire ceea ce iti propui si de a-i influenta masele de oameni.
  Si eu care ajunsesem sa cred, pana de ceva vreme, ca generatia de acum nu mai are scapare si ca ponderea oamenilor dezinteresati de cultura e dramatic de mare. 🙂

  Reply
 8. profa

  Adriane,
  Proiectul tau prinde viata si la Satu Mare. In 20 mai facem primul pas. Ne-am bucura sa ne fii alaturi. E o invitatie foarte serioasa! Ce zici?

  Reply
 9. Pingback: Galerie foto de la patrulaterul de fotbal dintre bloggeri, jandarmi, ziaristi si artisti « Vlad Dulea

 10. Pingback: Mândru că sunt blogger (varianta fotbalistică) » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

 11. Pingback: Jandarmii au fost niște finuți, bloggerii – învingători morali «

 12. Pingback: Bloggerii…presa online « eclaudiu

 13. Pingback: Echipa Bloggerilor « Cezar Vasile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *