În atenția cititorilor blogului meu

0 Flares 0 Flares ×

La o ediție de Online PR Boot Camp de astă toamnă, în timp ce mă prezentam celor din sală, mi-a venit ideea de a face un catalog de întâmpinare atât pentru pentru cititori, cât şi pentru companii și agenții. Profilul meu de blogger este în mod evident public, dar acesta este o carte de vizită schematică care cuprinde doar câteva coordonate.

Ce înțeleg printr-un catalog de întâmpinare ar fi un inventar al preferințelor mele, ce îmi place și ce nu îmi place, și o descriere succintă a mizelor pe care mi le asum ca blogger.

Îmi place să călătoresc. De fapt, cui nu-i plac călătoriile? În ultimele luni, am stat mai mult pe drumuri, atât prin țară, cât și prin Europa și n-am găsit niciun motiv să mă plâng. Oboseala, hotelurile, starea drumurilor sau cheltuielile, toate acestea devin secundare dacă le pui în balanța aventurilor trăite și a amintirilor dobândite.

Îmi place să testez mașini. E mult spus “să testez mașini”. Sunt începătorul perfect în acest domeniu, nu am nicio miză în direcția jurnalismului auto, însă mașinile constituie un capitol descoperit recent care îmi place la nebunie. Îmi aduc aminte anul trecut, prin noiembrie, când am descoperit Focusul Ecoboost, cât de încântat eram. Nu reușeam să termin lista cu locurile de vizitat și a traseelor de încercat. Când, mai târziu, în primăvară, am mers în Italia cu același model, știam că reușita călătoriei mele avea să fie și meritul mașinii.

Este o experiență bună să încerci mai multe mașini cel puțin din simbioza care se creează între șofer și modelul disponibil. Întâlnirea dintre personalitatea șoferului și cea a mașinii este o experiență pe care nu o poți trăi din poveștile altora.

Îmi plac prilejurile de dezvoltare personală. Sună pompos și stângaci, dar sunt foarte înclinat spre tot ce înseamnă învățare și acumulare de amintiri bune. Aceste prilejuri le poți afla atât sărind cu parașuta, cât și vizitând un Centru Social. Participând la Siemens Race sau învâțând despre măsurile de prim ajutor. Mergând la Festivalul ANONIMUL sau fiind speaker la un eveniment de profil.

E un capitol eterogen și poate vag pentru unii, dar una dintre mizele acestui blog este propria dezvoltare personală. Nu vreau să treacă anii, iar blogul să fie doar un prilej de a-mi deferla propria inteligență sau a face un ban în plus. Nu vorbim de un blog de nișă sau unul cultural. Am pur și simplu un blog personal care îmi poartă numele și care constituie – cel puţin pentru publicul larg – reflectarea cea mai directă a ceea ce sunt și a ceea ce devin.

Gândul călătoriilor m-a făcut să-mi cumpăr un aparat foto care m-a adus, fără voia mea, în zona celor pasionați de fotografie. Este un domeniu unde nu am mari pretenții, însă mi-a oferit destule ocazii de a descoperi lucruri şi poveşti noi. Când ai aparatul la tine, devii mult mai atent în jur, cel puțin pentru a surprinde o expresie sau pentru a descoperi un cadru bun. Chiar și atunci când oprești mașina pe dreapta doar pentru o singură poză.

Deși o folosesc în mod curent, nu sunt pasionat de tehnologie. Laptopuri, telefoane și alte gadgeturi sunt simple instrumente cu care îmi fac treaba. Nu caut noutățile, nu aștept lansările și nu mă interesează comparațiile. La acest capitol, îmi găsesc repede zona de confort și rămân acolo.

Acestea ar fi câteva lucruri din acel catalog de întâmpinare despre care vorbeam la începutul acestui articol.

Am devenit din ce în ce mai zgârcit cu propriul timp și din ce în ce mai leneş în a merge la tot felul de evenimente. Rezumând punctele de mai sus, sper că se înțeleg mai bine atât preocupăriile la momentul actual, cât și criteriile după care îmi fac programul.

Pentru mine, a arăta ce îmi place și ce nu îmi place (dincolo de simplificarea comunicării mele cu diverse entități) are miza comodă de a cartografia, într-un moment oarecare, ceea ce sunt și ceea ce devin. Peste un an, voi scrie altfel acest articol. Voi șterge unele lucruri și voi adăuga altele, mă vor încânta și mă vor supăra alte lucruri. Ce totuşi va rămâne va fi aceeași constantă: încercarea de a da dreptate la ceea ce am mai bun în mine.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

2 thoughts on “În atenția cititorilor blogului meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *