Fereste-te de serpi!

0 Flares 0 Flares ×

  Daca adormi in camp exista o probabilitate destul de mare ca un sarpe sa-ti intre in gura intredeschisa si sa te trezesti cu el in stomac. Teoretic cica nu face nimic, nu musca pe acolo, insa te invinetesti si ti se face un rau teribil. Singura solutie eficienta este metoda ceaunului cu lapte. Te agati cu picioarele de o bara si stai in cap, jos asezi un ceaun cu lapte fierbinte si stai si astepti. Sarpele simte mirosul de lapte cald si va iesi singur, il vei vedea cum va cadea in ceaunul din fata ta.
  Primul sarpe ce l-am omorat era lung de aproape un metru si destul de subtire. I-am aruncat o bolovan in cap si apoi l-am ars in benzina in curtea bunicilor. Bunicul era superstitios si mi-a spus ca daca am omorat in sarpe mi s-au iertat nu stiu cate pacate, iar daca tot l-am omorat, trebuie sa-l si ard. In timp ce ardea sarpele se chircea in foc, iar din el ieseau cate doua oase albe pe care bunicul le interpreta drept “coarne”.
 Am vazut serpi de alun (maro deschis), de padure (verde, maro), de casa (gri deschis), am vazut serpi negri de apa (un var era sa puna mana pe el, uite un bat) si-am observat ca sunt mai fricosi ca noi, oamenii. Am vazut naparci de gunoi (galbene si negre), serpi mici si spurcati pe care un amic era sa puna de asemenea mana, uite un cerc in iarba). Vipere n-am vazut decat una singura ce era moarta. O prinsese un baietan la cosit si-o taiase-n coasa.
  Bunica mi-a povestit ca odata cand a mers cu femeile la cules coarne a intalnit pe carare un ditamai sarpele, s-a urcat cu picioarele pe el, la coada si la cap si-a strigat la celelalte femei sa-i dea un bat sa-i zdrobeasca capul. Femeile sparioase au aruncat galetile si-au fugit fiecare unde a vazut cu ochii.
  Stiam ca fiecare casa are un sarpe al locului (ca un spirit proteguitor pe care eu mi-l imaginam agresiv. Si uneori noaptea visam ca sarpele casei roade podeaua si intra in camera se urca-n pat si-mi intra in gura. Am visat de mult ori orase pline de serpi mari ce te fugareau pe strazi si ma gandesc uneori si acum de ce conotatia ciudata a cuvantului sarpe este resimtita si-n celelalte limbi (serpent, snake etc).

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Fereste-te de serpi!

 1. Jen

  pot sa te rog si eu ceva? offtopic. pune cate un rand liber intre paragrafele alea! asa, pentru astia ca mine… pe bune ca vreau sa citesc da’ ma ia cu dureri de cap cand vad asa un bloc de text.

  Reply
 2. Dana00

  “Şerpii boa îşi înghit prada întreagă, fără să o mestece. Apoi nu se mai pot mişca şi dorm timp de şase luni cît durează digestia.” (Micul Print)

  Reply
 3. sidryane

  Mie mi-e asa frica de serpi :-s … si am vazut destui pe balta la tara – bleah… mersi de sfat, sper sa nu fie cazul sa-l aplic dar te rog sa scrii si posturi despre pisoi pufosi, asa pentru copiii mici si speriosi ca mine:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *