Experiența unui cinematograf total

5 Flares 5 Flares ×

După ce am anunțat pe blog lansarea Grand Cinema Digiplex, mai mare complex cinematografic din România, știind că urma să testez totul în săptămâna următoare, mă temeam totuși să nu fiu dezamăgit cum se întâmplă deseori când un lucru îți este prezentat în tușe hiperbolice. În plus, cum povestisem, destule experiențe neplăcute îmi recomandau să fiu reținut.

Cele mai mari ecrane din România, cel mai avansat sistem audio, scaune reglabile și săli cu canapele din piele sau spații pentru conferințe și expoziții, toate acestea sunau prea bine să fie adevărate. Dincolo de toate detaliile tehnice, m-a interesat cel mai mult experiența personală la fața locului. Știi cum e, te poți simți bine și într-o mașină ieftină, însă dacă prinzi un detaliu neinspirat și o plimbare cu o limuzină pare banală.

Înainte de film, la turul întregului complex, mă simțeam de parcă m-aș fi plimbat printr-un orășel acoperit. Grand Cinema Digiplex ți se pare imens ca niciun alt cinema. Cunoști acea senzație când ieși de la film prin alt loc decât pe unde ai intrat și nu știi unde te afli? Ei bine, în acest caz, rătăcirea și uimirea este de zece ori amplificată.

Mai mult, imensitatea o simți și în sala de cinema în fața unui ecran cu o diagonală de aproape 30 de metri și cu locuri pentru picioare de poți parca o mașină acolo. Un punct în plus pentru intimitate! Cine nu e sătul să stea ca o sardină într-o sală de cinema?

Mi-a plăcut de asemenea posibilitatea de alegere a modului cum dorești să vezi filmul: într-o sală mare cu scaune din piele sau, mai intim, într-o sală mai mică cu canapele?

La Grand Cinema Digiplex, înțelegi spre ce se îndreaptă cinematograful viitorului: a vedea un film fără să simți nicio ruptură între simțurile tale și condițiile tehnice oferite, a te simți într-o altă lume de când întri în cinema până când ieși și, nu în cele din urmă, a trăi o experiență pe care celelalte modalități de a petrece timpul liber nu ți-o oferă.

PS: Poza este o privire aruncată într-o mic muzeu al cinematografiei pe care nu ai cum să în ratezi, dacă faci o plimbare până la Grand Cinema Digiplex.

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 5 Flares ×

4 thoughts on “Experiența unui cinematograf total

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *