Cum îţi dai seama că eşti pasionat de ceea ce faci?

0 Flares 0 Flares ×


Acum ceva vreme, când am fost la Monday’s, cineva a întrebat cum îți dai seama că ești pasionat de un lucru. Printre alte motive, răspunsul a fost simplu: când faci ceea ce faci şi atunci când nu eşti plătit, îţi dai seama că pui pasiune, realizezi că eşti fidel ţie însuţi.

M-am gândit în primul rând la mine, la proiectele mele şi la blogul meu. Îmi place să scriu și îmi place să mă implic. Am blogul de mai bine de 5 ani și-mi place la nebunie blogging-ul. Dacă pe parcurs am început să câștig și bani din blogging, a fost cu atât mai bine, însă aș scrie (și scriu!) și atunci când nu sunt plătit.

Mă regăsesc în ce a scris Alex, nu simt nevoia să mă deconectez pentru că îmi place ceea ce fac și nu simt povara conectării. Dacă ar fi să aleg între vacanțe și provocări, aleg din start provocările. Ele mă fac să mă simt viu, ele mă fac să evoluez.

Banii sunt buni și sunt cu atât mai buni atunci când vin în mijlocul unei pasiuni, atunci când îi primești făcând ceea ce-ți place. Este unul dintre acele teste autentice ale pasiunii tale: indiferent dacă câștigi sau nu bani, tu îţi urmezi propria pasiune.

Banii te strică atunci când ești plătit pentru ceea ce nu-ți place să faci, atunci când ești constrâns să te schimbi pentru a-i câștiga. Atunci când pui suflet în ceea ce faci, devine un lucru firesc să câștigi bani din pasiunile tale. Ai senzația că ești recompensat doar pentru că ești tu însuți şi îţi urmezi propriile vise, iar această recompensă face toată relaxarea din lume.

Când sunt milioane de oameni care nu trăiesc din pasiunile lor, nu poţi decât să te simţi norocos şi recunoscător pentru şansa de a face ceea ce–ţi place şi a câştiga bani din asta.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

6 thoughts on “Cum îţi dai seama că eşti pasionat de ceea ce faci?

 1. Castelana

  Nu pot decât să te felicit pentru ce simți. Este o realizare. O pasiune este ceva ce te reprezinta. Iar faptul că vezi cum efortul tău este apreciat, nu poate decât să te ducă puțin mai aproape de sentimentul de împlinire. 🙂

  Reply
 2. Marcu Paula

  Ai mare dreptate.Pasiunea nu face decat sa iti usureze munca si sa ti-o faca mai placuta atunci cand pui suflet si dedicatie in ceea ce faci.Mi-a dor de o asemenea experienta.:)

  Reply
 3. maka

  Poate ar trebui sa marchezi care posturi sunt platite, sa stim cum citim…
  Da macar 5 exemple de postari pentru care ai fost platit sa scrii, sa ne facem o idee cum arata un posta platit – si daca postari din astea mai merita citite. 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *