Unde e povestea?

0 Flares 0 Flares ×
“Sunt într-o singuratate auto-impusă, un proces introspectiv de deconstrucţie, lucrez la arhitectura mea interioară”.
Mi-a spus un vechi amic acum câteva zile şi mi-am amintit de senzaţia de năpârlire.

Din campania electorală din această primăvară mi-a rămas în minte o singură frază spusă de Sorin Oprescu imediat după câştigarea Primariei Bucureştiului:
“Am înaintat pe un drum lipsit de certitudini”.

Acest lucru mi se pare că ilustrează cel mai bine curajul uman: a înainta pe un drum lipsit de certitudini.
Acesta este pariul suprem (think Pascal). Nu ai nevoie de certitudini pentru a merge mai departe, nu ai nevoie de confirmări pentru a înainta.
Pur şi simplu, drumul este creat de paşii pe care îi facem, iar povestea drumului nu este destinaţia, ci însuşi sunetul paşilor tăi.

Ideea mea este că, atunci când înaintezi fără certitudini, contribui cel mai mult dincolo de persoana ta. Contribui la ceva dincolo de persoana ta, dincolo de interesele tale imediate. Iar acest lucru este cel mai important dintre toate nevoile umane. Dincolo de dragoste, dincolo de securitate se afla dorinţa de a schimba viaţa celorlalţi în bine.

Supriza cea mai frumoasă a acestui scenariu este ca poţi ajuta chiar şi atunci când nu te poţi ajuta pe tine însuţi. Nu este nevoie să fii cel mai bun, cel mai cult, cel mai citit pentru a simţi că poţi contribui cu ceva. Specificul tău se poate manifesta în lume, poţi inspira oameni, poţi simţi că îţi aduci contribuţia la viaţa celorlalţi chiar şi atunci când nu eşti cel mai bun, chiar şi atunci când eşti la începutul drumului tău.

Viciile tale, ignoranţa ta, carenţele tale sunt toţi atâţia factori care te fac ceea ce eşti, care îţi prezintă culoarea ta proprie, amprenta pe care o poţi prezenta lumii.
Povestea vieţii noastre este povestea curajului de a face acele lucruri incomplete, slab executate şi neinspirat lansate.  La final, nu vom regreta că am făcut un lucru prost, ci vom regreta că nu l-am făcut deloc. Nu vom regreta lipsa noastră de putere, ci vom vedea că însăşi vulnerabilitatea noastră ne-a făcut puternici.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

6 thoughts on “Unde e povestea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *