The Secret Life of the Dog

8 Flares 8 Flares ×

S-a făcut un experiment pentru a testa științific dacă, prietenii oamenilor, câinii pot citi emoțiile umane. În cazul exprimării prin mimică a oricărei emoţii, există o diferenţă, o asimetrie, între partea dreaptă şi cea stângă a chipului uman. Noi, oamenii, în mod inconștient, pentru a descrifra emotiile, privim uşor spre partea stângă a chipului celuilalt.

Provocarea a fost de a afla dacă și câinii se folosesc de același truc în citirea emoțiilor umane. Experimentul s-a făcut cu mai mulți câini cărora li s-au rulat pe un ecran mai multe poze: oameni, obiecte și animale. Doar în cazul oamenilor, câinii își modificau privirea, privind mai ales partea stângă a chipului uman.

Concluziile experimentului au confirmat ceea ce mulţi dintre noi ştim deja: câinii înțeleg ceea ce simți.

De asemenea, dacă vrei să afli cum este mai inteligent un câine decât un cimpanzeu, cum se pot domestici animalele, ce se întâmplă dacă crești un pui de lup şi care este istoria interacțiunilor între om şi câine, te invit să priveşti un documentar – făcut de profesioniştii de la BBC – care pe mine m-a emoţionat şi m-a fascinant deopotrivă:

Pentru a privi întreg documentarul, e făcut un întreg playlist, intră aici.

8 Flares Twitter 0 Facebook 8 8 Flares ×

1 thought on “The Secret Life of the Dog

  1. albinuta veninoasa

    Numai cei care au crescut un caine stiu ceea ce inseamna PRIETENIE ADEVARATA. Este alaturi de tine la bine si la greu. Tin minte ziua cand am fost dezamagit la ce nivel a ajuns mafia si hotiile in tara asta, la ceea ce te invata in scolile militare si ceea ce se intampla in realitate, iar cand a sosit timpul pt plimbarea zilnica cu Roxi (ciobanesc alsacian cu dog german), nu avea chef de alergare si se freca de picioarele mele. Ii aruncam bete pt a alerga, dar insista sa ma implic sufleteste, am observat ceea ce vrea doar dupa 15 minute si am simtit un nod in gat, care il simt intodeauna cand vb despre acest moment.
    Nu suntem destul de destepti pt a intelege multe animale, nu numai cainii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *