Suntem niste zmei

0 Flares 0 Flares ×

In sinea noastra.

Acum multi ani pe vremea aceasta, ne mascam si ieseam prin oras. Ne plimbam pe trotuar, urlam, speriam lumea, pipaiam fetele si mergeam pe rude sa-i uram. Eram caraghiosi. Un ciorap gaurit pe cap, un morcov in slipul tras peste pantaloni, unul taraia pe jos o papupa sau un manunchi de conserve, iar altul cazuse intr-un canal si se julise tot. Eram mai “obraznici” atunci decat fusesem in tot anul.

De obicei, Anul Nou este o treapta emotionala prin care ne reconstruim ludic. Daca ne luam prea in serios in aceasta perioada si ne facem tot felul de planuri pentru anul care va veni, vom observa ca e suficient un ianuarie plictisitor pentru a uita toate deciziile optimiste de la inceputul anului.

Nu deciziile raman si conteaza, ci starea de spirit. A decide in urma unui act de vointa inseamna a crea o mica bula pe suprafata lucioasa si subtire a constiintei. Nu poti decide sa zambesti mai des. Zambetele ce vin din urma unor decizii constiente le simtim imediat ca fiind neinspirate. Cele care au in spate o stare de spirit transfigureaza prezenta noastra in mijlocul celorlalti, sunt resimtite in mod natural si constituie un liant solid.

Azi, 31 decembrie 2007, lui Andrei Rosca i-au zambit trei persoane pe strada. Mai multe decat in tot anul.
Sa sarbatorim chestiile care ar trebui sa le resimtim normale?

Astfel, ideea ar fi sa nu decideti nimic acum, sa nu va scremeti. Pur si simplu… lasati sa fie. Nu incercati sa fiti mai buni, nu va sunati prietenii pe care i-ati ignorat tot anul, nu va imbratisati vecinii pe care oricum nu dati doi bani in restul timpului. Nu ratati posibilitatea unui timp frumos inauntru fortandu-va aura spre ceilalti, altfel va exista mereu o zi de luni in care ne vom decide sa ne schimbam viata.

Suntem niste zmei. Nu trebuie sa vrem sa fim, ci doar sa ne lasam sa fie.

Cam atat pentru azi. Va multumesc acum si va voi multumi si anul viitor:)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

6 thoughts on “Suntem niste zmei

 1. Irina

  sa nu ucidem totusi si ultima farama de straduinta de a fi mai buni…esti ceea ce crezi ca esti si e bine sa crezi ca esti mai bun ca sa poti sa fii 🙂

  Sa ai un an 2008 deosebit de bun!

  Pupici

  Reply
 2. jez

  era vorba de a FI pur si simplu, fara a face un efort si a fixa un deadline sau un plan de atac.
  azi chiar am fost ironizata ca nu catadicsesc de sarbatori sa trimit sms mass si/sau personalizate si ca nu dau telefoane pentru a socializa.
  daca sunt total antisociala in timpul anului nu vad de ce acum ar trebui sa fiu altfel, daca nu am vorbit cu o persoana tot anul, nu vad de ce taman acum sa sparg gheata usor crapata cu o urare de..mai bine, evident. iar cei carora le-am fost alaturi din toate punctele de vedere vor sti cu siguranta ca un gand bun se indreapta catre ei, asa cum si eu stiu ca si ei se gandesc la mine cu drag.
  nu e vorba de a te cenzura, ci de a nu fi mai altfel decat esti de obicei, printr-o sfortare si prin ceva nenatural. pentru a fi mai buni nu trebuie sa asteptam sfarsitul de an, asa cum pentru a ne lasa de fumat nu trebuie sa asteptam 1 ianuarie 😉

  suntem ceea ce suntem, si suntem minunati prin natura, nu trebuie decat sa cultivam asta in continuare

  cheers!

  Reply
 3. Cipi

  Corect !!! “suntem ceea ce suntem, si suntem minunati prin natura, nu trebuie decat sa cultivam asta in continuare”

  Un Calduros La Multi Ani !!

  Reply
 4. asd2

  sa nu ucidem totusi si ultima farama de straduinta de a fi mai buni…esti ceea ce crezi ca esti si e bine sa crezi ca esti mai bun ca sa poti sa fii =))

  Sa ai un an 2008 deosebit de bun!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *