Social Media at its best

7 Flares 7 Flares ×

Multe celebrități s-au prins deja de poantă: își pot transmite mesajele – cu ajutorul Social Media – fără intermedierea ziarelor și a posturilor de televiziune. Politicieni, artiști și actori, toți sunt foarte activi să își poarte bătăliile pe Facebook, twitter sau pe blogurile proprii.

Mulți s-au plâns în nenumărate cazuri de știri false, informații luate din context sau pur și simplu lipsa dreptului la replică și, prin urmare, era firesc să se folosească de mediul online pentru a-și spune versiunea lor de poveste.

Am două exemple mai jos în care doi artiști folosesc Social Media – de ce să sune prin redacții sau să intre în direct la vreo emisiune de scandal? – pentru a-și transmite punctul de vedere și pentru a corecta o percepție greșită.

1. Amanda Palmer este o artistă – soția lui Neil Gaiman, pentru cei pasionați de anecdote – căreia ziarul Daily Mail i-a trântit un articol de toată frumusețea în urma unui concert.
Artista s-a considerat nedreptățită și a reacționat într-un… mare stil:

2. Al doilea exemplu vine de la noi și nu implică media clasică. Cornel Ilie postează o Scrisoare ca-ntre colegi unde oferă contraexemplul Deliei, iar artista a reacționat prompt și la subiect:

Pentru mai multe detalii despre acest al doilea exemplu, vezi articolul documentat al lui Vlad Dulea.

În afară de Social Media at its best, ce ar mai fi de pus? 

7 Flares Twitter 1 Facebook 6 7 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published.