Sentiment de globalizare

0 Flares 0 Flares ×

Nişte muncitori chinezi în metroul bucureştean discutând într-o engleză stricată cu doi tigănaşi despre tatuajul cu litere chinezeşti al unuia dintre ei.
Am avut un sentiment de mândrie să observ că ţiganii vorbeau mai bine engleza.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

10 thoughts on “Sentiment de globalizare

 1. jez

  (insa) si eu am un sentiment de admiratie pentru chinezii care rup romana bine. nu stiu in cati zece ani as prinde si eu un pic de chineza 🙂 (mai usoara pare japoneza)

  Reply
 2. Alex Ciobanu

  Tiganii, acest popor cu spirit nomad, au tot colindat plaiurile lumii, cu diferite scopuri (majoritatea fiind mai “neortodoxe” ca sa zic asa), astfel au fost fortati de imprejurimi sa isi insuseasca o engleza desavarsita:)))

  Reply
 3. Tony

  @Jez – Abia in clasa a 8-a un copil ajunge sa citeasca si sa scrie cursiv in chineza. Mai usor este surdo-muta decat japoneza 🙂

  Ghicitoare – Ieri in Iasi, concurs de cantat, 7 concurenti – 1 populara – 1 cantec scolaresc – 4 manele – 1 hip-pop (care a renuntat) Cine a castigat ?:)

  Reply
 4. jez

  Tony, da. Depinde insa mult si de aptitudinile subiectului, de timp, concentrare si vointa 😉 De exemplu pentru limbajul semnelor, oricat timp/vointa/concentrare as investi, tot degeaba, ca nu am aptitudini si nici nu ma fascineaza subiectul. eh, dar cu japoneza ar fi altfel 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *