Pașaportul Verde – proiect educațional Tășuleasa Social

1 Flares 1 Flares ×


Dacă în fiecare județ ar exista o Țară Tășuleasa, sunt convins că mulți oameni ar fi mai bucuroși că trăiesc pe aceste meleaguri. Tășuleasa este o organizație cu un spirit aparte insuflat de Alin Uhlmann-Ușeriu, un loc afectiv unde se schimbă mentalități, unde am cunoscut oameni minunați și de unde – astă toamnă – m-am întors în București cu destulă energie civică.

Scriu acestea pentru că pe 15 martie asociaţia Tăşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România au lansat proiectul educaţional Paşaportul verde, susţinut de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Parcul Naţional Călimani. Acesta se va încheia în data de 30 iunie, când, în Dorna Candrenilor, judeţul Suceava, elevii de la liceul din localitate vor amenaja un Centru de educaţie pentru voluntari şi un traseu turistic până la Rezervaţia 12 Apostoli.

Pe 30 iunie va avea loc în Dorna Candrenilor inaugurarea unui Centru de educaţie pentru voluntari, amenajat într-un spaţiu pus la dispoziţie de Coca-Cola HBC România.
În perioada 28-29 iunie tinerii de la liceul din localitate vor arăta ce au învăţat în timpul programului de training – unde au discutat despre turismul responsabil şi despre importanţa protejării mediului. Ei vor amenaja Centrul de educaţie în care vizitatorii vor găsi pliante, vor putea vedea câteva fotografii realizate de Cosmin Bumbuţ la Rezervaţia Geologică 12 Apostoli şi vor primi informaţii despre obiectivele turistice din zonă.
Ghizii locali vor fi chiar elevii care au participat la programul de training.

De asemenea, tinerii vor amenaja un traseu turistic până la Rezervaţia 12 Apostoli şi vor fi ghizi pentru primul grup de turişti care vor fi prezenţi la Dorna Candrenilor, în data de 30 iunie: scriitorul maghiar de origine română Attila Bartis, jurnalistul Eugen Istodor, caricaturistul Ion Barbu, realizatorul TV Cătălin Ştefănescu.

Mă onorează invitația de participare la un eveniment cu rol de semn bun – unde voi merge împreună cu colega de lecturi, Andreea Burlacu – și mă bucură revederea cu oamenii puși pe fapte mari cunoscuți prima dată când am fost la Tășuleasa.

Până să revin cu noi povești, vă las în compania a două povești deja înfăptuite:
90% dintre localnicii din Poiana Negri isi colecteaza gunoaiele selectiv

Tasuleasa Social ofera Pasaportul Verde localnicilor din Dorna-Candrenilor

Tășuleasa Social: Facebook | Twitter

Foto: Cosmin Bumbuț

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 Flares ×

3 thoughts on “Pașaportul Verde – proiect educațional Tășuleasa Social

  1. Marian VULPE

    Fain ca se intampla si ca energia asta se pastreaza in timp. Anul trecut te-ai intors foarte vesel si optimist de acolo – sper ca si de data asta sa fie la fel 😉

    Reply
  2. Pingback: Tășuleasa: Să punem fapte unde am pus vorbe | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *