O leapşă lirică de la Dan Voiculescu

0 Flares 0 Flares ×

Am primit acum câteva zile o leapşă de la Dan Voiculescu şi primul gând referitor “la cele mai bune condeie din online-ul românesc” m-a trimis către Darius Groza, Chinezu şi Sana Nicolau. Au vervă (deşi Darius duce lipsă de bătălii) şi un stil recognoscibil chiar dacă nu şi-ar semna textele.
În aceeaşi enumerare i-aş mai trece pe Dono (stil + conţinut), Zoso (lipsă condei + uneori conţinut) şi Bad Pitzi. Pe Dono şi pe Bad Pitzi iî citesc arareori – citesc mai puţine bloguri decât mi-aş dori, însă ştiu că au un stil definit şi oferă conţinut “original”.

Mai sunt destui care scriu bine şi creează conţinut, însă-mi acord dreptul de a fi expeditiv cel puţin de data aceasta.

N-am înţeles de ce leapşa a fost numită lirică – probabil pentru a sublinia faptul că uneori condeiul nu presupune şi creare de conţinut, însă m-am bucurat de acest prilej pentru că mi-a scos în cale o mai veche cunoştinţă.

O citeam pe Gabriela Savitsky, ne-am salutat din ochi după o conferinţă în Club A, însă articolul meu virulent şi reacţiile ei au pus capăt frecventării noastre. Zilele trecute totuşi m-am simţit flatat să citesc reacţia ei la leapşa Mogulului şi ţin pe această cale să-i mulţumesc.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

8 thoughts on “O leapşă lirică de la Dan Voiculescu

 1. Gabriela Savitsky

  Adrian,

  în primul rând, îţi mulţumesc pentru gestul elegant de a răspunde.
  Indiferent de diferenţele de opinii, cred că este corect să ne respectăm şi să ne recunoaştem valoarea. Şi, negreşit, eşti unul dintre cei mai talentaţi bloggeri pe care i-am citit. Dacă nu chiar cel mai talentat. Aceasta este opinia mea.
  Sper să fiu printre contemporani când îţi vei schimba optica referitor la Ion Iliescu. 🙂
  Unde sunt textele de pe adrian.filozofie?

  Reply
 2. Pingback: Adrian Ciubotaru exagereaza. Dar ce imi place :) « Chinezu

 3. florin

  Eu nu inteleg cum poti dialoga cu o persoana precum G. Savitsky care are tupeul de a apara scheletul fosilizat al criminalului Iliescu. Asemenea creaturi ar trebui strivite sub dispretul nostru, fara nici o tentativa de a-i intelege sau a discuta cu ele.

  Reply
 4. Gabriela Savitsky

  Florin,

  Fraza pe care o comiți este perfect valabilă și pentru tine.
  Da, ai o înnăscută disponibilitate pentru dialogul civilizat.
  Dacă ai să-mi comunici ceva, poți intra pe blogul personal, nu e cazul pentru un tânăr curajos ca tine să umble prin târg răcnind ”ajutor”.
  Nu cred că asemenea declarații de adeziune îi sporesc aura gazdei noastre.

  Reply
 5. florin

  @Gabriela
  Ai scris 4 fraze care nu spun nimic; eu sunt mai succint: cine il apara pe un criminal ca Iliescu este fie obtuz, fie platit sa o faca.

  Reply
 6. Gabriela Savitsky

  Florin,

  Acum putem discuta. Nu, nu sunt plătită pentru a spune că Ion Iliescu este singurul politician veritabil din peisajul românesc. Nu spun că e geniu, nu spun că e perfect.
  L-am criticat pe Ion Iliescu pe vremea când lucram în presă și era ca și tine un tânăr care credea că datoria unui tânăr este aceea de a sfida și desființa valorile propuse de societate și, în principal, idolii celor mulți.
  Am trecut prin multă suferință ca să ajung să pot discerne corect. Aș dori să fii ferit de experiențele pe care le poate trăi un contestatar. Depinde foarte mult de tine. Ion Iliescu nu este criminal. Și nu spun asta de la înălțimea vârstei mele care sigur este dublă și nici a faptului că sunt de partea lui. Ce spui tu este absurd. Armata și trupele speciale n-ar fi ascultat în acele momente ordinele unui ”emanat” al mulțimii de revoluționari. Să știi că unii chiar au murit de-adevăratelea pentru ca noi astăzi să ne jignim pe bloguri. N-au murit expres pentru asta ci pentru Libertate. Libertate care nu înseamnă să spui tot ce-ți trece prin cap sau ți se pare că ”dă bine” ci înseamnă și responsabilitate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *