O dimineaţă de zile mari

0 Flares 0 Flares ×

M-am trezit cu noaptea în cap pentru a mă ocupa personal de scrierea acestui articol.
– Ai făcut tu asta pentru noi?
– Da, am facut eu asta pentru voi.

Pentru cei care mă citiţi dimineaţa la cafea. Acasă. La birou. Pe banii firmei. Pe timpul dumneavoastră. Ridicaţi mâinile în aer şi ţipaţi!
Contribui cu seninătate la pagubele de miliarde de dolari pe care companiile din toată lumea le suportă din cauza angajaţilor ce îşi folosesc timpul şi internetul la birou în interes personal. Citind bloguri, comentând pe forumuri, rasfoind articole scandal.

M-am trezit cu noaptea în cap pentru a medita asupra unor informatii care, domnelor si domnilor m-au bulversat:
– deşi aproape toate băncile sunt dotate cu camere de supraveghere, 76% din jefuitorii de bănci nu se deghizează
– 86% dintre aceştia nu studiază în avans banca pe care urmează s-o jefuiască
– iar 95% intră într-o bancă cu gândul s-o jefuiască fără să aibă asupra lor saci, sacoşe, orice fel de recipiente pentru eventualele pachete cu bani.

Astfel, e nevoie de câteva minime informaţii şi coordonate pentru a putea jefui o bancă. Liceul terminat, bacalaureat cu note de trecere.

Undeva în State un tip care cultiva marijuana în grădină primeşte un telefon de la poliţie în care i se spune că cineva l-a dat de gol, însă dacă se prezintă la secţie cu toată marfa, nu i se va aduce nici o acuzaţie. Tipul ezită, se gândeşte, rade toată gradina, iar a doua zi se prezintă la secţie regulamentar cu sacii îndesaţi cu marijuana. Mare a fost mirarea poliţistilor când s-au trezit cu el, însă şi mai mare a fost mirarea tipului când s-a trezit săltat fără menajamente. Mai târziu… s-a aflat că telefonul respectiv a fost doar o glumă.

Pare de necrezut, dar asemenea oameni sunt printre noi. Ne servesc la restaurante, ne acordă prioritate, ne plătesc salariile. Ne sunt şefi, colegi de muncă, rude.

Într-o discuţie studentească (cu băieţi si fete) despre sexul oral care s-a prelungit adolescentin de mult, unul din tipi dorind să pună punct vorbăriei, o întreabă pe tipa cu gura cea mai mare (adică cea mai implicată retoric în discuţie):
– Dar tu măcar ştii să o sugi, de tot te agiţi atâta?
– Eu ştiu, dar TU ŞTII?
– Au trecut mulţi ani de atunci, ne povesteşte tipul implicat, însă nici acum n-am găsit o replică la acel răspuns.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

4 thoughts on “O dimineaţă de zile mari

 1. gygyk

  2.d`asta suntem platiti , sa ne pierdem timpul…
  3.nu aveam de gand sa sparg o banca, da` la cat de ..bogat is, as face`o…
  4. pacat ca in vara a fost seceta, mi s`a uscat toata recolta…
  5 .prietenul tau poate sa o faca…s`ar putea sa`i placa…si , ar avea si o replica …pe masura…

  Reply
 2. amina_amelia

  Multumim ca te-ai gandit la noi. Si noi ne gandim sa lasam un mesaj. Oare ce sa invatam din postul tau? Ca nu suntem calculati, ca ne miscam adeseori fara sa avem un plan, ca lasam totul la voia intamplarii si nu ne iasa …ca pulsam uneori fara sa gandim ca nu putem, ca nu e pentru noi, ca nu a fost sa fie! Nice thought! Deci morala: intindeti-va cat va tine plapuma si nu mai mult ca s-ar putea sa va fie frig!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *