Odată ce-ai început să le ai, nu te mai poți ascunde de visele tale

0 Flares 0 Flares ×

Realitatea este fluidă și se mulează foarte bine pe ceea ce îmi doresc. Se mulează foarte bine pe traseul meu destinal (ce lecții trebuie să învăț, ce frici trebuie să depășesc, ce angoase trebuie să înfrunt sau ce posibilități trebuie să-mi desfășor). În funcție de așteptările mele și de semnalele pe care le arunc în jurul meu, anumite lucruri încep să mi se întâmple, iar alte lucruri încep să nu mi se mai întâmple.

Nu există – cum spun multe retorici motivaționale – o relație de cauzalitate între ceea ce-mi doresc și ceea ce mi se întămplă, însă cu siguranță există o relație între ceea ce simt și ceea ce permit să mi se întâmple.


Multe lucruri mi se întâmplă pe baza proiecțiilor și în urma semnalelor pe care le transmit în jurul meu. Multe oportunități, multe persoane intră în viața mea pe ușa deschisă de stările mele de spirit, pe măsura așteptărilor și potriva idealurilor mele.

Există un proces de aliniere a evenimentelor în jurul nostru în funcție de ceea ce simțim și mai ales în funcție de ceea ce transmitem (prin vorbe, stări, acțiuni). Dacă voi fi preponderent-optimist timp de două săptâmâni, anumiți oameni se vor alinia în jurul meu. Dacă voi fi preponderent-pesimist, cu totul alți oameni vor începe să mă frecventeze.

Dacă proiectezi dorința de-a juca fotbal în jurul tău, ți se va întâmpla să ai ocazia să joci fotbal. Dacă proiectezi încredere, vei primi încredere. Dacă proiectezi idei bune, vei primi idei bune.
Câmpul social din jurul nostru este foarte receptiv la ceea ce noi proiectăm, iar acestă stare de fapt lucrează spre avantajul sau spre dezavantajul nostru.

Astfel, provocarea ar fi nu este doar să experimentezi o stare de spirit, ci să încerci s-o proiectezi în jurul tău. Nu este suficient să ai un vis, trebuie să-l proiectezi în jurul tău pentru a crea condițiile îndeplinirii lui.
Visele trebuie să fie ofensive, doar astfel ajung să se împlinească. Iar visele cu adevărat ofensive (acelea care se vor împlini) sunt acelea care îî implică și pe ceilalți, nu numai pe tine.

O dată ce-ai început să le ai, nu te mai poți ascunde de visele tale. Vei fi îndemnat prin toate canalele să lupti pentru pentru împlinirea lor.

Este nevoie să comunicăm în permanență ceea ce ne place, ceea ce visăm să facem sau ce speranțe avem pentru ca universul social din jurul nostru să știe cum să ne acceseze, să știe de unde să ne ia. Dacă proiectezi nevoia de cărți, ți se vor întâmpla cărți!

Degeaba visăm, dacă nu îndrăznim să împărtășim visul celorlalți. Degeaba știm ceeea ce ne place, dacă nu îndrăznim să proiectam ceea ce ne place în jurul nostru. Mediul în care ne mișcam zilnic trebuie să vibreze de visul nostru.

Majoritatea oamenilor nu-și comunică visele pentru că în ele au pus tot sufletul lor și se simt vulnerabili împărtășindu-l, însă starea de fapt este alta: atunci când ești în visul tău ești mai puternic decât atunci când ești în realitatea altora.

A fi om înseamnă a-ți asuma responsabilitatea de a te lupta pentru un vis, de-a purta în tine o poveste.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

16 thoughts on “Odată ce-ai început să le ai, nu te mai poți ascunde de visele tale

 1. Ileana

  “Majoritatea oamenilor nu-și comunică visele pentru că în ele au pus tot sufletul lor și se simt vulnerabili împărtășindu-l”

  In momentul in care impartasesti un vis faci o promisiune nescrisa de a-l indeplini in fata celui caruia il spui. Sau cel putin asa imi place mie sa cred 😀

  Reply
 2. Andi

  Foarte forțat străinismul ăla cu traseul meu destinal! 😆
  Zgârie ca furculisionul Chirițoaiei, chiar și pentru cineva care știe olecuță de engleză.

  Despre post: (prea)multe vorbe repetă esențialul din ultimele două paragrafe. Dar, da, e rău să visezi de unul singur, fără să împărtășești cu ceilalți. Ca pedalatul în gol. Coșmaresq 😛

  Reply
 3. florarie

  Poate este mai bine sa tii visul pentru tine uneori pentru ca daca nu gasesti persoana potrivita careia sa il impartasesti, ti-l poate distruge cu cateva vorbe prea realiste, ce te vor dezamagi. Este bine sa visezi, mult prea bine de multe ori, este bine sa iti doresti, sa crezi cu putere ca poti fi mult mai mult, ca iti este predestinat altceva… Da, este atat de bine incat recomanda si celor tematori, dar si celor temerari, visati, visati, dar cu un scop…

  Reply
 4. Adrian Ciubotaru Post author

  Ileana, bună observație; abia apoi am realizat că seamănă cu tehnica arderii podurilor în urma ta.

  Andi, e forțat, nu foarte. Văd ca moda de-a spune esențialul în ultimele rânduri s-a lipit și de comentariul tău:)

  florărie, dacă un vis este distrus cu câteva vorbe realiste, discutăm de altceva.

  Reply
 5. Jorjete

  A fi om inseamna sa-ti asumi responsabilitatea pentru realitatea pe care o ai si pentru cea pe care o creezi.

  Visele creeaza, vorbele dau viata si le materializeaza. Conteaza mult sa stii ce vrei, sa te concentrezi,sa crezi si sa ai puterea de a ceda controlul. Mai mereu ramanem in urma cu rabdarea si daca nu se materializeaza atunci cand vrem, ne gandim ca nu se vor materializa niciodata.

  Reply
 6. Pingback: Nu ma mai duc la fotbal never ever « Blog de Prost

 7. ZUZI

  Foarte fumos spus: “Dacă proiectezi nevoia de cărți, ți se vor întâmpla cărți!”.

  Vise avem cu totii, fie ca recunoastem, fie ca nu. Pacat ca putini dintre noi isi asuma riscul de a crede cu inversunare in realizarea lor, fara a-si da insa seama ca prin aceasta lipsa de indrazneala risca chiar mai mult.

  Reply
 8. Pingback: Să ne amintim | Raza mea de soare

 9. Nona

  In general primesc de la viata absolut tot ce imi doresc. Acum insa trebuie sa fac exercitii sa imi doresc bani :).

  Asa ca mi-ar prinde bine niste lectii de inventat vise de ordin financiar :))

  Reply
 10. Timeea Vinerean

  Interesant articolul! Mi-ai adus aminte de una dintre frazele mele preferate: “It takes a person who is wide awake to make his dream come true”. Care este visul pentru care ai luptat cel mai mult si a devenit realitate? 🙂

  Reply
 11. Loredana

  Daca n-ar fi fost visele probabil ca multe nu s-ar fi inventat inca! Asa ca sa ne pastram vie imaginatia si odata ce descoperim ceva ce-ar putea fi un vis, sa il urmam si sa incercam sa il implinim!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *