Lumea este un camuflaj spart uneori de coincidențe pline de sens

0 Flares 0 Flares ×

Toți ne dorim să trăim vieți semnificative, să simțim că ceea ce trăim ne împlinește și, mai presus de toate, să simțim că producem o diferență în jurul nostru.
Toate aceste se întâmplă atunci când ne trăim propria viață, iar nu pe a altora și, mai ales, atunci când suntem atenți la ceea ce trăim.

Cred că viața este un imens mecanism pedagogic și multe din evenimentele pe care le trăim au rol de învățare. Cu cât trăim mai multe evenimente semnificative, cu atât simțim că viața noastră este pe drumul cel bun și ne reprezintă.

Unul din modalitățile prin care viața ne trage de mânecă și ne transmite mesaje sunt concidențele semnificative. Jung le numea sincronicități, iar dacă suntem atenți la ele, observăm cum lucrurile, oamenii și evenimentele se aranjează în jurul nostru chiar în modul în care noi putem trage învățăminte și evolua.

Coincidențele semnificative sunt acele șiruri de întâmplări care se potrivesc de minune cu traseul nostru spiritual asumat și care ne îndreaptă înspre împlinirea viselor noastre.

În ultimele săptămâni, coincidențele s-au ținut scai mine și nu cred că s-au înmulțit, ci doar că am devenit puțin mai atent și-am reușit să le observ. Evenimentele exterioare s-au potrivit de minune cu evenimentele interioare, iar rezultatul s-a produs în noi schimbări, noi priorități și noi prilejuri de dezvoltare.

Nu cred că voi înceta vreodată să mă minunez cum viața le aranjează pe toate fix pe potriva noastră (dovadă că Universul nu este incoerent și că principiul antropic este o asumpție care merită riscată).

Lumea este un camuflaj care uneori este spart de coincidențe pline de sens.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

8 thoughts on “Lumea este un camuflaj spart uneori de coincidențe pline de sens

 1. Simona Florea

  Buna Adrian,

  As mai adauga ceva la articolul tau, sper sa fie cu permisiunea ta.
  Lumea este adeseori o oglinda a alegerilor noastre din trecut/prezent/viitor.
  In acelasi timp cred ca “asa zisele coincidente” despre care precizezi, pot fi intamplari care ni se intampla ca o consecinta a faptelor sau a simtirilor noastre.
  Mai cred in faptul ca in viata primim mai devreme sau mai tarziu ceea ce meritam (aici fiecare poate extinde facand o paralela la cine este cu adevarat, si ce face cu viata lui).
  Doua intrebari care am putea sa ni le punem dintr-un film simpatic “The Bucket List” despre viata noastra:
  -Did you find joy in your life?
  -Did your life brought joy to others?
  si un indemn tuturor:
  -Find the joy in your LIFE!

  PS:
  “You should not try to look for the meaning of life, you should just lead your life”!-multi nu stiu sa faca asta cu lucrul cel mai important (drumul lor care este unic).

  cu drag,

  Reply
 2. adiana

  Felicitari, Adrian!
  Citesc cu placere ceea ce scrii … multumesc!
  Am nevoie de ajutor, de fapt, de un sfat daca se poate:
  vineri este ziua mea de nastere si asa, imi doresc sa merg si sa dansez – este placerea mea cea mai mare si nu am mai dansat demult intr-o … odata se numea discoteca, acum … nu mai stiu – imi poti recomanda o discoteca cu muzica buna, cu mai putin fum … am putine prietene si nici ele nu prea frecventeaza noua lume … iarta-ma, sa nu te superi pe mine … multumesc pentru intelegere! am fost la Paris, pe Montparnasse si acolo am gasit ceea ce cautam langa galeriile LaFayette/ la nivelul 3/ vis-a-vis la un club super al ziaristilor, etc. dar aici … vreau sa fiu fericita, sa ma simt bine, sa fac altceva decat sa stau acasa, cu tortul in mana ceva ce imi doresc mult… am citit ca ai gusturi bune si as aprecia mult sfaturile tale. Iti multumesc si iti doresc numai bine, bafta in toate si bucurii! IUBIRE! cu respect,
  Adiana

  Reply
 3. Sandra Z

  Viata e un sir de coincidente si totusi nimic nu e coincidenta. Totul are sens. Ai darul de a pune in cuvinte lucruri pe care multi dintre noi le realizam dar nu le putem exprima.

  Reply
 4. Marian VULPE

  Este frumoasa teoria ta dar totusi cred ca realitatea obiectiva este ceva mai simpla. Faptul ca pentru tine “multe din evenimentele pe care le trăim au rol de învățare” nu-mi spune decat ca tu esti un om care cauta invatamintele.
  Asa cum, tot de la tine citire, “coincidențele semnificative” nu-si primesc semnificatia de nicaieri altundeva decat din cea pe care tot noi le-o oferim. Avem perioade cand tot universul conspira pentru sau impotriva noastra – prin urmare, avem perioade cand atentia noastra selectiva functioneaza mai bine si mai puternic.
  Lumea este neutra in substanta ei, noi suntem cei care-i dam valoarea pozitiva sau negativa. Cred totusi ca-ti este cunoscut conceptul 😉

  Reply
 5. Pingback: 14 Octombrie, WOW! | Alina Constantinescu

 6. Pingback: 14 Octombrie, WOW! « Alina Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *