Lecturi Urbane – Oraşul citeşte

4 Flares 4 Flares ×

afis_ev

Azi este ziua pentru Lecturi Urbane. Ne vom strânge la 19:00 pe peron la Metrou Aviatorilor, vom merge pe ruta Aviatorilor – Tineretului – Pipera unde vom citi şi vom împărţi cărţi.
Avem 150 de cărţi (o parte din ele strânse de volunari civika.ro, iar celelalte cărţi au fost oferite de Cotidianul) pe care le vom oferi celorlalţi călători în încercarea noastră de-a încuraja lectura în mijloacele de transport în comun şi în spaţiu public.

Metrorex ne-a acordat permisiunea de-a filma şi de-a poza, s-au anunţat câteva ziare şi câteva televiziuni şi azi am fost la RFI unde am povestit despre Lecturi Urbane alături de Mihaela Dedeoglu, iar diseară la 18:10 voi intra în direct la Radio Guerrilla.

Cei care vor veni diseara la staţia Aviatorilor – cu alte mijloace de transport – vor avea accesul gratuit la metrou. Cineva va fi la 18:50 în faţa turnicheţilor din staţie şi se va ocupa de acest lucru.

Au mai scris despre Lecturi Urbane: Andrei Pintica, Anamaria Hancu, Sorin Tudor, Tara Duveanu, Dragos C. Butuzea, Chinezu, Marian Vulpe, Dan Dumitrescu, Sorin Rusi, iar pe twitter povestea poate fi urmărită pe hashtag-ul #lecturiurbane.

Vă aşteptăm să citiţi alături de noi. Veniţi cu o carte sub braţ şi ne vom regăsi într-o acţiune civică cum rar s-a mai făcut!

“Lecturi urbane” este o campanie iniţiată de voluntarii Civika.ro şi este susţinută de Cotidianul şi Metrorex. Proiectul va avea loc odată la două săptămâni şi are ca obiectiv principal încurajarea lecturii în transportul în comun şi cultivarea interesului pentru cărţi în rândul bucureştenilor. Prima ediţie Lecturi Urbane a avut loc între 25 mai – 15 iunie 2009 în parteneriat cu Bookblog.ro.

Civika.ro este o platformă de iniţiativă socială independentă care reuneşte persoanele dispuse să doneze câteva ore pe lună proiectelor care urmăresc o schimbare în plan social. Activiştii Civika.ro iniţiază proiecte în domenii ca Dezvoltare Urbană, Dezvoltare Rurală, Educaţie, Cultură şi Artă, Comunitate, Ecologie aplicată sau Sănătate.

4 Flares Twitter 0 Facebook 4 4 Flares ×

15 thoughts on “Lecturi Urbane – Oraşul citeşte

 1. Pingback: Am dat cărţi la tot metroul (#lecturiurbane) « Chinezu

 2. Pingback: Oraşul a citit la Lecturi Urbane « Lecturi Urbane

 3. Pingback: Oraşul a citit la Lecturi Urbane | Adrian Ciubotaru

 4. Pingback: Tweets that mention Lecturi Urbane – Oraşul citeşte | Adrian Ciubotaru -- Topsy.com

 5. Pingback: Blogul lui Panciuc » Blog Archive » Un #mictweetmeet in Bucuresti

 6. Pingback: Oraşul a citit la Lecturi Urbane « Orasul citeste!

 7. Silvia

  Buna seara,
  Ma bucur ca are loc aceasta actiune de deschidere a ochilor romanilor pentru a se intoarce la carti.
  De cateva luni calatoresc frecvent la Paris in interes de serviciu si sunt “invidioasa” pe francezi pentru ca indiferent de mijlocul de transport (fie metrou, tren, tramvai, avion), aproape TOTI CITESC CARTI.
  Felicitari pentru initiativa si va urez sa aveti succes in continuare.

  Silvia

  Reply
 8. Dorinel

  Felicitari, o idee beton. As putea si eu sa o copiez la mine in oras ? Problema e ca noi nu avem metrou. Dar, e bun si tramvaiuul. Nu?

  Reply
 9. Pingback: BTO | PR BLOG » Blog Archive » Ce se pierde in razboiul Online vs. Print?

 10. Pingback: Povesti cu zane si printese la Matasari « Rocksannas's Blog

 11. Pingback: Vorstellung des Bukarester Leseförderungsprojekts “Lecturi Urbane”, das sich rumänienweit ausbreitete : Bibliothekarisch.de

 12. Pingback: Vorstellung des Bukarester Leseförderungsprojekts “Lecturi Urbane”, das sich rumänienweit verbreitete : Bibliothekarisch.de

 13. Pingback: 10 proiecte neconvenționale care promovează lectura | Trăiește creativ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *